Foto bij Ninety-eight

Lieve mensen, vergeet alsjeblieft niet je vragen voor de Q&A in te sturen. Ik heb nu nog maar van één persoon vragen ):
Post hier je vragen voor de Q&A!

En ik kom er net achter dat het zo erg met me gesteld is, dat zelfs mijn onderbewuste ook fangirlt. Het hoofdstuk van gisteren (23 juli aka One Directions vijfjarige bestaan) precies 822 woorden heeft. 8.22 pm, 822 woorden... Wauw, dit is erg :x

'Oké, dit lijkt me duidelijk, maar hier word ik geen wijs uit,'zucht Niall, doelend op de langere woorden aan het einde van de zin.
'Ik zoek mijn hm-mm, hm-mm in hm-mm,'zeg ik.
'Dat ja,'grinnikt Niall. Ik rol met mijn ogen.
'Je weet wat ik bedoel.'
'Dat is ook weer zo,'zegt Niall en hij neemt voor even de pen in zijn handen. Hij probeert de letters in een andere volgorde te zetten, maar hij komt er niet uit.
'Dat laatste woord... Het eindigt met "ad rem", misschien kunnen we daar iets van maken?'oppert Zayn.
'Maar het moet een plaats worden en "ad rem" past daar niet zo in de zin,'werp ik tegen.
'Ik word hier chagrijnig van,'zucht Niall.
'Maar het moet toch logisch zijn? Er moet hier in Amsterdam toch een plaats zijn die een naam met deze letters draagt?'zeg ik. Plotseling kijkt Zayn op.
'Amsterdam. De letters vormen samen "Amsterdam". Ze zoeken iets in Amsterdam.'
'De vraag is alleen wat,'zegt Niall.
'Tja, daar komen we waarschijnlijk daar snel genoeg achter. Ik laat Anne even weten wat we al hebben, misschien zijn zij er al achter wat de rest betekent,'zeg ik en ik open een bericht aan Sophia. Vlug tik ik een bericht en verzend het dan, waarna we nog wat proberen te puzzelen.

'God, wat dom,'zeg ik als ik Sophia's berichtje gelezen heb. De jongens kijken op. 'Het vijfde woord is kopie. Maar wat voor een kopie zoekt hij dan?'
'Ik denk dat het met "ge" begint, maar daar houdt het op,'zegt Zayn.
'Welke letters houden we dan over?'
'Deirgine,'zeg ik. Even kijken we elkaar aan, maar dan klinkt er een collectieve zucht. 'Ik wou dat dit veel makkelijker was.'
'Ja, ik word hier echt niet blij van.'
'Jij hebt daar het geduld niet voor,'grinnikt Zayn en hij geeft Niall een duw tegen zijn schouder.
'Hiervoor niet, nee. Ik kan er uren voor zitten om muziek te schrijven voor een nieuw nummer, maar dit is niet aan mij besteed.' Niall laat zijn hoofd op de tafel vallen en stoot per ongeluk mijn glas sap omver. Zayn grijpt het glas vast en ik schuif snel achteruit. Al meteen komt er een meisje van de bediening aanrennen.
'Het spijt me!'zegt Niall direct en hij probeert de tafel droog te vegen met het servetje wat onder zijn kopje lag.
'Het geeft niet, ik haal wel even een vaatdoek en wat reinigingsdoekjes, dan is er zo niets meer van te zien en kunt u zich even opfrissen,'zegt het meisje tegen me. Eerst glimlach ik vriendelijk naar het meisje, maar dan valt mijn mond open. Dat ik daar niet eerder aan heb gedacht! Zonder op iemand te reageren, schiet ik naar het papier en ga met de letters aan het husselen. En het past.
'Ik zoek mijn gereinigde kopie in Amsterdam. Dat is de code!' De jongens kijken me aan.
'Oké, het is geweldig dat we dit opgelost hebben, maar wat betekent het?' Even valt er een stilte.
'Kopie? Is er niet een Nederlandse voetbalcoach die ook Louis heette?' Zayn en ik kijken elkaar vragend aan. 'Ik dacht tenminste dat die gast die Man United nu traint een Hollander is.'
'We zoeken het even op,'zeg ik en ik open een nieuw tabblad op mijn telefoon. Ik typ "trainer manchester united" in en kom al snel op een Wikipediapagina terecht. En inderdaad, hij is een Nederlander. 'Die man heet Louis van Gaal, denk ik.'
'Ja, die ja! Misschien moeten we in die richting denken?'zegt Niall. Ik haal mijn schouder op.
'Maar wat moet ik dan met dat "gereinigde"? Zou het een nette man zijn?'
'Geen idee,'grinnikt Zayn. Ik besluit door de klikken naar de pagina over de man zelf, maar buiten het feit dat hij niet erg dol is op de media, word ik er niet wijs uit.
'Oké, dan proberen we het anders. Waarbij moeten we denken aan Amsterdam?'vraag ik mezelf hardop af.
'Drukte,'oppert Zayn.
'Hagelslag, fietsen, grachten.' Ik veer op als Niall die woorden uitspreekt.
'Water... Dat zal hij wel bedoelen. Misschien moeten we bij de grachten zoeken?'
'Of juist bij die rivier? Er loopt hier toch ook een wat grotere rivier?'
'Ik zoek het wel op,'grinnik ik. Ik snuffel wat rond op het internet en ontdek dan per toeval dat er ook een water ligt vlakbij de Amsterdam ArenA.
'Dan moet dat hem wel bijna zijn,'zegt Niall en hij staat enthousiast op. 'Kom, we gaan snel de rest bellen, dan gaan we ze opzoeken. Ik ben wel klaar met deze speurtocht.' Ik grinnik zachtjes en luister toe hoe hij met Liam belt. Ondertussen rekent Zayn af en ik ga nog snel naar het toilet.

'En?'vraag ik als we terugkeren.
'We hebben samen een route uitgestippeld, Edward, James en Anne zijn al onderweg naar de ArenA. Ze hadden het nog wel op hun lijstje staan, maar waren er niet aan toegekomen,'zegt Niall.
'Oké, laten we gaan dan!' Ik pak mijn jasje en zoek mijn fietsensleutel. We halen alle drie onze fietsen uit het rek en volgen dan de route door Amsterdam, in de hoop dat dit de weg naar Louis en Eleanor zal zijn.

Reacties (2)

 • DreamyHoran

  Hahah, cool raadsel (:
  Xx

  4 jaar geleden
 • certified_cloud

  hopelijk vinden ze Louis en Eleanor!
  ik vind het echt leuk bedacht, het raadsel.
  het zou echt geniaal zijn als Louis en Eleanor daar helemaal niet zijn en als ze het raadsel verkeerd hebben begrepen. snel verder xx

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen