Foto bij 010 Olivia

The journey of a thousand miles begins with one step.
Lao Tzu

Wat vooraf gig op het strand:
Als ogen konden spreken zouden ze over liefde vertellen en over de passie die in hun zoen zat.
Zijn lippen voelde teder en zacht, toch zaten er vuur en vlammen in deze kus.
Ze nestelde zich naast hem en legde haar hoofd op zijn borst, zou zo liefde voelen bedacht ze zich.
Samen keken ze naar de heldere hemel en telden de bijna ontelbare hemellichamen die zelf licht uitstraalde.
Hij drukte nog een laatste kus op haar voorhoofd.
"Goodnight my love, sleep well."

Ze snoof de heerlijke ochtendgeur van de azuurblauwe zee op.
Nadat ze was wakker gemaakt door strandgasten, had ze raar omgekeken.
Een jongen ongeveer van dezelfde leeftijd- gokte ze- lag naast haar.
Een zacht gesnurk kwam bij hem vandaan, zijn ogen zo vredig gesloten.
Echter had ze geen flauw idee het was. En de grote vraag hoe ze hier op het strand terug gekomen is, is ook een vage herinnering.
God. Hoe laat is het wel niet!? Dadelijk zou ze te laat komen voor haar training. Ze graaide naar haar mobiel die naast haar in het zand lag.
"Fuck, empty." Bromde ze zachtjes. Zonder de jongen- die zijn arm om haar had heen geslagen- wakker te maken rolde ze onder hem vandaan
Helaas was haar mission impossible mislukt. "Good moring." hoorde ze een hese ochtendstem zeggen.
Ze was de jongen en zijn gezelschap dankbaar voor de voortreffelijke avond en de vele drankjes. Helaas zou dit maar een eenmalig iets zijn, dit was niet haar leven. Haar leven zat vol met andere dingen, bedoelingen en verplichtingen.
Ze moest hier - waar ze ook moge zijn - wegkomen, weg van deze omgeving en terug naar het vertrouwelijke.
"what's the time?" Vroeg ze nogal bot. "8 o'clock, if you must know." Antwoordde de jongen die vluchtig op zijn mobiel had gekeken.
"Damn." klonk het brommend uit haar mond. "If you could excuse me, I really really need to go." Zei ze terwijl ze ze haar schoenen pakte en haar tas om har schouder hing. " I'm late for an important appointment, a dance matter you could say."
" I get it if you want to go, but I really had fun last night, you to so it seems, but before you go I have one more thing for you." De jongen waarvan ze nog steeds zijn naam niet wist hield zijn hand op. In zijn hand lag een licht geel gekleurd pil. "Take it, it gives you the energy you need." Zwijgend stond ze tegen over de jongen, moest ze het aannemen? De extra energie kon ze wel gebruiken na deze nacht. Ach wat kon er verkeerd gaan.
Ze griste het pilletje uit zijn hand en nam een slok water en slikte de gekleurde energie pil weg. "Thanks,but I really need to go now, mabye I see you aroud some time again." Ze liep richting de openbare weg en zwaaide nog even naar de jongen die nu achter haar nog in het zand lag.

Bij de geasfalteerde weg aangekomen kon ze haar schoenen, zonder dat er zand tussen zou komen te zitten, weer aan trekken.
Ze liep richting de weg en riep voor een taxi. Een gele taxi kwam voor haar neus te staan.
In de tijd dat ze in de taxi stapte had de chauffeur al gevraagd waar ze naar toe moest, waarop ze had geantwoord met haar eigen adres.
De rit naar haar appartement
duurde ongeveer twintig minuten dit betekende dat ze nog vijfentwintig minuten had om haar outfit te pakken, zich om te kleden en naar de training te komen. #anothermissionimpossible.
Ze rende door het appartement heen of haar leven ervan af hing en eerlijk gezegd scheelt het niet zo veel, ze zou en mocht niet te laat komen op haar eerste training voor de hoofdrol.
Na een kleine tien minuten stond ze startklaar om te gaan, en energie kwam ze niet te kort. Wat ze ook gekregen had het werkte goed.
Ze gooide de sporttas over haar linkerschouder en pakte behendig haar fiets tussen de tientallen fietsen die in de minuscule voortuin stonden en fietste richting het danscomplex. Als fietser in een grote stad is het niet altijd even gemakkelijk, autobestuurders zien je niet eens staan en fietspaden zijn er amper.

Bij het danscomplex aangekomen te zijn zette ze haar fiets in de stalling en liep zo snel mogelijk naar binnen.
De eerste trap op en de derde deur aan de linkerhand was de kleedkamer.
Ze opende de deur en zag dat er nog meiden bezig waren met hun spitzen aan te trekken.
"Hey, there you are. We were worried that you were sick or somting." Zei een van haar mede dansers.
"I had a late night, so I slept a little longer, not a great idea." Grapte ze.
Snel trok ze haar outfit aan en tapete ze haar voeten in. Alleen nog de spitzen en ze was weer klaar om te gaan.
Al snel kwam ze tijdens de training erachter dat deze rol geen lolletje was, maar het echte werk.
De eerste ronde van haar training duurde 2 uur, met tussendoor geen pauzes alleen maar voor een slok water te nemen.
Ze kon de minuten wel aftellen totdat ze pauze had. "It's time to take a break, take 10." Dat waren de woorden waarop ze gewacht had.
De hele groep vol meiden ploften op de grond neer en namen een voor een grote slokken van de verschillende waterflessen.
"This is so hard." "I didn't expect this." "This is way harder than what we did last year." Het waren enkele dingen die gezegd werden en eigenlijk waren ze allemaal waar. Iedereen had onderschat dat dit zo zwaar zou zijn. Het duurde niet lang of de woorden "time's up" werden gebruikt.
Ze oefende nog een kleine twee uur na de pauze. Zo zou haar leven er voortaan uit zien.
Slapen, eten, dansen, eten, douchen en weer slapen.
Na vier uur gedanst te hebben kon ze eindelijk de douche nemen waar ze al sinds vanochtend naar uitgekeken had. Want daar had ze deze ochtend echt geen tijd meer voor.
De warme waterstralen lieten haar huid tintelen en de geur van lavendel kwam haar tegemoet. Een moment van ultieme rust ,een moment om alleen stil te kunnen staan en niks te doen of te denken, een moment om je hersenspinsels de vrije gang te laten gaan. Rust, reinheid, stilte en verademing.
Heey, hoe is het met jullie?
Het is veel te lang geleden dat ik überhaupt heb geschreven, tja dat krijg je met een studie haha.
Hopelijk genieten jullie nog van het verhaal en ik hoop dat ik nog tijd krijg om verder te schrijven
Xxx NicoleStyle

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen