Foto bij O14 | RandírAndúnë leek zich niet te kunnen verroeren toen ze zag hoe de wargs zich op de troep stortten. Het leek wel alsof de gemuteerde wolven van overal kwamen en het was overduidelijk hoe erg ze de anderen overtroffen in aantal. Hoewel Andúnë zelf ook een makkelijke prooi was, alleen aan de rand van de afgrond, besteedden de orks die de wargs bereden geen aandacht aan haar. Ze negeerden haar zelfs, want telkens er een warg zijn vreselijke neus naar haar draaide, blafte zijn berijder een bevel en draaide het woeste beest zich weer om. Het zou zo eenvoudig zijn, bedacht de halfelf, zo simpel om me om te draaien en hier weg te rennen. Mijn broze vel redden terwijl de wargs die ongelukkigen daar verslinden. Andúnë zag de aantrekkelijkheid van dat pad maar al te goed. Toch was er iets in haar dat haar een stap naar voren deed zetten.
Ze zag hoe kleine gedaantes in bomen klommen om te ontsnappen aan de grauwende bekken en de flitsende zwaarden en ze zette het op een rennen. Ze griste een tak van de grond, zette zich af en sloeg een ork van zijn rijdier af. Staal weerspiegelde even in het zwakke maanlicht en ook de warg zakte in elkaar.
'Bedankt', zei de man, die tot Andúnë's verbazing een stuk kleiner was dan zijzelf. Hij had blond haar en een grote bijl lag in zijn hand. Donker bloed droop van het blad af. Andúnë knipperde verbaasd met haar ogen.
'Je bent een dwerg.'
'Wat een fantastisch beoordelingsvermogen heb je. Ik ben Fíli, aangenaam. En ik ben inderdaad een dwerg, zoals je net zo goed opmerkte.' Andúnë keek hem nieuwsgierig aan.
'Ik heb nog nooit eerder een dwerg ontmoet.' Fíli grijnsde en woog zijn bijl in zijn hand. 'Dan heb je geluk dat je net zo'n ongelofelijk aantrekkelijk exemplaar als ik ontmoet.' Nog voor Andúnë kon reageren, gooide hij zijn bijl langs haar heen en hoorde ze een warg gepijnigd grauwen. Ze draaide zich om en ging licht door haar knieën, klaar voor de aanval. Fíli kwam naast haar staan en trok twee zwaarden uit zijn riem.
'Hier.' Hij bood haar een gevest aan. 'Met die boomstronk kan je niet vechten.'
'Ik heb er nochtans net je leven mee gered', mompelde Andúnë, die het wapen negeerde en haar stok door het hoofd van een ork spietste. Fíli leek haar te hebben gehoord, of hij beschouwde haar uithaal als een afwijzing en nam zijn zwaard ter hand, terwijl hijzelf een andere warg aanviel.
'Voor een Elf te zijn, ben je behoorlijk ver van huis!' riep hij terwijl hij met zijn zwaarden de kop van een warg van diens romp scheidde. Andúnë knarste haar tanden. Hij moest eens weten. 'Horen dwergen niet onder de grond te wezen in plaats van er boven?' Fíli lachte enkel en vocht niet lang daarna een dodelijke dans met een ork, die besloten had dat deze dwerg het verdiende om met zijn staal kennis te maken.
'Fíli!' riep een stem, 'Kom hierheen! Ze zijn met te veel!' De dwerg reageerde instinctief op zijn naam en draaide zich om, zodat de ork door zijn verdediging heen kon en zijn zwaard door Fíli's borst heen leek te gaan. Andúnë hoorde stemmen roepen, maar daar luisterde ze niet naar. Ze nam de bek van de warg vast die zijn tanden in haar vlees had willen boren en verbrijzelde die met haar blote handen. De kracht waarvoor ze zo gevreesd werd leek wel in haar spieren te pulseren, hoewel haar hartslag kalmer werd en ze logischer leek te kunnen nadenken. Ze nam de stok weer op en gooide hem dwars door de ork heen die over de dwerg gebogen stond, klaar voor een genadesteek. Zo snel ze kon rende ze naar hem toe en tilde ze zijn korte lijf van de grond.
'Nou', kreunde hij toen ze hem over haar schouder legde, 'Dit is best gênant.'
'Zeur je altijd zo wanneer iemand je probeert te helpen?' Van zijn gewicht had ze geen last, dus met een stevige looppas ging ze naar de dennen toe. Een onzichtbare boogschutter vuurde pijlen af op orks die hen volgden. Eenmaal bij de bomen, zakten er een paar handen naar beneden, die haar hielpen Fíli omhoog te krijgen. Andúnë klom zelf in de boom en klemde haar benen rond een dikke tak, die dichter bij de grond was dan ze zou wensen.
'Bij Durins baard. Jij moet natuurlijk ook altijd weer de held uithangen', lachte een stem niet zo erg ver van haar. Ze draaide haar hoofd en ontdekte daar Fíli, die overeind werd gehouden door een andere dwerg, die wel wat van hem weg had. Fíli zag bleek, maar grijnsde. Rood bloed droop van zijn hemd af, maar het zwaard had slechts zijn zijde geschampt en de wond was dus niet kritiek. 'Ik kan de hulproep van dames in nood nu eenmaal niet weerstaan.' Andúnë keek hem meesmuilend aan en Fíli grijnsde schalks terug.
'Dit is mijn broer Kíli. Hij is ook een dwerg. Eigenlijk', hij keek omhoog, 'zijn we hier allemaal dwergen. Dertien stuks.' Hij boog zich naar zijn broer toe. 'Wij zijn de eerste dwergen die ze ooit in haar leven heeft gezien.' Kíli grijnsde en knipoogde. 'Schitterend hoe je die warg daarnet afweerde. Ik wist niet dat Elfen zo sterk waren. Mijn oom daar belicht liever jullie negatieve kanten.'
Andúnë vroeg zich af of deze dwergen net een mislukt familie-uitje hadden gemaakt, want tot noch toe bleek iedereen met elkaar verwant te zijn. Ze haalde haar schouders op en viel bijna uit de boom, toen er plots een warg naar omhoog sprong en met slechts enkele duimen haar been miste.
Dit heeft ietsje te lang geduurd, waarvoor geëxcuseerd, maar ik had even wat minder tijd om te schrijven. In elk geval, bedankt voor de reacties en kudo's op vorig hoofdstuk!
@Idhren: Ik lust geen kaas ):
@BardtheBowman: Je zit op de goede denkpiste (;
@DolGuldur: Dat zou inderdaad een gave dood zijn. Ik onthou het :3

Dit verhaal staat tijdelijk op pauze.
In de toekomst heb ik hopelijk voldoende tijd om het af te werken, maar ik kan niets beloven.

Reacties (4)

 • Schack

  KAAS KAAS KAAS.

  5 jaar geleden
 • Glorfindel

  helaas moet ik met bronn akkoord gaan, ik heb dat stukje een paar keer herlezen om zeker te zijn wat er stond
  en fili is bilbo vergeten! ik vermoord hem!

  6 jaar geleden
 • Croweater

  De dwerg reageerde instinctief op zijn naam en draaide zich om, zodat de ork door zijn verdediging heen kon en zijn zwaard door Fíli's borst heen ging.

  Ik heb het natuurlijk nog nooit meegemaakt, maar in films en boeken zijn ze altijd best wel dood of bijna dood als dat gebeurd en ik kan me niet echt voorstellen dat Fíli dan nog iets anders kan behalve gorgelen en schreeuwen, laat staan grapjes maken. :'D

  6 jaar geleden
 • ProngsPotter

  Leukkk

  'Dit is mijn broer Kíli. Hij is ook een dwerg. Eigenlijk', hij keek omhoog, 'zijn we hier allemaal dwergen. Dertien stuks.'
  hahah leukkk wacht waar is onze inbreker dan heen?
  Gauw verder!!!

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen