Hoofdstuk 35
~ Stop de tijd
heb ik dat goed verstaan
denk jij nu echt
dat ik je in de steek laat.
Een misverstand, laat dat duidelijk zijn
Ik weet niet waar dit plots vandaan komt ~
Mooie Tijd, Amaryllis Temmerman

Jane POV

“Maar wat wou jij nu zeggen?” zeg Harry. Hij glimlacht lief, geruststellend, alsof hij weet wat ik wil zeggen. Dat gevoel heb ik vaak bij Harry, dat hij al weet wat ik wil zeggen, dat hij snapt wat ik bedoel. Harry heeft iets, ik kan niet precies zeggen wat. Maar het iets wat hem geliefd maakt, waardoor ik hem vertrouw. Dat is iets wat ik niet vaak heb, het gevoel dat ik iemand kan vertrouwen. “Ik ga nog wat thee halen. Als je het gemakkelijker vind, mag je altijd in de sofa gaan zitten.” Ik neem beide koppen mee naar de keuken om ze bij te vullen. “Hoe lang moet dat gips van jou nog aanblijven?” vraag ik vanuit de keuken. “Nog twee dagen en daarna nog heel wat bezoeken aan het revalidatiecentrum. Blijkbaar wordt het gewricht in je ellenboog snel stijf.” Ik neem de twee volle koppen vast en breng ze naar de sofa. “Ach zo,” Ik klem de warme mok tussen mijn handen. Sinds ik zwanger ben, heb ik echt constant koude houden, om dan nog maar te zwijgen over mijn voeten. “Was dat wat je wou vragen?” Ik schud kort mijn hoofd. “Ik, uhm. Ik heb een probleem voor volgende week.” Ik zie Harry even nadenken. “Voor de bevalling?” Ik knik voorzichtig. “Mijn grootouders en tante zouden normaal volgende week vanuit Australië naar hier komen. Ze zouden bij me blijven en me naar het ziekenhuis brengen als het zover is. Door een probleem in Australië zullen ze er maar binnen twee weken geraken.” Ik zwijg even. “Ik heb geen zin om een taxi te bellen en ik wil al zeker geen ambulance bellen. Ik vind dat ze die ambulances beschikbaar moeten houden voor ergere dingen. Ik heb zitten denken. Ik had eerst gedacht om het aan jou te vragen, maar je hebt waarschijnlijk betere dingen te doen en je woont te ver om er op tijd te geraken. De enige oplossing zal de familie van Tyler zijn, denk ik. Maar dan bestaat de kans, dat ze jou er helemaal niet bij laten. Dat wil ik dan ook weer niet.”

Harry POV

“Ik breng je wel.” Jane die er eerst nog wanhopig uitzag, kijkt me nu vol verbazing aan. “Maar dat gaat toch niet? Je woont meer dan 150 km ver van hier?” Ik haal mijn schouders op. “Zayn’s begrafenis is morgen in Bradford. Ik ben dan hoe dan ook in de buurt. Ik vind wel ergens een motel, waar ik kan blijven. Ik zou er voor jullie zijn wat dan ook, weet je nog?” Jane knikt. “Bedankt Harry,” Ze zwijgt even. Ze lijkt over iets na te denken, iets te overwegen. “Je mag hier blijven als je wilt. Je hoeft geen motel te zoeken.”
“Als dat geen probleem voor jullie is, graag.” Ik glimlach. "Maar lukt dat wel met je arm en je afspraken bij de psycholoog en zo van die dingen?" Ik heb aan dergelijke dingen nog niet gedacht. Maar ik wil echter niet terugkomen op mijn beslissing. Ik heb gezegd dat ik haar zou helpen volgende week. "Ik regel dat allemaal wel. Maak je nou maar geen zorgen." Ik schrik als Jane me plots in een omhelzing trekt. "Echt bedankt Harry. Ik weet niet wat ik zonder jou zou moeten." Jane trekt me stevig tegen zich aan. Ik doe net hetzelfde bij haar want ik voel dat ze het nodig heeft. "Ik mis hem, Harry. Ik heb hem nodig. Ik kan dit niet zonder hem. Ik ben zo bang." Ze klampt zich nog steviger aan mij vast. Ik wrijf met mijn rechterhand over haar rug. Ik weet niet wat ik moet zeggen. Als ik kon haalde ik haar ouders en Tyler terug. Maar dat ligt niet in mijn macht. En zeggen dat ik er nu ben zal niet helpen. Dat weet ik, want er is ook niemand die Zayn of mijn oma zou kunnen vervangen.

Jane en ik zitten in de auto en staan geparkeerd aan de ingang van het feest waar Jessica moet zijn. We hadden niet doorgehad dat het al zo laat was en omdat ik toch niet meteen zou slapen ben ik met Jane meegegaan. Na een tijdje komt Jessica zwalkend door de deur op de voet gevolgd door een jongen. Ik zie hoe Jane kort haar ogen sluit om daarna uit te stappen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hellooo,
Sorry dat dit stukje laat is, maar ik was op weekend
en er was geen Wi-Fi!

Wat vinden jullie van Drag Me Down? Ik vind het echt
geweldig!!!

Ideeën voor de naam van het kindje van Jane zijn nog
altijd welkom!

LUFU

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen