Meteen na het afscheid werd ik naar de trein gebracht door Kitty Puffer. Ik was al eens eerder met de trein geweest maar Kay duidelijk niet.Hij kijkt om zich heen alsof hij net een spook heeft gezien.De trein is blauw,overal blauw, blauwe muren, blauwe banken met blauwe kussens en blauwe kroonluchters met blauwe kaarsen. Alles wat te maken heeft met district 4 is altijd blauw volgens het Capitool, blauwe trein, blauwe boetevrouw pruik, blauwe alles. De trein is ook grote dan de gene waar ik mee heb gereisd,het is een beetje'het ik denk dat het verstandig is om in mijn kamer te blijven anders verdwaal ik nog' soort groot. En die goede voornemens lukken, een meisje brengt me eten en met mijn mentors praten die ik wel in het Capitool. Met die instelling heb ik de hele reis op mijn kamer gezeten en nagedacht over wat er nou exact is gebeurt.


Zodra we van het station kwamen werden we naar het Correctiecentrum gebracht.
Daar zijn mijn rug, armen, benen en delen van mijn wenkbrauwen ontdaan van haar.
Mijn huid brand verschrikkelijk.
"Geen zorgen we gaan nu wat doen aan dat brandende gevoel hoor," zegt Rianne, een vrouw met een blauwe huid met getatoeëerde visjes erop. Ze hoort waarschijnlijk al heel lang bij het voorbereidingsteam van district 4.
Rianne smeert een zacht glad goedje op mijn
Huid dat het branden meteen laat verdwijnen.
"Je heb het heel goed gedaan hoor, je mag nu naar Freek"Zegt Purdy, een vrouw die verschrikkelijk op een vogel lijkt met haar spitse neus en donzige veren pakje.
Ik wacht al een paar minuten in een klein kamertje als Freek binnen komt.
Freek is al een paar jaar stylist maar is nooit echt opvallend geweest.
Met zijn blonde haar, groene ogen en gespierde lijf past hij meer in de districten dan in het Capitool.Hij trekt zijn wenkbrauwen op als hij me ziet."Je bent mooi"Zegt Freek verbaast. "Nou waarom zo verbaast" zeg ik geamuseerd. In de paar jaar dat hij stylist is heeft hij alleen maar pech gehad.De tributen die hij heeft gehad zou je niet echt knap kunnen noemen.
"Gefeliciteerd hé" zegt Freek"Waarmee dan wel niet"zeg ik verbaast
"Nou je bent tribuut, iets waar veel kinderen een moord voor zouden plegen" zegt Freek
nog verbaasder dan ik. Hij kon dat antwoord wel op duizend manieren geven en dan kiest hij juist deze. Het lijkt of hij het oprecht niet begrijpt."Nou wel vreemd dat niemand mijn plek in nam dan hé" zeg ik "Ja inderdaad,maar goed,geluk voor jou" Zegt Freek. "Ja geluk voor mij.."zegt ikHij haalt een hoes tevoorschijn."Pas eens"Zegt hij.Het jurkje dat hij laat zien is een simpel en zeeblauw.Ik kijk hem verbaast aan.Het jurkje is mooi maar niet echt Capitool smaak mooi. Ik trek het jurkje aan en voel meteen dat hij mega zwaar is."waarom zo zwaar"zeg ik"Je zult wel zien"zegt Freek geheimzinnigFreek druk op een knopje en ineens wordt de jurk lichter. Het duurt even voor ik besef, dat er water uit mijn jurk stroomt!Het lijkt net of ik water draag! Mijn jurk is nu zo goed als onzichtbaar.Ik sluit mijn ogen. Heel even ben ik thuis, thuis in het water op zoek naar oesters. Mijn vader negerend die zegt dat ik moet komen. Bij mijn moeder smeken of ik nog heel even mag blijven om vervolgens de hele nacht te zwemmen. Het water om me heen stopt met stromen en ik ben helemaal in wolken."Nou als dit niet opvalt weet ik het ook niet meer" zegt Freek luid.Bam terug in de werkelijkheid, Waarom houd die man niet gewoon eens voor één seconde zijn kop dicht. Was ik heel even van mijn problemen al, knalt hij ze er met één simpel zinnetje weer in."Hij is echt geweldig" zeg ik en dit keer hoef ik niet eens te liegen."Ja hé!" zegt Freek opgewekt, "Ik bedoel kan je je een mooiere jurk voorstellen dan deze?" zegt Freek."Nee ik denk het niet" zeg ik. "Dat dacht ik al en nu naar je wagen." zegt Freek daadkrachtig.Bij onze wagen zie ik Kay, hij draagt een soort Zeegod pakje met drietand en al.Echt een geweldige stylist (kuch kuch). Als hij mij ziet staart hij me verbaast aan en word meteen daarna rood. We stappen zonder iets te zeggen in de wagen. Als de grijsblauwe paarden gaan lopen voel ik dat Kay mijn hand vastpakt.Ik kijk hem verbaast aan en hij laat mijn hand abrupt los en word nog roder dan hij al was. We komen het stadion binnen (Wow wat veel mensen) en ik voel dat Freek mijn jurk aanzet. Kay raakt meteen overstuur, eerst wil hij mijn arm vastpakken maar lijkt zich te bedenken en klampt zich aan de nu ook natte zijkant van de wagen vast. Wat een mietje. Ook tributen achter ons hebben waarschijnlijk last van het water aangezien ze van district 5 komen en dus ongetwijfeld iets met stroom aan hebben. Ik kijk achterom en poef er land iets op mijn hoofd. Een teddybeer. Nu pas besef ik me wat een lawaai er om me heen klinkt. Mensen klappen, joelen, juichen en gooien bloemen en knuffels naar de wagens.
Deze mensen zijn oprecht opgewekt om ons te zien, om mij te zien.
Als we staan opgesteld houd Snow zijn saaie verhaal over de donkere dagen en hoe geweldig het Capitool is en bla bla bla. Na nog een rondje gereden te hebben stoppen de paarden en gaan we naar ons appartement. Ik loop naar mijn kamer trek mijn jurk uit en val meteen in slaap.

Reacties (1)

 • ProngsPotter

  Rianne smeert een zacht glad goedje op mijn
  Huid dat het branden meteen laat verdwijnen.

  Vanwaar de enter?

  zegt Freek
  nog verbaasder dan ik.
  waarom die enter?

  Verder geen aanmerkingen!!
  Superleuk!!
  Kudotjeeee

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen