Jochem had geen flauw idee of hij hier wel goed aan deed toen hij zijn fiets in de stalling bij zijn studentenflat zette. Maar hij moest toch wat? Hij kon al die vreemde mannen en vrouwen niet blijven verbergen, daarvoor was zijn kamer veel te klein. Eigenlijk wilde hij hen zo snel mogelijk weer weg hebben, al vond hij het onmenselijk om dat hardop uit te spreken. Hij schaamde zich zelfs voor die gedachte, maar het was wel de waarheid. Hij kon niet aan zijn studie werken zolang er wezens in zijn huis zaten die eigenlijk fictief behoorden te zijn. Hij ging aan zijn eigen geestesgesteldheid twijfelen en toen hij Eline voorging op de trap, vroeg hij zich af wat er straks zou gaan gebeuren. Bestonden zijn gasten wel echt? Misschien had hij wel een hersentumor en ging zijn verbeelding met hem aan de haal! Weldra dacht hij haar aan haar idolen voor te stellen, maar was hij de enige die hen kon zien!
Hoe meer treden Jochem beklom, hoe onwaarschijnlijker de optie hem leek dat er mensen uit zijn plafond waren komen vallen. Geen reden tot paniek, want als Eline straks niemand zag, kon hij gewoon vol verbazing suggereren dat ze blijkbaar geen tijd hadden gehad om op haar te wachten.

Toen hij voor zijn deur stond, hoorde hij hun stemmen al. Haastig blikte hij opzij, maar er viel niets van Elines gezicht af te lezen. Hij klopte aan en de deur werd door Kili geopend. Er verscheen een grijns op zijn gezicht toen hij Eline zag.
'Kili, tot uw dienst.'
Eline zei niets. Met haar hand zocht ze steunt tegen de deurpost, terwijl ze de man met wijd open gesperde ogen aanstaarde. Ondanks Kili's afgeknipte haren, was hij blijkbaar nog steeds erg herkenbaar.
Het was dus toch allemaal echt. Hij wist niet wat hij nou eigenlijk verschrikkelijker vond: de realiteit of de angst dat hij gek werd.
'Wie is dat?'
Jamie keek met een onderzoekende blik naar Eline. Ze had weer wat meer kleur op haar gezicht gekregen.
'Dit is Eline, een studiegenootje van mij. Ik hoopte dat ze ons kon helpen.'
Hij wierp nogmaals een blik op haar. Ze had nog steeds geen woord gezegd, maar keek argwanend van de één naar de ander, alsof ze wenste dat ze hier acteurs om zich heen had staan, maar diep vanbinnen wist dat dat niet het geval was.
'Ga anders even zitten,' stelde Jochem voor, 'dan kan Jamie je vertellen wat er is gebeurd.'
'Ik zet wel even thee.' Bilbo stond op van het bed en wierp een bezorgde blik op Eline. Het meisje staarde hem aan.
'Bil- Bilbo?'
De hobbit knikte zwijgend. 'Ga maar even zitten. Ik zorg ervoor dat je wat te drinken krijgt.' Hij wendde zich tot Jochem. 'Als je me tenminste wilt laten zien hoe dat hier werkt.'
Jochem knikte. Hij vertrouwde Eline toe aan de zorgen van Jamie en ging Bilbo voor naar het keukentje, waar hij uitlegde hoe de waterkoker werkte.
'Is Zara naar huis gegaan?' vroeg hij Bilbo toen hij zich herinnerde dat zij er helemaal niet was geweest.
'Ja, ze wilde haar ouders vertellen dat ze in orde was.'
Jochem kon dat goed begrijpen: de meiden waren immers als vermist opgegeven. Hij hoopte alleen dat hij nu niet in de problemen zou komen en ze hem buiten het verhaal hielden, want hij had al genoeg aan zijn hoofd.
De waterkoker klikte en Jochem schonk het hete water in een mok. Hij gaf Bilbo de theedoos aan. 'Je moet een van de zakjes kiezen en die in het water hangen.'
De hobbit bekeek met grote nauwkeurigheid de verschillende smaken en haalde uiteindelijk de bosvruchten eruit.
'Waarom heb je Eline meegebracht, Jochem?'
Jochem slaakte een zucht. 'Omdat zij Midden Aarde beter kent dan ik. Misschien dat ze jullie kan helpen. Bovendien heeft ze een eigen woonruimte en ik kan jullie niet allemaal op mijn slaapkamer verborgen houden.'
Bilbo knikte begrijpend. 'Bedankt voor alles wat je tot dusver voor ons hebt gedaan, Jochem. Ik weet niet wat er anders van ons terecht was gekomen.'
Jochem had daar ook geen antwoord op. Hij had het nare gevoel dat alles dan nog slechter voor hen had uitgepakt en hij wist dat dat gevoel bij hem zou blijven zodra zijn gasten zijn huis zouden verlaten.

Reacties (3)

 • Nikeia

  Ik zou niet zo goed weten hoe ik moest reageren als mij dit overkwamxD

  4 jaar geleden
 • EvilDaughter

  Volgens mij neemt Eline het wel goed op...
  Al die dwergen en elfen met kort haar, en Bilbo natuurlijk:)

  5 jaar geleden
 • Wyrden

  Kudo.

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen