Foto bij Four

Luke R. Hemmings

Op haar gemak opende ze de deur van de winkel en zwaaide even naar de verkoper, een oudere man die over heel zijn armen getatoeëerd was, voordat ze richting een paar platen liep. Nieuwsgierig volgde ik haar en kon een glimlach niet verstoppen toen ik op de bakken zag staan dat ze naar de rock/metal sectie liep. Ze had duidelijk een goede smaak van muziekgenre.
Bijtend op mijn liep ging ik achter haar staan toen ze met haar vingers over platen vloog tot ze er ene uitnam. Real van The Word Alive kon ik lezen op de cover en gniffelde zacht. Fronsend draaide Celaena zich naar me, duidelijk niet snappend wat er zo grappig was.
“Ik heb die plaat een week geleden ook gekocht. Echt een aanrader.” Bekende ik met een oprechte glimlach. Voor een paar seconden keek Celaena mij onderzoekend aan voordat ze zich weer naar de bak draaide om de plaat terug weg te leggen.
“Waarom neem je hem niet mee?” vroeg ik, niet snappend waarom ze hem opeens niet meer wilde.
“Ik heb tegenover jij niet zoveel geld op mijn rekening staan. Plus ik weet niet eens of ik hun nieuwe muziek goed ga vinden…” zuchtte ze. Bijtend op mijn lip keek ik naar haar en kon duidelijk spijt in haar gezicht aflezen. Volgens mij wilt ze dit album al zeer lang, alleen wilt ze het niet toegeven.
“Wacht…” mompelde en haalde mijn iPhone uit mijn zak samen met mijn oortjes. Glimlachend gaf ik haar één oortje die ze niet snappend vastnam. Gebarend naar het andere oortje dat ik mijn oor had gestoken deed ze me na en na wat zoeken in mijn playlist koos ik The Runaway om af te spelen. Vaag verscheen er een glimlach op haar lippen toen ze klanken herkende als die van The Word Alive en zacht begon ze mee te bewegen op de muziek.
“Hier.” Met een vluchtig gebaar duwde ik voorzichtig mijn oortje in haar andere oor zodat ze het liedje zeker goed kon horen. Vrolijk keek ze me aan toen ik mijn iPhone aan haar gaf en gebaarde dat ze maar moest scrollen door hun album. Knikkend maakte ze duidelijk dat ze het snapte en begon gelijk te zappen. De perfecte kans voor mij op het album terug uit de rek te halen en ongemerkt naar de kassa te lopen.
“Je hebt er een speciale uitgekozen.” Zei de man achter de kassa terwijl hij mijn geld aannam. Glimlachend keek ik achter mijn schouder naar Celaena die breed glimlachend met haar ogen gesloten mee bewoog op de muziek. “Ze wilt altijd de albums kopen van haar bands omdat ze hen wilt sponseren zoveel ze kan.”
“Oh echt?” vroeg ik verbaasd terwijl ik een zakje met het album terug samen met geld dat ik nog terug kreeg. Het gebeurde niet vaak dat fans nog zoiets deden dankzij iTunes en al die online apps. Ze was authentiek op dat vlak.
“Zorg maar goed voor haar. Ze is er eentje om te koesteren.” Knipoogde de man naar me. Breed glimlachend keek ik terug naar Celaena die mijn oortje langzaam uit haar oren haalde en verward om zich heen keek, zoekend naar mij. Met het zakje met het album achter mijn rug liep ik naar haar toe.
“Bedankt. Ze zijn echt goed.” Bekende ze en gaf me mijn iPhone terug. Het was me opvallen dat haar houding was verandert tegenover me. Ze was nog altijd duidelijk wantrouwig naar me, maar ze keek me al niet meer aan met die haat van daarstraks.
“Helemaal mee eens, daarom moest ik dit wel voor je kopen.” Bekende ik met een knipoog naar haar. Met grote ogen keek ze me aan toen ik het album uit het zakje haalde en haar gaf.
“Luke, dit had je echt niet moeten doen…” begon ze, half in de war dat ik dit zomaar voor haar zou doen.
“Natuurlijk wel. Goede muziek is het zeker waard om voor te betalen.” Vertelde ik haar met een scheve glimlach. Voor een seconde vernauwde ze haar ogen alsof ze wist dat dit een versiertruc was maar toverde toch een klein glimlachje op haar lippen.
“Dankjewel.” Mompelde ze met een lichte twinkeling in haar ogen. Ik had duidelijk gescoord bij haar. Goed bezig, Luke. Tegen het einde van de dag is ze van jou…

Reacties (3)

 • Guillotine

  Ik vond het zo romantisch, totdat ik de laatste zin las.
  Anyway, snel verder!
  +kudo

  5 jaar geleden
 • Monks

  Trek niet te snel conclusies, gabber ;-)

  6 jaar geleden
 • chanyeoI

  Niet overmoedig worden, mate!
  +kudo

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen