Foto bij O37.

Hiya!

Wauw, het is een tijdje geleden!
Geen zorgen, ik maak dit verhaal sowieso af (:
Het einde zal overigens niet zo lang meer op zich laten wachten..

Ik zat/zit ook in mijn examenperiode en aangezien dit jaar echt ontzettend moeilijk was, is het best belangrijk dat ik degelijke resultaten behaal, maar al bij al denk ik dat dat me nog aardig gelukt is. Ik heb nog twee examens (maandag en dinsdag) en dan ben ik er vanaf! Praise the lord! Dat betekent echter niet dat ik dan meteen meer tijd heb, want de eerste weken staan (en eigenlijk mijn hele vakantie) staan al serieus vol. Ik zal waarschijnlijk gewoon nog één à twee keer per week aan dit verhaal posten tot het af is om dan in juli of augustus een nieuw verhaal te beginnen, maar daar horen jullie later meer van (:
Voor een beschrijving van mijn schema voor de volgende week/weken, check de spoiler! Ja, hier ben ik weer. Ik vind het gewoon leuk om jullie te vertellen over mijn planning, I guess. Klinkt dat ongelooflijk idioot? Waarschijnlijk wel.
Anyway, what are you guys up to? Hebben jullie wilde plannen voor de komende weken of misschien al voor de vakantie?

Dit is dus zo'n beetje wat me nog te wachten staat (:
Maandag 22/06: examen wiskunde en hardlopen met een vriend van me
Dinsdag 23/06: examen Engels en daarna ga ik met wat vriendinnen het einde van de examens vieren c:
Woensdag 24/06: Walibi
Donderdag 25/06: shoppen en cinema met een paar vrienden
Vrijdag 26/06: zee met vriendinnen
Zaterdag 27/06: zee met vriendinnen
Zondag 28/06: zee met vriendinnen
Maandag 29/06: school en feestje met vriendinnen
Dinsdag 30/06: school (rapport) en zwembadfeestje bij vriendinnen
Woensdag 01/07: slaapfeestje bij een vriend van me
Donderdag 02/07: slaapfeestje bij een vriend van me (part 2)
Vrijdag 03/07: slaapfeestje bij een vriend van me (part 3) en training
Zaterdag 04/07: afscheidsfeestje van een vriendin en kermis
Zondag 05/07: afscheidsfeestje van een vriendin, bbq en kermis
Maandag 06/07: kermis, loopwedstrijd en vuurwerk
Dinsdag 07/07: verjaardagsfeestje/slaapfeestje bij een vriendin met de hele squad (zo'n 15 mensen, oops)
Woensdag 08/07: verjaardagsfeestje/slaapfeestje bij een vriendin
Donderdag 09/07: uitzwaaien van een vriendin op de luchthaven (ze gaat op uitwisseling)
Vrijdag 10/07: hardlopen met een vriend van me en training
Dat is het voorlopig, holy moly. Als ik het zo opgelijst zie, maakt het me zelfs een beetje bang, haha (':
Ik ga waarschijnlijk nog een week naar Lissabon met mijn familie, twee weken naar Barcelona met m'n beste vriend en misschien nog een week naar Australië met een vriendin van me, maar dat ligt allemaal nog niet vast.


Ik ben nog volop aan het werken aan de One Shots, maar ik besloot ondertussen maar gewoon verder te werken aan het verhaal zelf om jullie niet te lang in spanning te houden, maar de stukjes komen er dus zo vlug mogelijk aan!
Kisha, ik wacht nog steeds op je vraag, want je hebt nog een spoiler van me te goed (:
Al betwijfel ik of er nog veel blank spaces zijn waar je graag een antwoord op wil weten, oops. Verbaas me c:

P.S. Aan iedereen die examens heeft/gehad heeft/nog moet hebben: ik wens jullie nog veel succes en hopelijk goede resultaten!

Liefs,
Horlinson

Ik holde door de praktisch uitgestorven gang. Nou ja, hollen was een understatement. Eerder huppelen. Dansen. Zweven. Kinderlijke onschuld in de zuiverste betekenis van het woord sierde mijn gezicht toen ik bij de bruidssuite kwam. Nog voor ik het koele metaal van de deurknop kon voelen, werd de deur in een ruk geopend en tastte ik lichtjes gedesoriënteerd in het niets. Ik struikelde onhandig de kamer binnen.
"Mary, in godsnaam, waar zat je?", vroeg mijn moeder hysterisch. Ze was zo onder de indruk van mijn entree dat ze vergat om de eeuwige venijnige ondertoon in haar stem te leggen.
Mijn moeder zou me niet eens begrijpen als ik al mijn gedachtespinsels naar mensentaal zou vertalen en in een gigantisch naslagwerk zou bijhouden, maar Rosie had genoeg aan één blik om mijn diepgewortelde verlangens te ontrafelen.
Bij het zien van mijn blik sloeg ze haar handen voor haar mond en vloog ze me enthousiast om de hals. Ze was mijn halfzusje, maar ik voelde op dat eigenste moment een diepere band met haar dan ik met welk familielid dan ook ooit gehad had. Door dit extreem lieflijke gebaar, welden de tranen op achter mijn ogen. Ik snikte een keer en verborg mijn gezicht in Rosie's haren.
Ik prees mezelf altijd gelukkig: ik was opgevoed in een welgesteld gezin, hield van mijn job en had een degelijk inkomen waar ik me prima mee kon redden. Mijn puurste en zuiverste geluk reikte niet verder dan een avond alleen op de bank met een glas rode wijn, een doos chocolaatjes en een heerlijke romantische komedie, maar dankzij Louis kende mijn geluk nu nieuwe grenzen en nieuwe gronden. Ik had mezelf gelukkig geacht zonder me ook maar af te vragen wat het nu juist inhield. Gelukkig zijn. Is het veel geld hebben? Een thuis hebben? Winnen en overwinnen? Dat is voor iedereen persoonlijk, geloof ik. Toch kan ik nu met trots toegeven dat ik op dat moment gelukkig was, ook al begreep ik zelfs de grote lijnen van mijn geluk niet, maar dat was niet nodig. Geluk vraagt niet om twijfels of angsten. Ik ben nooit op zoek geweest naar geluk, sommigen zullen zelfs beweren dat ik er net van vluchtte en toch had het me ingehaald, me tegen de grond gedrukt en me overspoeld met zijn volle kracht.

Ik wandelde op een drafje de feestzaal binnen en stelde me op aan het einde van het gangpad, tegenover Hayden en Louis. De pianist plantte zijn vingers op de toetsen van de duuruitziende piano, waarop iedereen opstond en verwachtingsvol richting de ingang van het vertrek gluurde. Een opgewekt gemompel gemengd met het geschraap van stoelen steeg op, rees tot aan de nok van het glazen dak en deed de miljoenen kristallen aan de imponerende kroonluchter tinkelen.
Rosalee schreed naar binnen over de loper van wit zijde, begeleid door haar vader. Hoewel iedereen ademloos naar de bruid staarde, wierp ik een blik op Hayden, die perplex stond te wachten, zijn kaak was lichtjes gezakt in een geluidloos compliment. Ik deed mijn uiterste best om mijn uitdrukking neutraal te houden en mijn mondhoeken naar beneden te duwen, maar ik faalde grandioos. Ik liet mijn vergeefse pogingen varen en lachte Rosie breeduit toe. Het was tenslotte een huwelijk, geen begrafenis.
Terwijl Hayden en Rosalee zich ontfermden over de trouwgeloften, kon ik het niet laten om naar Louis te kijken. De manier waarop hij zijn pak droeg, was even nonchalant als prachtig. Zijn donkerblauwe pak liet weinig van zijn afgetrainde lichaam aan de verbeelding over en zijn blauwgrijze das zat losjes om zijn hals. Zijn haar zat volledig uit model en stak alle kanten op, hoewel het nooit echt in model zat. Volgens mij had het niet eens een model.
De ceremoniemeester sprak de laatste formaliteiten uit en deelde het koppel mee dat ze zich te goed mochten doen aan elkaar, waarop Louis zijn hoofd afwendde en zijn blik op mij richtte. Mijn glimlach verbreedde en ik beet kort op mijn onderlip. Terwijl het koppel hun liefde bezegelde met een kus, bleef Louis me rechtstreekse in de ogen staren. Het oogcontact was zo intens dat ik er rillingen van kreeg. De blik in zijn helderblauwe ogen was een zwijgzame belofte. Een belofte over onze relatie, onze toekomst, over ons.
En god, wat voelde het goed om zo plotsklaps te beseffen dat er eindelijk een 'ons' was, dat dat simpele drieletterwoord eindelijk een betekenis had gekregen.

Reacties (12)

 • BOOKWURM

  Prachtig Xx

  3 jaar geleden
 • xIsoldee

  wow prachtig <3

  3 jaar geleden
 • kaleidoscoop

  Wauw...
  Dat is alles wat ik te zeggen heb. Ik heb een geruisloos compliment voor jou want mijn kaak hangt ergens op de grond. Wat was dit weer een prachtig stuk. Je weet zelfs het simpelste gebaar of interactie of handeling zo mooi te verwoorden dat ik het toch even ga zeggen: holy shitballs, oké?!

  3 jaar geleden
 • Chantilly

  Wauw!

  3 jaar geleden
 • StylesNicole

  Wauw,zo mooi geschreven!

  En nog veel succes met je examens en heel veel plezier met je drukke schema, want het ziet er zeker gezellig uit;)

  X

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen