Foto bij 055 - Reuben

Jaaa.... Daar is weer een hoofdstuk. Ik heb nog één examen te gaan, maar aan de vooravond van het heuglijke feit dat ik bijna klaar ben met dit gedoe wilde ik toch maar weer schrijven! Hierna heb ik zeeën van tijd of in ieder geval hele grote meren en daarin wil ik weer volop aan dit verhaal werken, want ik heb het wel gemist :3
Hopelijk vergeven jullie het me dat ik een tijdje niets postte en vermaken jullie je binnenkort weer met dit verhaal!

(flower)

De verbaasde uitdrukking op Blythes gezicht was onmisbaar en Reuben schoof met een glimlach haar boeken opzij, duwde zijn rugzak onder zijn stoel en ging zitten.
Hij hoefde niet te vragen of ze het leuk vond om hem te zien. Ze zag er in ieder geval niet boos of beledigd uit en dat was maar goed ook.
‘Drukke week?’ vroeg hij alsof ze elkaar onlangs nog hadden gesproken.
Tot zijn genoegen knikte Blythe. Reuben genoot er niet van om te weten dat ze zich een slag in de rondte werkte, maar wel van het feit dat ze zonder morren inging op zijn vraag. Ze bleef hem daarbij wel met grote ogen aankijken, alsof hij zojuist was opgerezen uit de grond en hij grinnikte even.
‘Wel, misschien moet je eerst weer even aan me wennen?’ vroeg hij grinnikend.
Blythe knikte opnieuw en terwijl hij haar studieboeken bestudeerde, werden hun drankjes gebracht.
‘Culturele en Maatschappelijke Vorming?’ gokte hij nadat hij enkele van haar boeken en hand-outs weer terug had gelegd en zijn koffiekopje ronddraaide op het niet bijpassende schoteltje.
‘Ja,’ antwoordde ze en Reuben zag dat ze hem niet aankeek, maar haar ogen op haar boeken gericht hield alsof ze zich daar veel liever in zou verdiepen dan een gesprek voerde met hem. Hij wist wel dat hij haar overdonderde door zo prompt bij haar aan tafel te gaan zitten, maar hij genoot van de aanblik van haar verwarring.
‘Maar erg veel werk,’ raadde hij.
‘Inderdaad,’ verzuchtte Blythe. Reuben had niet het idee dat ze de waarheid sprak. Misschien trof hij haar in een moeilijke periode. Was haar moeder ziek of stond er iets in haar leven te gebeuren waar hij – uiteraard – niets van wist. Hij was best lang weggeweest.
Blijkbaar dacht Blythe daar ook aan, want toen ze haar glas had volgeschonken en haar lege flesje weer op het onbewerkte blad van de tafel zette, stelde ze de vraag: ‘Waar ben je in vredesnaam geweest?’
‘Ver weg,’ antwoordde hij. Het klonk wat houterig, besefte hij. Hij had deze vraag verwacht. Niet alleen van Blythe, maar van iedereen die hij kende en het antwoord had hij meermaals gerepeteerd onderweg naar huis. Misschien dat hij er zelfs aan het begin van zijn reis goed over na had gedacht, maar dat was intussen al zo lang geleden dat hij dat eigenlijk niet meer wist.
Hij zag aan Blythes gezicht dat ze geen genoegen nam met dat antwoord, maar vreemd genoeg vroeg ze niet verder. Was ze altijd al zo geweest?
Reuben brak het koekje dat hij bij zijn cappuccino had gekregen in tweeën en gaf een van de helften aan Blythe die het op het bierviltje naast haar glas legde.
‘Het is…’ Hij had willen zeggen dat het hem speet dat hij zo zonder iets te zeggen was weggegaan en ook zomaar weer was teruggekeerd, maar nu hij was begonnen met het formuleren van een zin, kon hij de woorden er niet voor vinden. Enigszins nerveus door die plotselinge onzekerheid in zijn binnenste speelde hij met zijn lepeltje, liet het vallen en raapte zich weer bijeen.
‘Sorry dat ik zomaar wegging.’
Blythe slaakte een zucht. Ze keek naar de langzaam smeltende ijsklontjes in haar glas. Waren er tranen in haar ogen verschenen of was ze gewoon te boos om naar hem te kijken? Hij wilde eigenlijk haar hand pakken, in een plotselinge opwelling om haar gerust te stellen, hopend dat ze weer verder konden gaan waar ze gebleven waren.
‘Waarom ben je weggegaan?’ vroeg ze uiteindelijk. Ze keek niet naar hem, maar naar het ruwe hout onder haar gespreide vingers. Reuben wilde dat ze dat wel deed.
‘Tja...’ Waarom?

Reacties (3)

 • Trager

  Yaaaaay!

  7 jaar geleden
 • EvilDaughter

  Leuk, dat er weer een hoofdstukje is:)

  7 jaar geleden
 • DeroGoi

  Oew je bent er weer! Hier heb ik dus naar uitgekeken ^^ Ik begon er zelfs over te dromen hahaxDecht waar vorige week nog :p Snel verder ^^ x

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen