Foto bij Hoofdstuk 85.

Luke grijpt mijn handen vast waarna hij onze vingers verstrengeld en met zijn duimen over de rug van mijn handen strijkt. ‘Schatje, luister naar me.’ Fluistert hij zacht. ‘En dan Luke? Ga je me een heel verhaal ophangen over Joëlle en de slachtoffer spelen zodat ik je vergeef en we weer happy ever after kunnen leven?’ Ik kijk Luke strak in zijn ogen om het te benadrukken. ‘Laat me het lezen.’ Ik trek mijn handen uit die van Luke en pak zijn telefoon. Ik open ik het gesprek met Joëlle, maar ik kan al niet meer lezen wat er staat zodra ik zijn achtergrond weer zie.
‘Ik kan het niet Luke.’ Fluister ik. ‘Ik kan het niet lezen. Ik wil gewoon niet weten wat er staat.’ Fluister ik.
‘Luister dan naar me, alsjeblieft.’ Fluistert Luke zachtjes, waarna hij met zijn vingers langs mijn gezicht streelt en mijn haren achter mijn oren strijkt.
‘Ik weet niet wat er in that pretty little head of yours omgaat, maar ik zou nooit van mijn leven het kunnen flikken om jou te bedriegen. En al helemaal niet met haar. Ik walg van die meid, dat weet je. Geloof me Jessie. Echt. Ze stuurde mij gister een berichtje, hoe het met me ging en of ik zin had om met haar af te spreken. Ik heb haar teruggestuurd dat ik niet begreep waarom ze nu ineens contact met me zocht. Ze gaf me een heel verhaal en eerlijk gezegd heb ik dat maar niet gelezen, en terug gestuurd dat het me niet interesseerde en dat ze me met rust moest laten. Ze vertelde me dat ik het verhaal moest lezen omdat het belangrijk was voor jou want zij zag wat jij op het werk deed en ik niet. Ik zei dat het me niks kon schelen en dat ik jou vertrouw, want dat doe ik Jessie. Ik vertrouw je omdat ik van je hou. Ze zei dat ze me wel zou bewijzen wie jij echt was omdat ik alleen maar de Jessie zag die ik wilde zien en niet de Jessie die jij werkelijk bent. Ik werd kwaad, goed kwaad, en zei haar dat als ze haar kop niet hield ik hem wel persoonlijk dicht zou komen slaan en toen begon ze me uit te dagen.’ Legt Luke uit. Zijn stem is zacht en kalm, terwijl hij me maar recht in mijn ogen aan blijft kijken.
‘Ze zei dat ik het niet durfde omdat jij me dan zou vermoorden als je er achter zou komen. Toen ik haar vertelde dat jij juist achter mijn keuze zou staan maakte ze me belachelijk, ze vertelde dat ze nog nooit zo een goede grap had gehoord. Ik vertelde haar dat ze me met rust moest laten en ik heb haar genegeerd, maar nu blijft ze me berichtjes sturen dat ze op me wacht. Dat ze al champagne heeft klaar staan, of dat ze het bad laat vollopen, of welke geur kaarsjes ik het lekkerste vind. Ik wilde het je wel vertellen allemaal, maar ik weet hoe druk en moeilijk je het al hebt de laatste tijd met de bruiloft en al die dingen, dat ik je hiermee niet wilde lastig vallen. Ik wilde dit zelf oplossen maar had kunnen weten dat Joëlle zo sluw zou zijn om jou er toch op de een of andere manier in te betrekken. Ik had je ervoor moeten beschermen maar ik heb gefaald en dat spijt me.’

Reacties (10)

 • xIsoldee

  ugh ik haat die meid (en hoop dat Luke de waarheid spreekt)

  6 jaar geleden
 • Virtues

  Ugh, Joëlle is en blijft (ugh) Joelle

  6 jaar geleden
 • FrannieSuggy

  Aawh Luke is zo lieffff.

  6 jaar geleden
 • kaleidoscoop

  Joelle hop off luke's dick, zowel figuurlijk als haast letterlijk en ook in je dromen en je diepste verlangens voor ik je neerstoot stomme trut.

  (excuse my french tho)

  6 jaar geleden
 • chanyeoI

  Someone punch that girl. In her face.
  +kudo

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen