Foto bij O25

Aan het einde van de middag is de spanning van vanochtend weggeëbd. Max en ik hebben nog een tijdje papierwerk zitten doen, maar daarna had Max besloten dat we nog wel even door zijn verzameling konden neuzen. En het is prachtig om te zien. In de tijd dat hij hier werkt, heeft hij een behoorlijke collectie opgebouwd, maar het is nog leuker om naar Max te luisteren terwijl hij het verhaal bij het voorwerp vertelt.
'- uit eh... Nee, wacht, dit was van de opgraving bij Aper-el. Het komt uit de tweede helft van de achttiende dynastie, wat relatief laat is, maar het is een bijzondere vondst. Kijk naar de staat waarin dit beeld verkeert! Het is uitzonderlijk. Wat trouwens wel grappig is, de graftombe van Aper-el is gevonden bij Bubasteion-'
'En dat is waar Bastet geëerd werd. Voordat je het vraagt, ja, je hebt al verteld dat je -je kat vernoemd hebt naar Bastet wegens de verschijning.'
'Hoe wist je dat ik dat ging vertellen? Hoorde je dat soms ook?'
'Nee, dat was gewoon een inkoppertje,'grijns ik. Max rolt met zijn ogen.
'Zo is er ook geen lol meer aan.' Dan werpt hij een blik op zijn horloge. 'Nah, dat mag onderhand ook wel, het is bijna tijd. Laten we dit af gaan sluiten, onze rommel pakken, dan vind ik dat we wel weekend verdiend hebben.' Ik glimlach.
'Vind ik ook.' Dus ik kijk toe hoe Max zijn archief zorgvuldig afsluit en dan pakken we beiden onze tassen.

'Geweldig, het regent,'zucht ik als we in de grote hal aankomen.
'Verschrikkelijk, hè? Zo is het al bijna de hele middag,'zegt Alexina. Ik ga bij haar aan de balie staan.
'Afschuwelijk. Maar goed dat het dit weekend beter wordt,'glimlach ik.
'Zeker. Geniet van je weekend, meisje.'
'Hetzelfde,'zeg ik en dan loop ik achter Max aan naar buiten.
'Je had ook best binnen kunnen wachten, dan had ik de auto gehaald.' Ik glimlach.
'Ik overleef het wel, ik ben niet van suiker.'
'Gelukkig niet, nee,'zegt Max, terwijl we wachten met oversteken.
Als alle auto's voorbij zijn geraasd, steken we over. Helaas moeten we dan nog de hele parkeerplaats over. Ik probeer Max met zijn lange benen bij te houden, maar dat gaat niet zo best nu ik al die plassen moet ontwijken.
'Max!'roep ik, als hij enkele meters voor me uit loopt. Hij stopt met lopen en draait om, om te concluderen dat ik wat achterlig.
'Ach, kom op, Diana, gaan we om de plassen heen lopen? Er doorheen is toch veel leuker?' Max springt in de meest nabijgelegen plas, bij wijze van demonstratie. Ik schiet in de lach. 'Kom op, dit is leuk!' Max springt van plas naar plas, waarna hij in een enorme plas belandt en enkele keren goed in de plas stampt.
'Je bent net een klein kind,'grinnik ik, waarna ik me in de eerste plas waag. Ik spring middenin een kleine plas en voel al direct dat mijn schoenen niet waterdicht zijn.
'Kleine kinderen hebben over het algemeen wel plezier in het leven. Geef het toe, dit is best leuk, toch?' Ik lach en spring naar de volgende plas. En inderdaad, nu alles eenmaal nat is, maakt het allemaal niets meer uit en krijg ik er lol in om van plas naar plas te springen. We zitten elkaar achterna en maken er een sport van om het water zo hoog mogelijk op te laten spatten. Lachend staan we in de plassen te stampen en plotseling begint Max me nat te spetteren. Even kijk ik verontwaardigd, maar dan spetter ik terug

Minutenlang hoppen Max en ik van plas naar plas, spetteren we elkaar nat en lachen we als kleine kinderen, als we ons plotseling realiseren dat we onderweg waren naar zijn auto. Nog nagenietend van het spelen in de plassen, stap ik zeiknat in de auto van Max.
'Zeg nu niet dat je het niet leuk vond,'zegt Max, terwijl hij de autodeur dichtslaat.
'Het was ook heel leuk,'beaam ik. 'Wat nat, maar wel leuk.'
'Dit is niet het moment om te zeuren, geef maar toe dat je het gewoon leuk vond.'
'Dat zei ik net toch!'protesteer ik. 'En daarbij, dat is niet aardig om te zeggen, Bowie.'
'Mijn excuses, lady Ross. Maar zullen we maar eens naar koers inzetten naar South Shields?'
'Lijkt me een goed idee. Het was dan misschien wel leuk, maar niet erg warm,'zeg ik.
'Zal ik de verwarming dan maar wat hoger zetten?'
'Als je het niet erg vindt...'
'Nee, natuurlijk niet. Je weet de knop vast zelf ook wel te vinden.' Ik knik en buig me naar voren naar de knopjes op het dashboard. Even aarzelt mijn hand bij het knopje, maar dan draai ik er toch aan. Maar in plaats van de verwarming, zet ik het volume van de radio harder en knalt dit keer Nirvana door de boxen.
'Sorry!'verontschuldig ik mezelf, waarna ik de knop een draai de andere kant op geef.
'Derde van links,'zegt Max dan. Ik druk op het knopje en langzaam begint het warmer te worden in de kleine auto. Ik settel me gemakkelijker in de autostoel en ondertussen zingen Max en ik mee met Nirvana.

---
Yup, ze waren echt in de plassen aan het springen.

Dus daarom de volgende random question:
Wat is het meest onbezonnen wat je ooit hebt gedaan?

Bij mij... Waarschijnlijk bij een vriendin in het zwembad springen met mijn kleren nog aan, waarna ik de hele nacht met natte kleren in de tent lag te slapen, haha.

Reacties (4)

 • certified_cloud

  geen flauw idee, waarschijnlijk iets heel doms dat ik me niet meer kan herinneren.
  in ieder geval, het was weer een leuk stukje! snel verder xx

  4 jaar geleden
 • ccalum

  Een paar jaar geleden had ik een vogel, die ik uit de kooi had gepakt om samen op de trampoline te springen.

  4 jaar geleden
 • chanyeoI

  Eh, waarschijnlijk die keer dat ik in Schotland over de stenen in de rivier ging klimmen/lopen, terwijl mijn ouders en broer ervan overtuigd waren dat ik erin zou vallen, terwijl ik stellig zei: "Nee hoor, gebeurt niet." Drie keer raden wie er vervolgens in het water viel. Nou ja, in ieder geval gedeeltelijk nat werd.
  En nog meer soortgelijke dingen.
  Anyway,
  +kudo

  4 jaar geleden
 • DreamyHoran

  Ehh, door het ijs gezakt terwijl iedereen zei dat het te dun was om op te lopen (,:
  Dat was een rotervaring, ik was helemaal koud, brr.
  Xx

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen