Hoofdstuk 34




~ If sadness is a color, then it's blue just like your eyes
And sorrow can be all over you but it will never tear me down
Better times are moving up ahead
And all sorrow is gone for good ~
Stash, Sadness

Jane POV Een week later

De deurbel weerklinkt en ik sta meteen op om de deur te openen. Harry en ik hebben vandaag afgesproken. Ik zou voor hem gaan koken. “Hallo,” begroet ik hem. Harry begroet me met een glimlach. “Hey,” we geven elkaar een kus op de wang. “Dag Misty,” Harry aait de Golden Retriver over zijn hoofd. Misty’s staart gaat opgewekt heen en weer. “Hoe gaat het nog met je?” vraag ik aan mijn logé. “Het gaat wel. Met jou?” Harry klinkt oprecht geïnteresseerd. “Alles dik oké.” lach ik als we naar de woonkamer wandelen. “Is Jessica er niet?” Ik schud mijn hoofd. “Ze is met de meisjes van de volleybal naar een feestje. Ik moet ze vannacht om twee uur nog gaan halen.” Harry begint te lachen. “Wat?” vraag ik verwondert. “Mag ze maar tot twee uur blijven?” Ik draai met mijn ogen. Die discussie had ik vandaag precies al eens gevoerd. “Ze is nog maar 16. Ik ga haar daar echt niet morgenochtend vroeg dronken gaan ophalen.” Harry lacht weer. “Oké, als jij het zegt mam.” Ik besluit er verder niet meer op in te gaan. “Wat wil je drinken?” vraag ik dan maar. “Als je bier hebt, mag je er mij eentje geven.” Ik knik en loop naar de keuken. Door de open inrichting van het huis kan ik Harry van hieruit zien en hij mij. “Hoe gaat het nog met Liam en Louis?” Ik giet het bier in een glas en kijk Harry kort even aan. “Liam mag morgen naar huis en Louis moet nog enkele dagen blijven. Hij is nog te verward om naar huis te gaan. Maar het gaat wel beter met hem, ik heb hem vandaag nog bezocht.” Toen Louis wakker werd uit zijn coma en hij hoorde wat er gebeurd was, ging hij helemaal door het lint. Ze hebben hem moeten kalmeren met spuiten. Harry was erbij en hij zegt dat het verschrikkelijk was om te zien.
Ik schenk voor mezelf een glas water in en ga daarna bij Harry op de sofa zitten.

Harry POV

Jane kan echt geweldig koken. We hebben net dessert gehad en ik heb echt alles tot de laatste kruimel opgegeten.
We zitten tegenover elkaar met een kop thee. Het is stil. Ik neem deze stilte als het juiste moment om mijn voorstel te doen. “Ik wil je…” begin ik, maar net op hetzelfde moment begint ook Jane te praten. “Ik moet je..” Beiden zwijgen we weer. “Zeg jij maar eerst.” Ik wil zeggen dat zij wel eerst kan, maar ik ben bang dat ik het haar dan niet meer durf te zeggen. “Je weet dat ik in de voorbije week al enkele keren naar die psychologe ben geweest.” Jane knikt. “Ik heb echt het gevoel dat ze me helpt met het verwerken van wat er is gebeurd. Het klinkt misschien stom, want ik ben nog maar drie keer geweest.” Jane onderbreekt me: “Harry, je draait rond de pot. Wat wil je zeggen?” Ik haal even diep adem. “Heb je soms last van nachtmerries?” Jane lijkt verbaasd door de vraag. “Nee,” Ze heeft te lang getwijfeld om te antwoorden. Jane kan echt niet liegen. “Zeker? Want je weet toch wel dat ik intussen wel weet wanneer je liegt?” Jane zucht en kijkt naar beneden. Ze mompelt iets wat op ‘ja’ lijkt. “Waarover gaan die dan?” Jane kijkt in haar kop. “Wil je nog wat thee? Ik kan nog wat thee voor je zetten.” Ze wil al opstaan, maar ik houd haar tegen door, over tafel heen, haar pols vast te nemen. “Verander nu niet van onderwerp, Jane.” Ze trekt haar arm los uit mijn greep en ze zwijgt. “Je hoeft het me niet te vertellen, maar misschien is zo’n psycholoog ook wel iets dat jou zou kunnen helpen.” breng ik voorzichtig. “Het is heel lief dat je me wilt helpen, maar er is niets mis met mij Harry. Iedereen heeft wel eens nachtmerries.” Jane kijkt me niet aan terwijl ze praat. Aan haar stem hoor ik hoe ze moeite doet om kalm te blijven. “Maar wat wou jij nu zeggen?”


~~~~~~~~~~~~~~
Heyhey!
Wat zou Jane willen zeggen en wat vinden jullie
van Harry's voorstel?

Jullie eigen voorstellen voor een naam van het kindje
van Jane zijn nog steeds welkom, want ik heb eigenlijk
nog geen idee.

Prettig weekend!
LUFU

Reacties (2)

  • FrannieSuggy

    I like it. Ik hoh van de naam Lyla hahaha

    4 jaar geleden
  • xBlush

    Wacht, word het kindje een jongetje of een meisje? Heb dat misschien helemaal gemist of je hebt het nog niet gezegd, maar ik zal er over denken. Het is echt een mooi verhaal, ik hoop dat je snel verder gaat!

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen