Foto bij 11 • De sorteerhoed

Ik wilde dit hoofdstuk even mijn dankbaarheid laten blijken voor iedereen die zoveel lieve berichtjes hebben achtergelaten! De meest liefste recensies bewaar ik daarom ook in deze blog!
Natuurlijk geldt dit niet alleen voor complimenten over mijn stories, maar ook hoe mijn schrijfstijl is veranderd en vooruit gegaan. Daarom wil ik ook de lezers bedanken die mij vanaf het begin hebben gevolgd! Jullie hebben mij in het schrijven zien groeien en zijn erbij gebleven en daar ben ik echt dankbaar voor! Ik kan zeggen dat dit verhaal mijn beste werk is tot nu toe! En ik ben er echt trots op! ^^
Trillend, nagelbijtend, haarkauwend en tandenknarsend stonden de eerste jaars voor de grote deuren van The Great Hall te wachten. Vanachter de deuren klonk gelach en gejubel, maar buiten de deuren was het stil. Er werd enkel gefluisterd. Iedereen maakte zich zorgen om de test die ze moesten afleggen, waarmee werd bepaald in welk huis ze terecht zouden komen. Eleanor was er vrij zeker van dat ze minder nerveus was dan de rest, aangezien zij wel wist wat er ging gebeuren. Nadat ze het meisje dat ze herkende van Flourish & Blotts haar boek uit haar tas had zien pakken om zoveel mogelijk spreuken uit haar hoofd te leren, gaf ze toe aan haar gevoel. Ze sloeg het boek van Hermione dicht, waardoor haar haren omhoog werden geblazen en ze geschrokken op keek. Harry en Ron, die vlak naast haar stonden, draaiden zich ook om.
      'Je hoeft niks te leren. Je hoeft niks voor te bereiden. Het enige dat je hoeft te doen, is gaan zitten en de magie zijn werk laten doen.'
      'En hoe weet jij dat zo zeker?' klonk een snauwende stem achter haar. Ze kon al raden aan wie deze toebehoorde, aangezien ze deze als geen ander herkende. Eleanor draaide zich om en keek recht in de grijze ogen van de blonde jongen die haar eerder haar cabine in de trein uitgejaagd had. 'Ik had het niet tegen jou, eigenlijk,' zei ze bot.
      'Dat zag ik, maar toch wil ik het weten.'
      'Laat haar met rust, Draco,' siste Ron naar hem en Eleanor gniffelde even toen ze zijn naam hoorde.
      'Je hebt hier niks te zoeken.' Ron had zijn ogen vernauwd en keek de jongen -Draco- woedend aan. Deze liet enkel nog een spottend lachje horen en draaide zich vervolgens om.
      Eleanor keek Harry nieuwsgierig aan. 'Jullie kennen elkaar dus?'
      'We hebben de mazzel gehad hem in de trein te ontmoeten,' zei Harry sarcastisch.
      Eleanor grinnikte. 'En je bent niet de enige die van zijn zonnige karakter heeft mogen genieten in de trein.' De twee begonnen hard te lachen, maar werden gestoord door een bekend gezicht dat aan kwam struinen. Ze stopte bovenaan de trap en keek de groep rond met een net zo streng gezicht als toen ze door de stromende regen baan maakte naar het weeshuis. Het was Professor McGonagall. 'Jullie mogen nu de hal betreden. Volg mij en jullie zullen één voor één worden gesorteerd, waarna jullie plaats nemen aan de juiste tafel.'
      De deuren van het kasteel gingen open en het volume van gelach en gepraat van de andere leerlingen vanuit het grote hal nam toe. Honderden hoofden draaide zich om naar de eerste jaars, die twee bij twee naar binnen liepen. Duizenden brandende kaarsjes zweefden over vier lange tafels, die gedekt waren met gouden borden, bekers en bestek. Aan het einde van het pad stond nog een andere tafel waar leraren aan zaten en toekeken hoe de eerste jaars het pad afkwamen lopen. Eleanor richtte haar aandacht op het plafon, waar velen sterren schitterde in het donkerblauwe oppervlakte. Het was haast niet te geloven dat er überhaupt een dak op de hal zat.
      'Het is behekst,' legde Hermione uit, 'het ziet er net zo uit als de lucht buiten.' Eleanor dacht dat niets haar nog zou verwonderen na Diagon Alley, maar ze had ongelijk. Dit was het meest adembenemendste dat ze ooit had gezien en ze had de neiging om op een van de tafels te gaan liggen, zodat ze uren naar de sterren op het plafon kon staren. Haar blik viel op de stoel die aan het einde van het pad stond, hierop lag een oude, bruine, punthoed.
      McGonagall ging ernaast staan en opende een lange rol perkament. 'Als ik je naam noem, kom je naar voren en zet je de hoed op.'
      Dus dat was de test? Ze hoefde enkel maar te gaan zitten en de hoed op te zetten?
      'Hermione Granger.' Hermione was de eerste die aan de beurt was. Het duurde niet lang totdat de hoed een beslissing had genomen en de hoed 'Gryffindor' riep. Luid geklap weerklonk van een tafel en Hermione rende er op af.
      'Susan Bones.' Een meisje met bolle wangetjes en donkerbruin tot rood haar stapte naar voren. Ze ging zitten en wachtte tot de hoed haar hoofd raakte. 'Hufflepuff!' riep de hoed en werd overstemt door gejoel vanaf de Hufflepuff tafel.
De volgende was Ron Weasley. Hij zat nog geen drie tellen op de stoel of hij werd al in Gryffindor geplaatst. Eleanor zag aan die tafel ook Fred en George zitten. Ze was benieuwd of ze bij een tafel kwam met bekende. Haar ogen schoten de hal rond en toen zag ze Cedric aan de tafel zitten waar Susan Bones net plaats had genomen. Hij glimlachte naar haar en schonk haar en bemoedigende knipoog. Nu Eleanor wist hoe het werkte, was al haar nervositeit verdwenen.
      'Jenna Owen.' Een slank meisje met bruin haar stapte naar voren en ging op de stoel zitten. Ze leek uiterst nerveus en bleef steeds aan haar haren plukken. De hoed werd op haar hoofd geplaatst en het duurde even voordat de hoed zijn beslissing had gemaakt, maar- 'Hufflepuff!'
      Opgelucht sprong het meisje van haar stoel af en rende op de tafel af.
      'Draco Malfoy,' riep Professor McGonagall en de blonde jongen stapte naar voren en nam plaats op de stoel. De hoed had zijn hoofd nog niet aangeraakt of zijn stem weerklonk al door de grote hal; 'Slytherin!'
Eleanor slikte, als hij in Slytherin zat, dan was dat wel de laatste afdeling waar ze geplaatst wilde worden.
      'Harry Potter.' De jongen met de bril, waar ze eerder mee had staan praten, liep naar voren en direct klonk er luid geroezemoes vanuit de hele hal, wat ook geen wonder was, hij was een beroemdheid. Hij nam plaats en de hoed werd op zijn hoofd gezet. Direct leek het alsof Harry tientallen vallende sterren had gezien, want hij bleef in zichzelf mompelen.       Eleanor kon zijn zwakke gefluister net verstaan en meende dat ze hem 'niet Slytherin' hoorde fluisteren. De hoed leek zijn twijfels te hebben, maar kwam uiteindelijk met een oordeel; 'Gryffindor!' Een nog harder gejoel en geklap weerklonk van de Griffyndor tafel.
      'Wij hebben Potter!' riep een van de tweeling luid en klopte Harry op zijn schouder. Harry had plaats genomen naast Ron, bij Hermione en de tweeling.
      'Ailionora Whelan.' Eleanor schrok op van de schelle stem van Professor McGonagall en slikte een keer. Ze kon de hitte naar haar hoofd voelen stijgen en was er zeker van dat haar wangen nu vuurrood waren. Trillend nam ze plaats op de stoel en wachtte tot de hoed over haar hoofd werd geschoven.
      'Hm, ja. Whelan was het toch? Ik herinner me jou vader wel, een uitstekende Slytherin, ik zie in jou net zulke ambitie als in hem. Je bent bereid je te bewijzen en dat is iets krachtigs.' Het was op dat moment dat Eleanor net als Harry hard begon te wensen. Niet dat ze haar vader niet achterna wilde gaan, maar ze wilde gewoon ver uit Draco's buurt blijven.
      'En net als je moeder een goede keuze voor Hufflepuff. Een harde werkster en zeer vriendelijk naar anderen. Loyaal en geduldig. Uitstekende hersenen heb je ook en genoeg moed, maar waar zal ik jou eens plaatsen. Hm... Ik denk dat ik mijn keuze heb gemaakt.' Eleanor beet zenuwachtig op haar lip en spitste haar oren. 'Hufflepuff!'
Eleanor opende haar ogen en zuchtte van opluchting. De warme gloed verdween van haar wangen en ze voelde zich al minder trillerig. Ze sprong van de stoel af en rende naar de tafel toe, waar ze plaats nam naast Jenna Owen, die tegenover Susan Bones zat. Er klonk nog luid geklap van de tafel, maar Eleanor leek er haast niets van te horen. Ze was geen Slytherin, dacht ze, ze was geen Slytherin. Ze was een Hufflepuff, net als haar moeder.
      'Hoi, ik ben Jenna,' stelde het meisje naast haar zich voor. Meer namen volgden en meer leerlingen kwamen bij haar zitten. Toen iedereen plaats had genomen, stond het schoolhoofd, Albus Dumbledore, op van zijn plaats en spreidde zijn armen. 'Ik geloof dat onze magen lang genoeg hebben gewacht, eet smakelijk!'
      De lege tafels stonden ploteling vol met velen gerechten. Kippenpootjes, salades, maïskolven en andere heerlijkheden. Eleanor wist niet waar ze moest beginnen, maar voordat ze ook maar iets op haar bord had geschept, kwam een oudere jongen met bruin haar en donkere ogen op haar afgelopen. 'Gefeliciteerd alle zes. Welkom bij de Hufflepuff familie. Ik ben Gabriel Truman, jullie Prefect.' Hij schudde ieder van hen de hand. 'Als jullie ooit vragen hebben, wees niet bang om mij of de andere oudere leerlingen aan te spreken. Eet smakelijk!' Hij gaf hen nog een kort knikje en liep toen weer terug naar zijn plaats. Eleanor greep direct naar een maïskolf en begon er aan te knagen. Ze nam een slok uit haar kelk en kwam tot de ontdekking dat er pompoensap in zat. Ze likte haar lippen af en glimlachte. Het gevoel dat haar lichaam overviel, was onbeschrijflijk. Ze voelde zich zo gelukkig op dit moment. Ze had gezellig zitten praten met Hannah Abbott, een blond meisje dat naast haar was gaan zitten toen ze was gesorteerd in Hufflepuff. En had ook de enige drie jongens ontmoet; Justin Finch Fletchley, Ernie MacMillan en Zacharias Smith. De laatste jongen had ze het minst contact mee, hij leek nogal terug getrokken in zichzelf en was duidelijk veel te druk bezig met de vijf kippenpoten op zijn bord. Eleanor voelde een zachte tik op haar schouder en keek om. Cedric kwam naast haar zitten en stelde zich snel even voor aan de andere eerste jaars. Vervolgens richtte hij zich op haar en glimlachte. 'Had ik dus toch gelijk, ik herken een Hufflepuff wanneer ik er een zie.'

Reacties (8)

 • Histoire

  Ik zou echt wel erg benieuwd worden naar mijn ouders, moest ik haar zijn. (:

  5 jaar geleden
 • BOOKWURM

  Haha CedricxD

  6 jaar geleden
 • chanyeoI

  Leuk!
  +kudo

  6 jaar geleden
 • ProngsPotter

  Awhh ceddie:)

  6 jaar geleden
 • Shaybuttah

  AH super leuk en niet zo standard snel verder mop ^^ x

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen