Foto bij Hoofdstuk 37

‘’Mijn huis,’’ verklaarde Fili. ‘’Wij hebben genoeg kamers hier.’’
Rhodíq keek rond. Iets op de achtergrond van haar gedachten dwong haar om stil en respectvol te zijn in dit huis. Fíli duwde een deur open die aan de gang grensde.
‘’Welkom,’’ grijnsde hij. De kamer voor hen bestond praktisch alleen uit een bed. ‘’Morgenochtend vind je je weg wel naar mij toe.’’
Rhodíq staarde hem verward aan. Hoewel het haar een prima idee leek om hier te slapen, waarschuwde haar gevoel haar. Het leek alsof dat gevoel helemaal niet aangetast was door de drank.
‘’Wat maakt het uit,’’ mompelde ze uiteindelijk. Ze zette een stap in de richting van het bed en struikelde. Haar onderarm kwam tegen het bed aan en er ging een pijnscheut doorheen. Ze wilde schreeuwen, maar begon uiteindelijk te lachen. Op de grond draaide ze om en greep haar arm vast. Ze leunde achterover tegen het bed en kon niet meer stoppen met lachen.
Fíli knielde naast haar neer. Ook hij lachte.
‘’Het is niet eens grappig,’’ grinnikte Rhodíq.
‘’Jij bent echt grappig als je dronken bent.’’ Fíli ging naast haar met zijn rug tegen het bed zitten.
Rhodíq wachtte een paar minuten tot ze weer in staat was om iets uit te brengen. Toen fronste ze. ‘’Ik wil nog helemaal niet gaan slapen.’’
Fíli keek haar aan, trok zijn wenkbrauwen op en begon weer te lachen.
‘’Wat?’’ vroeg Rhodíq. ‘’Wat?’’ herhaalde ze luider, toen Fíli niet reageerde. Ze opende haar mond om nog een keer ‘wat?’ te zeggen, maar haar aandacht werd afgeleid door iets voor haar. Twee personen bewogen zich over de gang.
‘’Hé!’’ schreeuwde ze toen ze ze herkende. ‘’Wat doen jullie hier?’’
Kíli bleef voor de deur stilstaan. ‘’Ik woon hier… En ik laat Iram het huis zien.’’
‘’Eigenaardig tijdstip om iemand het huis te laten zien,’’ zei iemand die Rhodíq niet kon zien.
‘’Ja inderdaad!’’ brulde ze. Pas na een paar seconden besefte ze dat er nog een vijfde aanwezige moest zijn. Ze vloekte zacht en stootte Fíli aan toen Thorin vanuit de gang binnen haar gezichtsveld stapte. Snel hield ze haar mond en keek naar de grond.
Het was alsof ze dit al geweten had. Waarschijnlijk was het dan ook heel voorspelbaar.
Kíli schraapte zijn keel en Fíli deed naast haar een nogal stuntelige poging om overeind te komen.
‘’Kan iedereen die hier niet woont naar huis gaan?’’ Thorin keek van Rhodíq naar Iram. ‘’Het is hier geen herberg.’’
‘’Oh, dan zijn we toch verkeerd,’’ grinnikte Iram in de richting van Rhodíq. Rhodíq beet op haar lip in een poging om niet te lachen. Er ontsnapte een raar geluid uit haar keel. Onder druk van Thorins blik kwam ze overeind. Ze wankelde even en greep zich vast aan de rand van het bed.
‘’Jij hebt ook genoeg gedronken, zie ik,’’ snauwde Thorin. ‘’Duidelijk hoe je aan die conditie en dat figuur komt.’’ Hij gebaarde iets naar Fíli. ‘’Jullie verliezen alle controle over jezelf met die drank.’’
Fíli pakte Rhodíqs arm vast. Rhodíq zei geen woord, terwijl hij haar de kamer uit leidde. De gang draaide om haar heen en de woorden van Thorin galmden na in haar hoofd. Alsof de echo ervan opgesloten zat in haar schedel.
Rhodíq wilde de deurknop vastpakken, maar tastte in de lucht. Plotseling lag ze op de grond.
‘’Ik ben gevallen,’’ fluisterde ze tegen Fíli.
‘’Ik zie het.’’ Fíli hielp haar overeind. Ze merkte dat ze met een groot deel van haar gewicht op hem leunde en twijfelde of hij niet ook om zou vallen.
Blijkbaar was dat gewicht nogal wat.

Reacties (3)

 • Croweater

  Haha oké eigenlijk dacht ik dat Fili haar in dat bed zou dumpen en dat dat Thorins bed bleek te zijn.
  Ik zou erg graag zijn reactie hebben willen gezien. :')

  6 jaar geleden
 • EvilDaughter

  Niet zoveel drinken de volgende keer
  Thorin, wat ben je weer geniaal:)

  6 jaar geleden
 • chanyeoI

  Die heeft echt te veel op (;
  +kudo

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen