Foto bij Hoofdstuk 12

+ Sophia Elizabeth Eleanor Stark +


Ik kijk Brigitte ongelovig aan. "Verloofde? Niall? Nee.. Niall zou het me gezegd hebben. Hij is niet verloofd, dit is een misverstand." Zeg ik waarna ik opsta van het bed en naar het raam loop. Ik leg mijn handen in de vensterbank en kijk naar buiten. "Het spijt me Sophia, maar het is echt waar. Niall is verloofd en de bruiloft is over enkele weken. Vlak na de bruiloft van Niall en Annick zullen jij en Greg trouwen, dit betekent dus ook dat je binnenkort naar Ierland vertrekt.." Bruut draai ik me om en met grote ogen kijk ik Brigitte aan. "Je? Als in ik? Ik alleen? Ga jij niet met me mee? Je bent toch mijn dienstmeisje!" Mijn stem verheft zich automatisch als ik voel hoe mijn hart sneller begint te slaan en verdriet mijn lichaam overneemt. De kalmerende woorden die Brigitte enkele seconden geleden nog uitspraak was ik abrupt vergeten. Brigitte was het enige in mijn leven wat vast stond. Iets wat zeker was, iets wat nooit zou veranderen wat er ook zou gebeuren. Ook al heb ik geen emotionele band met haar, ze is er altijd geweest en ik ben gehecht aan haar geraakt. "Nee Sophia, het spijt me, dat kan niet. In het kasteel in Ierland krijg je een ander dienstmeisje, en ook al zou ik met je mee kunnen, ik heb mijn familie hier. Maar maak je geen zorgen, je zult me nog zien. Ik ga niet als sneeuw voor de zon verschijnen, dat beloof ik je." Spreekt ze geruststellend terwijl ze naar mij toe loopt en mijn hoofd tussen haar handen neemt. Tranen vullen mijn ogen. Ik was doodsbang voor wat er gebeuren zou. "Ik ken Greg nauwelijks, ik ken het kasteel niet en dan is er altijd nog de bevolking van Ierland. Straks mogen ze me helemaal niet!" "Maak je geen zorgen, kind. Alles komt goed, ze zullen dol op je zijn zodra ze zien wat voor een geweldig persoon je bent." Fluistert ze waarna ik voel hoe ze een kus op mijn voorhoofd plaatst en me tegen haar aan trekt. Ik leg mijn hoofd op haar schouder en laat de tranen hun gang gaan.

De rest van de dag was ik mijn kamer niet uit gekomen. De enige die ik binnen had gelaten waren Brigitte en William. William kwam verhaal halen, hij wist kennelijk ook niet wat er aan de hand was dus ik had geen enkele reden om boos op hem te zijn. Hij had me enigszins getroost en later wat te eten gebracht. Het was fijn om te weten dat in ieder geval één iemand uit de familie eerlijk tegen me is en het beste met me voort heeft. William had me geadviseerd om toch mee te gaan werken, omdat de bruiloft er hoe dan ook gaat komen, of ik nu meewerk of tegenstribbel. Als ik tegenstribbel kom ik alleen maar slecht in kranten te staan en ik wil uiteindelijk natuurlijk dat de bevolking van Ierland mij accepteert. Dat zal nooit gebeuren als ze er achter komen dat ik helemaal niet van hun troonopvolger houd. Dit alles had ik zelf ook al wel bedacht, maar William herinnerde me eraan dat dit serieuze business was en dat ik niet veel tijd meer heb om weg te kruipen in mijn kamer en te piekeren. Ik ga hoe dan ook naar Ierland en uiteindelijk zit er ook een voordeel aan deze marteling: ik hoef niet meer onder hetzelfde dak als mijn ouders te wonen.

noooooh Brigitte =((
ik heb vandaag te horen gekregen dat ik morgen op vakantie ga HAHA oke heel lang verhaal, maar er is ook vandaag pas geboekt. Ik heb genoeg hoofdstukken op voorraad en ik zal ze allemaal op Q zetten en dan per dag activeren ALS ik wifi heb.. Als dit niet zo is dan kan ik niks doen en dan zal ik tot zondag niet activeren. Dit begrijpen jullie denk ik wel!

Once again, jullie rocken echt hard want jullie reactie's zijn zo cute en al die kudo's elke dag weer en omg jullie betekenen echt veel voor me idk dat zo veel mensen mijn verhaal lezen?? Like?????
Anyway, i loveyou guys <3

Reacties (8)

 • Monks

  Lekker weg van die vreselijke moederrrrr

  7 jaar geleden
 • Salute

  Veel plezier!

  7 jaar geleden
 • biancadokkum

  Super geschreven <3!

  heel veel plezier op vakantie:)!!!

  7 jaar geleden
 • DreamyHoran

  Als Niall ook in Ierland woont, gaan ze stiekem elke dag naar elkaar toe en ja, dan leven ze lang en gelukkig (:
  X

  7 jaar geleden
 • ThePooh

  Stiekem gaat ze tog naar Niall:Dkudo

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen