Foto bij OO9

Aan het einde van de dag grabbelt Max zijn laatste spullen mee en sluit de deur dan achter ons. We lopen samen langs de receptie, waar Alexina naar ons zwaait. Ik zwaai terug en lopen we door de deur naar buiten. Zoals altijd heeft het Engelse weer een eigen willetje en op het moment regent het dat het giet.
'Fijn,'mompel ik en ik trek mijn capuchon over mijn hoofd. Mijn haren kunnen echt niet allemaal in de muts, waardoor ik zucht.
'Lukt het?'
'Soort van,'zucht ik. Ik besluit het er maar bij te laten. 'Word jij niet zeiknat?'
'Tja, ik wilde je een plekje onder mijn paraplu aanbieden, maar jij was al zo druk met je muts dat ik het niet kon laten om je even te zien zwoegen.'
'Max!'roep ik uit en ik geef hem in een spontane reactie een duw tegen zijn schouder. Dan pas valt het me op hoe groot hij is. Max torent waarschijnlijk wel twintig centimeter boven me uit. 'Dat is niet grappig!'
'Oké, oké, sorry,'zegt Max en hij vouwt de paraplu uit. 'Om het goed te maken, mag jij het beste plekje.' Ik rol met mijn ogen.
'Je moet me niet zo serieus nemen. Ik ben al lang blij dat mijn haar droog blijft. Het lijkt net alsof ik een eekhoorn in de magnetron heb gedaan en hem daarna op mijn hoofd heb gelegd als mijn haar nat wordt.' Great, goede vergelijking, Jade. Max kan er echter wel om lachen.
'Reden genoeg om ervoor te zorgen dat de dame droog thuis aankomt.' De inmiddels opengevouwen paraplu wordt boven mijn hoofd gehouden en ik ga wat dichter bij Max lopen om droog te blijven. Nog geen vijf minuten later komen we bij de bushalte aan. Volgens het schema komt de bus over vier minuten, maar met dit weer betwijfel ik het ten zeerste.

'Nu wenste ik dat mijn auto momenteel niet defect bij het garagebedrijf stond,'mompelt Max als de overvolle bus die richting South Shields gaat aan komt rijden. Ik kijk met grote ogen toe hoe de bus het station binnen komt rijden. Enkele mensen stappen uit, maar de groep die erbij moet, is aanzienlijk groter. Ik slik moeizaam en voel hoe mijn handpalmen klam beginnen te worden. 'Stap maar vast in, dan klap ik even die paraplu in.'
'Ik kan prima wachten,'zeg ik snel, misschien wel te snel. Max glimlacht.
'Maar ik wil geen eekhoorns in magnetrons en dat soort taferelen. Je hoeft heus niet op me te wachten om punten te scoren. Ik mag je al.' Soms is het bijna vreemd hoe een intelligent persoon als Max zo'n kinderlijke conclusies kan trekken. Ik mag je, dus je hoeft je niet voor me uit te sloven. Kleine kinderen doen dat ook. We zijn vriendjes, dus wat je ook doet, het is oké. Ik glimlach kleintjes en stap dan de bus in, waarna ik incheck. Ik loop zo ver mogelijk door, maar veel verder dan de eerste rij bankjes kom ik niet. Mijn ogen scannen de mensen, maar dan word ik overvallen door een golf van gedachten.
"Haal die tas eens uit mijn gezicht!"
"Ha, ik kan lekker zitten."
"Die jeugd van tegenwoordig biedt een oude vrouw niet eens meer een zitplaats aan! Wat moet dat toch worden met onze toekomst?''
''Oh, daar is ze.'' Ik kijk opzij en zie tot mijn grote opluchting dat Max mijn kant op komt. Hij worstelt zich langs de jongedame met de enorme sporttas op en struikelt bijna over een rondslingerende laptoptas. Het is een geruststelling dat er in ieder geval een bekende in de buurt is in deze drukte. Mocht ik merken dat het niet goed gaat, is er in ieder geval iemand in de buurt.
'Daar ben je, ik was je al kwijt, Kleintje.'
'Nu al aan de bijnamen?'glimlach ik speels, proberend mijn angst te verbergen.
'Ja. Volgens mij zitten we de komende tijd toch aan elkaar vast, hoe erg ik het ook verpest.'
'Kom dan maar terug als je iets beters verzonnen hebt,'grijns ik. Door met Max te praten, leid ik mijn gedachten af, dus kan ik al helemaal niet bezig zijn met wat andere mensen denken. Godzijdank.
'Ik doe mijn best. Wat je trouwens van plan om iedere week met de auto te komen?' Ik haal mijn schouders op.
'Waarschijnlijk, ik heb geen rijbewijs.'
'Ik kan ook even langs South Shields rijden en je oppikken, dat is nauwelijks om vanuit Ashington.'
'Doe niet zo gek,'zeg ik. Max is dan wel geen engerd, sterker nog, ik kan het wel goed met hem vinden, maar dan nog.
'Het is een kleine moeite. En daarbij, bijna anderhalf uur in de bus lijkt me ook geen pretje. Je lijkt het nu in ieder geval niet erg leuk te vinden.' Ik slik.
''Godverdomme, welke halte is dit nu?''
''Kan dat mens d'r klep niet houden? Ik probeer te slapen!''
'Jade, gaat het wel? Je ziet lijkbleek.'
'P-paniek,'haper ik. Voor Max lijkt het echter genoeg te zijn.
'Oh. Wil je eruit?'
'Ik wil naar huis.'
'Je bent onderweg naar huis. Het komt g-' Max ogen schieten naar iets vlak naast mijn hoofd. 'Jade, er zit een spin!'roept hij dan. Ik schrik en spring opzij, waarna ik vervolgens naar een lege plek kijk.
'Max, dat is echt niet grappig!'roep ik uit. Ik hoor ergens van één van de bankjes vlakbij me gelach en een oude man schudt zijn hoofd.
'Ik wilde je juist laten schrikken. Dat helpt als je een paniekaanval hebt, zegt men.' Ik kijk hem even aan en kom dan tot de conclusie dat hij gelijk heeft. Het idee dat er een spin vlakbij mijn hoofd zou zitten, leidde me zodanig af dat ik vergat dat ik in paniek was.
'Je hebt gelijk,'mompel ik dan. 'Dank je wel, Max. Het eh... Het spijt me dat ik je zo af blafte.'
'Het is oké, ik begrijp dat je schrok. Subtiel was het niet.' Ik grinnik.
'Maar wel effectief.' Max lacht nu ook en dan kletsen we totdat we in South Shields aankomen.
'Zal ik je volgende week dan maar ophalen?'
'Graag,'stem ik uiteindelijk in.
'Fantastisch,'glimlacht Max. 'Dan zie ik je volgende week wel, Diana.'
'Diana?'
'Ja, je zei dat ik met een creatievere bijnaam moest komen. Diana, vanwege dat obsessieve wat je vroeger had met Diana Ross.' Max haalt zijn schouders op.
'Ik vind het leuk, Bowie,'zeg ik en dan check ik uit, voordat Max de kans heeft om op mijn bijnaam te reageren.

---
Ik ben echt helemaal verliefd op de Black Magic-video (:
Al de hele middag ben ik aan het kijken. Het grappige was, ik had al gezegd (onder andere tegen mijn ouders, zusje en vriendinnen) dat ik hoopte dat het een ''acting''-video zou worden en dat het leuk zou zijn als het iets American high-school-achtigs zou zijn. Laat dat nu net zijn wat het ook is. Stiekem ben ik helderziend, haha.

En ik heb nog steeds spierpijn van het waterskiën, woops...

Iemand plannen voor het weekend?

Reacties (2)

 • chanyeoI

  Leuk stukje!
  Hoe ging het met je pre-generale?
  Ik ga een beetje huiswerk maken, morgen training en verder niet zo heel veel bijzonders, denk ik.
  +kudo

  4 jaar geleden
 • jieqiong

  Ik heb familiefeest aankomende zondag (:
  Ahw haha
  Je hebt weer goed geschreven!
  Snel verder:Y)

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen