Foto bij Hoofdstuk 6

Heey
Hiero weer een stukjee
Hij is beoordeeld, en ik heb een 9,8!!!!!!!
Op schaal van tien!!!!!
Ik ben echt suuuuuuuper blij:):)
Enjoyy

Ik klem mijn kiezen op elkaar als Shrika één voor één elk haartje dat op de verkeerde plek groeit eruit trekt. Fyria is bezig met mijn nagels en mompelt om de zoveel minuten of ik dan werkelijk niets om mijn uiterlijk geef. Toen ze aan mijn nagels begon slaakte ze een gilletje van schrik. Ik vond dat ze overdreef en dat mijn nagels er prima uitzagen, maar daar dacht zij blijkbaar anders over. Lamyn had net mijn hele lichaam geharst, waarbij ik bijna mijn stilzwijgen bij had verbroken. Mijn voorbereidingsteam zag er zo vreemd uit, en met alles wat ze deden en zeiden, werd ik steeds meer onzekerder over mezelf. Niet dat het mogelijk was om je nu nog wel zeker te voelen, maar dat terzijde. Om ergens anders aan te denken begon ik een wedstrijd met mezelf. Ik mocht niets zeggen terwijl ze zo met me bezig waren. En tot nu toe was dat aardig gelukt. Mijn hele lichaam brandt tintelt pijnlijk. Dan smeert Lamyn mijn hele lichaam in met een vreemde lotion, die eerst prikt, maar daarna mijn pijnlijke huid kalmeert. Dan ben ik volgens hen eindelijk klaar om naar mijn stylist te gaan. Ze wuiven nog een keer naar me, en verdwijnen dan door een deur.
Vijf minuten later gaat die weer open, en komt er een jonge vrouw binnen. Ik voel me enorm opgelucht als het niet de stylist van vorig jaar is. Die had zichzelf helemaal in een rode verf gedoopt leek het, waarna er met zwart vreemde krullige lijnen op zijn huid waren gezet. Verder had hij totaal geen inspiratie voor een origineel kostuum. Hij had, in overleg met de andere stylist die niets had kunnen bedenken, Ella en Marcel in een groot, log appelpak gehesen, wat er voor geen meter uitzag.
De vrouw steekt haar hand uit.
‘Hallo, ik ben Minka.’ Ze heeft een zachte, lieve stem, en in tegenstelling tot mijn voorbereidingsteam lheeft ze alleen haar haar in verschillende kleuren blauw geverfd.
‘Ik ben je stylist.’ Haar gouden ogen lichten op als ze lacht. Voorzichtig loopt ze een rondje om me heen. Ongemakkelijk volg ik haar met mijn ogen. Ze doet verder niets, ze kijkt alleen maar.
‘Je bent nieuw.’ Het is geen vraag maar een vaststelling om de stilte te verdrijven. De meeste stylisten zijn bekende, constante factoren in de massa tributen. Ze werken zich steeds verder omhoog en als het niet meer hoger kan, blijven ze daar. District zes heeft al mijn hele leven dezelfde stylisten. Minka kijkt op.
‘Ja, dat klopt.’
‘Maar waarom heb je dan niet district 12 gekregen?’ De meeste nieuwelingen werden met onpopulaire districten opgezadeld.
‘Omdat de vorige stylist van district 11 met pensioen ging, kwam er een plaatsje vrij. Verie heeft nu district 12, en ze had een erg goed idee. Dus daarom ben ik een stapje hoger begonnen.’ Ze stopt met rond lopen en komt voor me staan.
‘Doe je badjas maar even aan.’ Opgelucht pak ik de dunne jas van de tafel achter me die ik bijna nooit aan mag.
‘De openingsceremonie. Vorig jaar heeft Ritu jullie district niet zo mooi laten uitkomen. Dat wordt dit jaar anders. Zoals je weet moeten we de kenmerken van je district erin verwerken.’
Het is de bedoeling dat je bij de openingsceremonie iets draagt wat de belangrijkste bedrijfstak van je district weergeeft. Van ons is dat landbouw. Dat valt nog mee vergeleken met district 12. Omdat de mijnwerkersoveralls niet erg flatteus zijn, krijgen die tributen meestal een weinig verhullend kostuum aan met een helm met een mijnwerkers lamp. Onze tributen zien er niet altijd even flitsend uit, maar district 12 is nog erger. Eén jaar waren hun tributen spiernaakt en bedekt met zwart poeder. Die tributen hebben het ook niet lang volgehouden.
‘Aangezien de nadruk al veel vaker op de oogst zelf is gelegd, wat meestal niet tot de mooiste kostuums leidde, heb ik iets anders besloten. Je krijgt oogst door iets te zaaien.’ Minka kijkt me even aan. De schrik slaat me om het hart. Ik moet toch niet bedekt met aarde en bruine zaadjes in die kar staan?
‘En daarna groeit er een plant. En daaruit krijg je oogst. Daarom heb ik bedacht.’


Wil je ook een andere kant van dit verhaal lezen?
Geschreven door Daffie123, wij volgen dezelfde verhaallijn, waarin we alles zo kloppend mogelijk houden.
http://www.quizlet.nl/stories/150389/zal-ik-winnen-de-hongerspelen/

Reacties (2)

 • bloemenkroon

  Dit is zo mooi geschreven
  En bedankt voor de reclame
  Ik zal jouw story er ook op zetten
  Dan is het tenminste eerlijk

  6 jaar geleden
 • EvilDaughter

  Leuk:)
  Ik ben benieuwd wat het word
  Ik neem ook een kijkje bij die andere story:)

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen