Foto bij 12 • Het bericht van Ron

We zijn net over mijn oude record lezers heen!!! Ik ben zo ontzettend trots! Bijna bij de 80 lezers!! Zouden we bij de 100 komen? ^^
[/spoilers]
'... En zo kwam de jonge heks op de toverschool terecht,' eindigde Eleanor het verhaal en Eva gaapte. 'En nu ga ik even naar beneden om mijn excuses te maken aan Mevrouw Wilkinson. De anderen zullen zo wel naar boven komen, dus ik zou maar heel gauw terug gaan naar je bed. Jij hoort immers allang te slapen.'
Eva knikte, klauterde van het bed af en sloop de kamer uit. De kamer waar Eleanor in sliep, was de kamer voor de kinderen boven de elf jaar, die zaten allemaal nog beneden, terwijl de jongere kinderen allemaal al in bed lagen. Eva was wel vaker 's nachts naar Eleanor opzoek gegaan. Soms werd ze gesnapt door Mevrouw Wilkinson, wat er dan toe leidde dat ze de volgende dag geen tv zou mogen kijken, maar dat deerde Eva nooit erg veel. Ze was veel liever bij Eleanor en Eleanor zat het liefst de hele dag buiten het huis. Eva vond het heerlijk om bij haar te zijn en te luisteren naar de muziek die zij speelde op haar fluitje, starend naar de wolken die passeerde en de konijntjes die over het veld hopste. Eleanor genoot van de simpele dingen in het leven, iets dat Eva intrigeerde.
Eleanor stapte van het bed af en liep naar de openstaande deur toe, maar een luid gekrijs hield haar tegen. Verschrikt draaide ze zich om en zag Avonmora, haar geliefde kerkuil, voor het raam fladderen, zoekend naar een plaats waar ze zichzelf neer kon zetten. 'Stomkop,' mompelde Eleanor tussen haar tanden en liep op het raam af. Toen ze het raam had geopend, vloog de uil naar binnen en zette zich neer op de rand van haar bed. 'Lieverd, je weet dat je hier niet mag komen!' zei ze en de uil keek krijsend om.
'Wees stil! Straks hoort ze je!' Eleanor snelde naar haar uil toe en streelde haar vleugels, iets dat altijd zorgde dat ze stopte met krijsen. Kerkuilen deden namelijk niet aan het vrolijke geroep dat andere uilen maakten, kerkuilen krijsten alleen maar. En dat kon erg hinderlijk zijn op dit soort momenten.
Haar oog viel op de de brief die Avonmora op het bed had laten vallen. Ze pakte het briefje op en maakte het open. Het was van Ron, ze verwachtte al een antwoord van hem.


Lieve Ella,

Harry is veilig bij ons aangekomen. Eerder dan verwacht, maar hij is er. Helaas is Fleur hier nu ook. Je herinnerd je haar nog wel, toch?


Eleanor herinnerde zich haar nog maar al te goed. Een heks van een Franse toverschool die in het vierde jaar naar Hogwarts toe was gekomen om deel te nemen aan de Triwizard Tournament. Zij en Eleanor hadden geen goede start gemaakt bij de eerste ontmoeting. Eleanor had haar betrapt met het inpalmen van haar vriendje en had haar eerlijk gezegd dat ze hier niet van gediend was. Fleur had haar excuses gemaakt en haar vervolgens een Franse sjaal gestuurd als excuses. Eleanor had haar echter allang vergeven, aangezien Fleur er niet van op de hoogte was dat die jongen al bezet was. Desalniettemin was ze niet erg dol op het meisje. Eleanor vroeg zich af wat ze in hemelsnaam te zoeken had in The Burrow.

Ze is met Bill verloofd.
En daar was het antwoord al. Eleanor was verbaasd. Dat had ze nooit achter de twee gezocht. Eleanor grinnikte zachtjes, wat zou Ginny daar ongelooflijk blij mee zijn. Zij had vanaf de eerste minuut al een afkeer tegenover Fleur. Als zij en Bill maar gelukkig waren, bedacht ze bij zichzelf en begon weer te lezen.

We weten dat je vaak een paar dagen bij The Leaky Cauldron overnacht voor het schooljaar begint. Dat zal waarschijnlijk over een paar dagen zijn, maar Ma vroeg zich af of je niet de laatste week bij ons wilde blijven, Diagon Alley is niet meer wat het geweest is. Tenminste, dat is wat we vernomen hebben van Remus Lupin in een van zijn brieven. Ollivanders en Florean Fortescue's Ice Cream Parlour zijn gesloten. Het is een grote puinhoop daar.
Bill heeft voor jou en Harry geld bij Gringotts gehaald. Hij vertelde dat de beveiliging zo streng is nu dat het dagen kan duren voordat je je ook maar een Knut in handen krijgt.
We hebben Fred en George op de hoogte gebracht en je kan bij hen vrijdag overnachten, dan komen we je daar zaterdag ophalen.
Hermione, Harry en ik waren toch van plan om Weasleys Wizard Wheezes te bezoeken. We gaan dan gelijk alle spullen halen. Ik heb wederom een nieuw uniform nodig namelijk. Ma blijft erover zeuren, alsof ik het groeien zelf onder controle heb. Schrijf snel terug en stuur ook maar even een uil naar Fred en George, dan weten zij of je komt of niet. Je kan er bij hen namelijk niet op vertrouwen dat het appartement erg opgeruimd is.

Veel liefs,
Ron


Eleanor stond glunderend op van het bed en liep naar het bureautje in de hoek van de kamer. Ze pakte een leeg stuk perkament en opende de verschillende lades opzoek naar een pen. Toen ze er eindelijk een had gevonden begon ze te schrijven.

Lieve Ron, Harry en Hermione,

Ik kom graag langs! Bedank je moeder maar vast voor mij, ik ben haar ontzettend dankbaar. Ik hoop dat het goed gaat met Harry, al zijn dat mijn zaken niet natuurlijk, maar na vorig jaar mag een vriendin bezorgd zijn, toch?
Felicitaties voor Fleur en Bill, ik hoop dat ze erg gelukkig worden samen! Erg aardig van hem om ons geld alvast op te halen. Over Diagon Alley had ik nog niks vernomen, nee. Wat verschrikkelijk! Is het al duidelijk wat er is gebeurd? Ik heb niet de kans gehad de Daily Prophet hier te ontvangen, namelijk.
Ik zal Fred en George gelijk laten weten dat ik langs kom. Ontzettend bedankt voor de goede zorgen allemaal.
Dan zie ik jullie aankomende zaterdag! Tot dan!

Veel liefs, Ella.


Ze vouwde het stuk perkament op en legde het aan de kant. Vervolgens pakte ze een nieuw stuk perkament en krabbelde er een korte boodschap voor Fred en George op.

Lieve tweeling,
Ontzettend bedankt dat ik langs mag komen. Ik neem de uitnodiging graag aan!
Ik hoop dat de zaken goed gaan bij jullie?
Tot vrijdag!

Liefst, Eleanor.


Ze propte de stukken perkament elk in een verschillende envelop en schreef er een adres op. Ze rolde beide brieven netjes op en bond er een touwtje omheen. Vervolgens liep ze naar Avonmora toe, die ongeduldig op de rand van het bed zat te knagen. Het was Eleanor verboden om dode muizen op zak te hebben, dus helaas kon ze haar uil nooit belonen en de uilensnoepjes waren al weken op. Avonmora was hier ondertussen al aan gewend, maar ze kon het soms niet laten om Eleanor daarvoor in haar vingers te pikken.
Voorzichtig bond ze aan ieder pootje een envelop. Eleanor nam Avonmora op haar arm en liep naar het raam toe. Ze opende deze en hield haar arm zover mogelijk naar buiten. 'Eerst naar Ron, en dan door naar Fred en George. Ron legt wel uit waar je naartoe moet.'
Ze voelde een lichte druk op haar arm toen de uil zich afzette en keek toe hoe ze de duisternis in verdween. Eleanor twijfelde aan haar actie, aangezien ze meestal elk jaar met Jenna Owen schoolspullen ging kopen. Ze zou het wel begrijpen dat het deze keer niet kan.
Eleanor sloot het raam en liep terug naar de openstaande deur om beneden haar excuses te maken aan Mevrouw Wilkinson. Ze had zich alvast bedacht dat ze maar niks zou vertellen over deze brieven, allereerst omdat ze het Eleanor verbood de uil binnen te laten, en ten tweede omdat sommige dingen beter achterwegen gelaten konden worden. En dat waren er in haar geval veel.
Ze vroeg zich af waarom Ollivanders en Florean Fortescue's Ice Cream Parlour gesloten waren. Waar moeten de nieuwe leerlingen dan hun stokken halen? Ollivanders was de beste. De terugkeer van Voldemort, of He-Who-Must-Not-Be-Named, had de toverwereld compleet op zijn kop gezet. Zelfs Eleanor was zenuwachtig voor het aankomende jaar. Na wat er vorig jaar was gebeurd helemaal. Ze was met een aantal andere leerlingen naar The Ministry of Magic vertrokken om Harry's peetvader Sirius Black te bevrijden en was in de strijd met de Death Eathers gewond geraakt. Samen met Ginny had ze angstig toegekeken en gewacht tot er hulp kwam. Ginny, die niet meer kon lopen door een gebroken enkel en zij met een bloedend been en een gebroken pols. Het deed nog zeer wanneer ze een verkeerde draai maakte.
Eleanor schudde de lelijke herinneringen uit haar gedachten en dacht aan Harry. Hij had door de jaren zoveel geleden en dat hij dan ook nog zijn enige overgebleven familielid was kwijtgeraakt aan de man die zijn gehele familie van hem had afgenomen, dat moest voor hem heel heftig zijn geweest. Al was dat iets wat zij met hem gemeen had, ze had toch liever gewild dat het niet zo was. Beide hadden ze nooit hun ouders gekend, maar wisten alleen dat zij waren vermoord door de meest krachtige tovenaar op de wereld. De angst dat hij zou terugkomen om zijn werk af te maken, teisterde haar. De reden waarom hij haar ouders had vermoord, wist ze niet, dat wist niemand. Toen Dumbledore haar vertelde over de dood van haar ouders, schokte het haar dat zij nog in leven was. Maar volgens hem was dat dankzij de zus van haar moeder, die haar leven had gewaagd om haar nichtje in veiligheid te brengen, voordat haar leven haar werd ontnomen. Waarom Voldemort achter haar familie aan zat, was voor iedereen een raadsel gebleven en niemand had het haar nog kunnen vertellen, zelfs Sirius, die haar familie heeft gekend, kon het haar niet vertellen. Dat mysterie was altijd onopgelost gebleven en het had haar altijd achtervolgd. Ze hoopte ooit de waarheid nog te leren kennen, zodat ze op een nacht haar ogen zou kunnen sluiten zonder dat de vraag "waarom?" haar achtervolgde.

Reacties (11)

 • EvilDaughter

  Leuk!
  Ff een dingetje, over het schrijven in de toekomstige tijd en verleden tijd, niet bang worden! Het kan ook zijn dat je een letter bent vergeten.
  "Kerkuilen deden namelijk niet aan het vrolijke geroep dat andere uilen maakten, kerkuilen krijsen alleen maar."
  Zie je het?

  4 jaar geleden
 • BOOKWURM

  Heerlijk hoofdstuk. Ik wil ook een uil!

  5 jaar geleden
 • Croweater

  De tijdsprong is zo fijn!

  5 jaar geleden
 • chanyeoI

  Woah, tijdsprong.
  +kudo

  5 jaar geleden
 • Wieneke

  Super goede opbouw, echt leuk (:
  Ga snel verder!

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen