Hoofdstuk 31
~ Delen ons lot
We zijn kapot
Als één man het leven laat ~
Musical 14-18, Als één man

Jane POV
Natuurlijk, hier heb ik nooit bij stilgestaan. De ingang van het ziekenhuis stond vol mensen van de pers en fans. Ik hoor Jessica tussen haar tanden ‘shit’ fluisteren. “We geraken hier nooit binnen.” Plots heb ik een geweldig idee. “Komaan Jess,” zeg ik en we stappen uit. Ik weet nu ik hier ben niet meer zo zeker of ik nog wel wil weten hoe het met Harry is. Ik weet niet of ik nog meer slecht nieuws kan verwerken, terwijl ik mijn vorige tegenslagen nog helemaal niet verwerkt heb.
“Ik heb een afspraak, sorry.” zeg ik telkens ik niet meer verder kan. Dit excuus lijkt bijzonder goed te werken. Binnen de kortste keren staan Jessica en ik voor de ingang van het ziekenhuis. Enkel een blik op mijn buik hebben de bewakers, die de fans en fotografen buitenhouden, om ons binnen te laten zonder al te veel vragen.
De vrouw die aan de balie zit lacht ons vriendelijk toe. “Sorry voor het ongemak. Kan ik jullie met iets helpen?” Ik haal even diep adem, voor ik begin te praten. “Een vriend van mij heeft vannacht een ongeluk gehad en ik zou graag weten hoe het met hem gesteld is en of ik hem eventueel kan bezoeken.” De vrouw knikt. “Wat is zijn naam?” Ik slik. Ik weet gewoon dat als ik zijn naam uitspreek, ik niets te weten ga komen. Ze zal me de deur wijzen. Maar ik moet gewoon weten hoe het met Harry is. “Harry Styles.”
De vrouw haalt haar handen van haar toetsenbord. “Sorry, maar ik mag er echt niet zomaar vanuit gaan dat u echt een vriend bent van jongeheer Styles. Iemand van zijn familie moet bevestigen dat u echt een vriend van hem bent voor ik u meer kan vertellen.” Ik knik. “Dat snap ik.” De vrouw neemt de hoorn van het telefoon toestel op en tikt het nummer in. “U mag anders even plaatsnemen in de wachtzaal tot er iemand komt.”

Harry POV

Niall zit zwijgend bij mij op de kamer. We zeggen niets omdat we niet weten wat me moeten zeggen. We zeggen niets omdat er niets gezegd hoeft te worden. We zeggen niets omdat we beiden nog te geschokt zijn over wat er is gebeurd. We zeggen niets omdat we het niet eerlijk vinden dat wij hier zitten en dat één van onze beste vrienden het leven heeft gelaten. We zeggen niets omdat we gewoon niets kunnen uitbrengen. Het is niet stil in de kamer. Heel af en toe laat één van ons een snik ontsnappen. Onze gedachten zijn luid.
“Denk je,” Ik kijk Niall aan. “dat het pijn gedaan heeft gedaan?” Ik haal mijn schouders op. Zayn heeft het ongeluk niet overleefd. “Ik denk het wel.” Weer zeggen we niets.

Louis en Liam zijn nog steeds op de afdeling Intensive Care. Louis in coma en Liam wordt geopereerd aan een klaplong. Die heeft hij opgelopen tijdens zijn smak op de grond. Niall die daarna bovenop hem is gevallen, heeft er vast niet veel goed aangedaan.
Niall en ik liggen op een gewone kamer. Ik heb mijn linker elleboog gebroken en een hersenschudding. Niall heeft hier en daar een kleine brandwonde en er zitten enkele draadjes in zijn knie. Door de smak en zijn vreemde bewegingen is het litteken op zijn knie weer opengegaan.
Een verpleegster komt de kamer binnen. Niall en ik kijken haar allebei verwachtingsvol aan. “De operatie van jongeheer Payne is goed verlopen. Hij wordt nu nog onder narcose gehouden maar we zijn vrij zeker dat hij erdoor zal komen.” Een glimlach komt op onze gezichten te staan. “Mogen we hem bezoeken?” vraagt Niall. Meteen komt een verontschuldigende blik op haar gezicht te staan. “Enkel familie. Sorry.” We knikken begrijpend. Niall en ik zijn de enige die elkaar mogen zien. Louis en Liam mogen we niet zien en ik weet niet of ik Zayn wel wil zien. Ik onthoud hem liever zoals ik hem laatst gezien heb. Zingend op een podium, genietend van het leven.
De verpleegster verdwijnt en mijn moeder komt binnen. “Wie was het?” Ze was namelijk net opgeroepen door de receptie omdat weer iemand beweerde mijn vriend te zijn. “Dit keer een echte vriendin.” Die persoon kwam achter mijn moeder aan. “Jane,”

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Wat is er met het weer? Ik heb het
gevoel dat ik in een tropisch land zit.

Laat zeker weten wat jullie van dit stukje
vonden!

LUFU

Reacties (2)

  • FrannieSuggy

    Aawwh:(

    4 jaar geleden
  • HaroldS

    Ik heb echt een brok in mijn keel door die Harry pov pff je zou maat een van je beste vrienden verliezen door een ongeluk waar jezelf ook bij betrokken was. Dan denk je toch ook dat jezelf geluk hebt gehad dat jij niet degene bent die het niet overleefde

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen