Hoofdstuk 36
~ If you're ever lost in the darkness
And you don't know where to begin
Need to change if you wanna live again
Out of tide, out of fight
Tracing circles you don't feel right
Out of tide, out of fight
At least we know at least we tried ~
Milow, Against The Tide

Jane POV

Jessica komt eindelijk naar buiten. Ze is dronken, dat kun je zo aan haar zien. Het is de derde keer dat ze uit gaat sinds ze zestien is geworden. Nog nooit heb ik haar zo gezien. Jake, haar beste vriend sinds we hier komen wonen zijn, komt met een bezorgde uitdrukking achter haar aan. Om niet meteen uit te vliegen haal ik diep adem en tel met mijn ogen gesloten tot tien. Ik stap uit en Jessica heeft me meteen gezien. “Jaaane.” Ze slaat haar armen om mijn nek en hangt er zowaar aan. “Jess, niet doen.” zeg ik. “Mag ik nog wat langer blijven? Ik heb het net zo naar mijn zin.” vraagt ze met dubbele tong. “Volgens mij ben je hier al lang genoeg geweest.” zeg ik waarna ze me eindelijk los laat. “Kom Jess, ik help haar wel in de auto.” Ik kijk Jake dankbaar aan en open de achterdeur. “Maar ik wil nog langer blijven! Jullie zijn zo hard voor mij.” Het lijkt of ze elk moment in huilen kan uitbarsten. Ik sla de deur dicht van zodra ze in de auto zit. Ik zucht, dit had ik niet van mijn zus verwacht. “Het spijt me Jane. Maar ze bleef maar drinken en ik wou haar stoppen maar ze was zo koppig en, en…” Jake geraakt niet meer uit zijn woorden en staat maar wat hulpeloos met zijn armen te zwaaien. “Het is jouw schuld niet, Jake. Trek het je maar niet te veel aan. Bedankt voor je hulp trouwens. Heb je een lift naar huis nodig?” Hij schudt zijn hoofd. “Mijn moeder komt me zo ophalen.” “Wel, kom goed thuis. En je bent nog steeds welkom bij ons thuis.” We zeggen elkaar nog gedag en daarna stap ik terug in de auto. “Is ze altijd zo na een feestje?” vraagt Harry. Ik schud mijn hoofd. “Het is de eerste keer dat ze dronken is.” zeg ik en kijk op de achterbank, waar Jessica al ligt te slapen.

Harry POV

“Het laatste woord is hierover nog niet gezegd.” mompelt Jane nog tussen haar tanden. Ik grinnik. “Ik zou haar er niet te hard over aanpakken.” Jane kijkt me verbaasd aan als ze de auto start. “Waarom niet? Dit kan ik toch zomaar niet toelaten? Ze is nog maar 16, alcohol is enkel onder verschillende omstandigheden legaal aan zo’n leeftijd.” Ik denk terug aan die keer dat ik voor het eerst zo dronken was. We waren op tour. Ik was zo ziek de dag erna. Ik ben daarna nog enkele keren zo dronken geweest, maar enkel als ik de dag erna niets te doen had. “Komaan, alsof jij op die leeftijd nooit dronken bent geweest.” Jane schudt tot mijn verbazing haar hoofd. “Ik ben nog nooit dronken geweest.” Vol ongeloof laat ik me tegen de rugleuning van de passagiersstoel vallen. “Dat geloof ik niet.” Jane kijkt kort even naar mij. “Het is nochtans waar. Ik drink wel maar niet meer dan twee glazen per keer.” legt ze uit. “Jess hoeft dat daarom niet te doen, maar ik had eigenlijk van haar verwacht dat ze niet meteen in de alcohol zou vliegen.” Ik kijk even om naar de slapende tiener op de achterbank. “Ze heeft haar lesje wel geleerd, nu. Ik denk niet dat ze snel nog gaat drinken.” “Waarom denk je dat?” Ik haal mijn schouders. “Hoogstwaarschijnlijk heeft ze als ze binnen enkele uren wakker wordt een kater van hier tot in Tokio. De zin ‘Ik drink nooit meer.’ zal je vaak horen. Als ze wat op jou lijkt zal ze dat ook niet snel meer doen.” Jane lacht. “Zegt meneer de expert.” Ik haal mijn schouders lachend op. “Weet ik uit eigen ervaring.” knipoog ik.

We hebben een probleem. Jessica is niet wakker te krijgen en geen van ons beiden kan haar naar haar bed dragen. Jane mag niet heffen en ik heb maar één arm. “We zullen haar hier moeten laten liggen.” zegt Jane. Ik kan zien dat ze zich niet goed voelt bij haar beslissing, maar we kunnen beiden niets beters bedenken. “Ik ga wat dekens voor haar halen.” Terwijl Jane dekens is gaan halen probeer ik Jessica neer te leggen op de achterbank, want nu hangt ze er wat half op. Jane legt de dekens op Jessica neer, waarna we ook beiden gaan slapen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hellooo,

Hebben jullie er al een leuke vakantie opzitten?

Ik wil nog steeds graag weten of jullie het verhaal
goed vinden! Reacties zijn steeds welkom. Kritiek
en tips natuurlijk ook!

LUFU

Reacties (3)

 • Bombinate

  Waarschijnlijk drinkt ze zoveel door haar verdriet enzo
  Verhaal is leeuk(hoera)
  Ben gister aangekomen op Tenerife en het begint al meteen te regenen:(
  Naja snel verder?
  -nieuwe abo-

  4 jaar geleden
 • magiclove

  snel verder

  4 jaar geleden
 • FrannieSuggy

  I like it!

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen