Foto bij Proloog

Ik weet nog hoe ik die keer in de collegezaal zat.
Er zaten misschien veertig studenten voor me, maar geen van hen allen leek echt geïnteresseerd.
"Kan die vent niet gewoon zijn klep houden, ik moet mijn kamer nog inruimen." Ik zuchtte bij het opvangen van de woorden van een meisje voor me. Zij was duidelijk niet in de stemming om te luisteren.
En goed, terwijl andere universiteiten op dit moment bezig waren met allerlei introductie-activiteiten, zaten wij al in de les. En ik weet ook dat Geschiedenis niet het interessantste vak is, maar als het je niet interesseert, waarom kies je dan een geschiedenis-gerelateerde studie?
Kortom, als het had gekund, had ik liever wat verder vooraan gezeten. Ik was wel geïnteresseerd en daar komt ook nog bij dat ik toen mijn bril op moest duikelen, omdat ik de dia's die achter de professor geprojecteerd werden anders niet kon lezen.
'Egyptische mythologie is iets fascinerend. Het is een complex systeem met verschillende dynastieën, wat door de millennia heen veranderd is, omdat het "echte" geloof nooit vastgelegd is. Uit de allereerste periode zijn dan ook geen afbeeldingen te vinden, men dacht toen nog dat -dat af zou leiden van de ware aard, maar later vervaagde die regel en nu staat de Egyptische mythologie bekend om zijn afbeeldingen.' Ik klikte met mijn pen en maakte een korte notitie. Mijn blok was nu nog leeg en wachtte totdat het vol zou staan met aantekeningen. Ondertussen vervolgde de professor zijn verhaal. 'Egyptische goden zijn bijzonder. Sommigen zijn geheel mens, anders hebben dierlijke kenmerken. Ra had bijvoorbeeld een valkenkop. Een valk is een zogenaamd krachtdier. Met andere woorden, zijn dierlijke verschijning had te maken met de macht die hij had-'
"Waar is de uitgang? Zou ik ongezien weg kunnen komen?" Ik drukte mijn dicht en hoopte het buiten te sluiten. Als het altijd zo zou gaan, werd het nog leuk op de universiteit. Voorzichtig luisterde ik weer.
'- wat natuurlijk staat voor de sluwheid.' Een zucht rolde op dat moment over mijn lippen. Fijn, dat had ik alvast gemist. Ik kwam tot de conclusie dat ik een andere aanpak moest kiezen, anders zou ik steeds afgeleid worden door wat er om me heen gebeurde. Dus ik klikte met mijn pen en luisterde de rest van het uur toe.

Toen ik mijn spullen bij elkaar had geraapt en een lok van mijn bruine haar uit mijn gezicht had gestreken, was ik als een van de weinigen nog over. Ik hobbelde van de trap af en botste bijna tegen de professor op.
'Oh, het spijt me,'zei ik.
'Geen probleem, ik lette niet op.' De man die de veertig al gepasseerd was, herschikte zijn tas op zijn schouder. 'Was het om aan te horen?'
'Jazeker,'verzekerde ik de man direct. 'Volgens mij vind ik dit nu al interessant.'
'Misschien moet je dan voor je stage proberen of je bij een archeoloog mee kunt lopen die werkt op de bouwplaats in Middlesbrough. Ik weet dat ze ook regelmatig ingezet worden in Egypte, wegens hun status.' Ik glimlachte.
'Dank u wel, ik zal het zeker onthouden.'
'Graag gedaan, meis. Maar ik ga nu verder, anders kom ik te laat voor mijn volgende college.' Hij stak zijn hand op en snelde toen weg. Ik kreeg geen kans om iets terug te zeggen en bleef wat beduusd achter.

Dus ik dacht dat -dat een vreemde gewaarwording was, maar het bleek niets te zijn bij de situatie waarin ik me enkele maanden later zou bevinden...

Reacties (5)

 • Renate1983

  Wauw, echt een verademing tussen al die 1D verhalen.
  Begrijp me niet verkeerd, ik schrijf zelf ook over 1D maar afwisseling moet ook kunnen.

  + bladwijzer (als ik bij gelezen ben, neem ik een abo)

  3 jaar geleden
 • BOOKWURM

  Kudo en bladwijzer

  4 jaar geleden
 • BlackWingsx

  Kudooo

  4 jaar geleden
 • chanyeoI

  Wat leuk!
  +kudo

  4 jaar geleden
 • KellyHoranXx

  Omg ik ben nu echt heel nieuwsgierig haha

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen