Hoofdstuk 29
~ My dearest friend, please stay here by my side
Sing me a song to help me through the night
The darkest tower comes just before dawn
And we can face it together. ~
Guy Swinnen, My Dearest FriendJane POV

De avond is nog heel gezellig. Jessica en ik wonen nog een soort afterparty bij met de andere spelers van de musical. Het is even na middernacht als Jessica en ik samen in de auto zitten om terug naar huis te rijden. Het duurt niet lang voor Jessica al in slaap valt. Ik voel hoe ik zelf ook wel moe begin te worden, maar gelukkig is het niet ver meer tot ons huis.

Op de M1 ter hoogte van Wakefield ligt een brandend voertuig langs de weg. Er staat een kijkfile…

Ik zet de radio af als we voor ons huis parkeren. Zachtjes maak ik mijn zus wakker. “We zijn thuis”, zeg ik als haar ogen een beetje open gaan. Ze knikt en stapt zoals ik uit de auto. We gaan naar onze slaapkamers en wensen elkaar eerst nog een goede nacht. Moe ga ik op mijn bed zitten. Ik haal mijn mobiel uit en zie dat Harry na zijn show een berichtje gestuurd had, dat het geweldig was en hij wenst me een goede nacht.

‘Slaaplekker. X J.’

Bij Harry

Een man die veel te laat van zijn werk komt rijdt over de autosnelweg. Hij moet zich voor niemand haasten want hij heeft geen vrouw en geen vriendin. Kinderen zijn er ook niet. Enkel zijn kat, maar heel veel heeft hij daar niet aan. De man schrikt op achter zijn stuur als hij plots vuur ziet lang de kant van de weg. Hoe dichter hij komt, hoe beter hij ziet dat het een brandend voertuig is. Geschrokken zet hij zijn auto op de pechstrook en gaat wat dichterbij kijken. Zijn mobiel aan zijn oor gedrukt, hij heeft net 112 ingetoetst.
De man vertelt wat hij ziet en wat hij denkt dat er aan de hand is. De vrouw aan de andere kant van de lijn vertelt dat ze meteen iemand sturen. “Help me!” klinkt er van aan de andere kant van de bus. Nu ja, andere kant, de bus ligt met zijn wielen in de richting van de snelweg, dus eigenlijk van de bovenkant van de bus. De stem klinkt hees en paniekerig. De man ziet dat er een andere auto stopt en een jongeman van rond de twintig jaar stapt uit. “Wat gebeurt hier?” De man haalt zijn schouders op. “Ik heb die bus hier net zo aangetroffen, maar ik denk dat ik net iemand horen roepen heb aan de andere kant.”
“Ik ben Tim trouwens.” zegt de twintiger. “Martin. Ik ga anders even aan de andere kant kijken. Blijf jij hier wachten op de brandweer en de politie en al die dingen?” Tim knikt en Martin loopt in een grote boog om de brandende bus heen.
Het vuur, de rook, paniek slaat Niall om het hart. Zijn vrienden zitten nog ergens in die bus. Hij was er door een kapot raam kunnen uitklimmen. Hij probeert Louis er uit te trekken maar hij is te zwaar voor Niall alleen. "Hey, kom eraf. Straks verbrand je je nog!” Niall zit op zijn knieën voor het gebroken raam en probeert een bewusteloze Louis aan zijn armen naar boven te trekken. “Help me dan!” Zijn stem vol paniek en wanhoop. Tranen lopen over de blondharige Ier zijn wangen. “Help me!” schreeuwt hem naar Martin. De schreeuw van Niall naar Martin gaat door merg en been. Hij hoort sirenes komen in de verte en loop terug naar voor.
Een bus in brand kan niet veel goeds betekenen; denkt de brandweerman die het vuur al van ver ziet wakkeren. Hij heeft schrik voor wat hij dadelijk zou gaan aantreffen.
Eenmaal bij het brandende voertuig springen ze met zijn vijven uit de brandweerwagen en doen ze wat van hen verwacht wordt. De ambulanciers (ambulanceverpleegkundigen) hopen dat er niet te veel slachtoffers aanwezig zijn en enkelen van hen bekommeren zich om Niall. “Hoeveel mensen zijn er nog binnen?” Gechoqueerd en met betraande ogen fluistert Niall het aantal mensen. “Vijf”,
“Heb je hun namen?” Niall knikt. “Harry Styles, Louis Tomlinson, Zayn Malik, Liam Payne en Tom Leeman.” De politieman schrijft alle namen op. Niall kan niet anders dan naar de brandende bus staren. “We hebben lichamen gevonden!” roept één van de twee personen die aan het zoeken zijn. Niall wil zich losrukken maar de mensen van de politie en ambulance houden hem tegen. “Ze weten wat ze doen. Ze brengen je vrienden terug. Het vuur is nog niet gekomen tot waar ze gevonden zijn.” Tranen blijven onophoudelijk stromen over zijn wangen. Bij elke druppel die op de grond valt, verliest Niall het geloof dat AL zijn vrienden het gaan overleven.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Heeey!
Wie gaat dit overleven? Hoe gaat Jane hierop reageren?
Let me know what you think!

LUFU

Reacties (4)

 • FrannieSuggy

  Woow wacht. Nee. Dit mag niet.

  4 jaar geleden
 • CarrotGirll

  Omg dit had ik dus ni verwacht !!!! Nu moet je echt snel verder !!!!!

  4 jaar geleden
 • Joolieentje

  Ooooh super! Iedereen moet dat wel overleven ze ! Mijn hart kan dat niet aan als er iemand sterft!

  4 jaar geleden
 • HaroldS

  O mijn god! Kippenvel!! Jeetje wat is dit mooi geschreven! Ik probeer een heel verhaal te verzinnen over Jane maar ik denk dat die ook in schok is!! KUDO!!

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen