Foto bij 13 • O.W.L. results

Nou zoals jullie al gemerkt hebben zitten we nu weer in het heden. Dus vanaf nu komt er vooral meer 'Leah-schrijfwerk' hihi
Goed, af en toe komt er nog wel een stukje in voor uit het boek of de film, maar daar zal ik mijn eigen draai aan geven ^^ ENJOY!

Haar hand strekte zich nog wat verder uit en ze beet krampachtig op haar onderlip. Eleanors wang zat tegen de wand van haar bed aangedrukt. Zuchtend bukte ze nog wat verder en dook met haar hoofd onder het bed. Ze strekte opnieuw haar arm uit en graaide naar het grote boek dat in een donker hoekje tegen de muur lag. Haar vingers raakte de kaft en ze trok het naar zich toe. Een plotseling luid geroep weerklonk bij het raam en Eleanor kwam met een schok overeind, wat ervoor zorgde dat haar hoofd hard tegen de onderkant van het bed knalde. Mopperend wreef ze over de pijnlijke plek op haar hoofd, terwijl ze vanonder het bed vandaan kroop en opkeek naar het raam. Een grote, bruine uil zat in de opening van het raam met een brief van Hogwarts in zijn snavel. Eleanor kwam overeind en smeet het boek in haar openstaande hutkoffer. Ze liep naar de uil toe en nam de brief aan, waarna deze zijn vleugels spreidde en weer wegvloog. Eleanor opende de brief, ze had hier al op zitten wachten en was bang dat het niet op tijd aan zou komen. Gelukkig was de uil op tijd. Ze vouwde de brief open en begon te lezen:

Ordinary Wizarding Level Results
Pass grades:
Outstanding ( O )
Exceed Expectations ( E )
Acceptable ( A )
Fail Grades:
Poor ( P )
Dreadful ( D )
Troll ( T )

Ailionora Eleanor Whelan had achieved:
Astronomy: A
Care of Magical Creatures: O
Transfigurations: E
Charms: O
Defence Against the Dark Arts: O
Divination: A
Herbology: O
History of Magic: E
Potions: O


Een opgeluchte zucht verliet haar lippen. Ze las de brief nogmaals door om te zien of ze het wel goed had gelezen. Het viel wel mee, ze had het prima gedaan. Jammer van Divinations en Astronomie, maar daar vond ze toch al niet veel aan. Over Care of Magical Creatures, Defence Against the Dark Arts en Potions was ze erg tevreden, maar niet verbaasd. Dit waren altijd al haar beste vakken geweest. Herbology had ze flink op zitten studeren en ze was blij dat dit goed had uitgepakt, mede dankzij de hulp van Neville. Al was ze erg goed met wezens, met planten werken had ze soms nog wat moeite, maar als Hufflepuff kon je dit vak niet verslonzen. Eleanor haalde vervolgens de tweede brief uit de envelop. Hogwarts had beide brieven in dezelfde envelop gedaan om de extra uil niet te hoeven sturen waarschijnlijk.


Zesde jaars studenten worden vereist deze boeken aan te schaffen:

- The Standard Book of Spells, Grade 6 door Miranda Goshawk
- Advanced Potion-Making door Libatius Borage
- Confronting the Faceless
- A Guide to Advanced Transfiguration door Emeric Switch
- Flesh-Eating Trees of the World


Confronting the faceless klonk haar interessant in de oren. Al kreeg ze bij de titel Flesh-eating trees of the world wel rillingen. Ze vouwde beide brieven dicht en legde deze op het bureau neer, waarna ze verder ging met het inpakken van haar koffer. Morgen zou ze naar Diagon Alley vertrekken en bij Fred en George overnachten om de dag daarop mee te gaan naar The Burrow. Ze had het Weasley-huis gemist. De eerste keer dat ze er was gekomen, kon ze niet geloven wat ze zag. Het huis leek wel uit verschillende schuren opgebouwd te zijn en leek enorm wankel, maar niets is minder waar in de toverwereld. Buiten scharrelde kippen over het erf en liepen varkens door de modder heen. En binnen was het altijd zo knus en het rook er naar gebak en vers fruit. Molly en Arthur waren altijd ontzettend lief voor haar en ze kon het met elk van hun kinderen goed vinden. Ze kon niet wachten om er terug te gaan.
Eleanor sloeg de klep van de hutkoffer dicht en stond op. Ze moest nu beneden alleen haar Nimbus two thousand and one nog uit de kast halen en dan haar staf nog van de hoogste plank in de keuken halen. De hele zomer had ze haar bezem niet aan mogen raken. Ze wilde zo graag weer vliegen, anders had ze de bezem net zo goed niet kunnen kopen. In het vorige jaar was ze erachter gekomen dat haar vader een aparte kluis in Gringotts had. Voorheen had ze nooit gedroomd de bezem te kopen van het geld dat haar ouders hadden gespaard voor haar schooljaren, maar haar vader had zoveel in die extra kluis liggen, dat de zichzelf een cadeautje had gedaan.
Ze liep de deur van de slaapvertrekken uit, botste onderweg bijna tegen Anna op en rende de trap af. De tv stond aan in de kamer en Lisa, Madison en Sophia zaten een cartoon te kijken. Olivia en Isabella rende gillend langs haar heen met allebei een pop in de hand. Door het raam zag Eleanor de andere kinderen buiten spelen bij de schommel. Zo verging vaak een alledaagse, zomerse dag in het weeshuis.
Plotseling klonk er een hoop gegil en gekrijs vanuit de keuken en Eleanor liep er op een drafje naartoe. Daar trof ze Cloe en Poppy aan, beide met hun handjes om ieder een eind van een houten stok. Niet zomaar een stok, het was Eleanors staf.
'Hoe komen jullie daar aan?' vroeg Eleanor en de twee keken geschrokken op.
'Het lag op het aanrecht, Ella, ik vond het een mooie stok en wilde ermee spelen, maar Cloe pakte hem van mij af!' Het blonde meisje liet de stok los en wees boos naar Cloe, die de stok vastklemde tussen haar armen alsof haar leven er vanaf hing. Eleanor hield zuchtend haar hand op. 'Geef die maar aan mij.'
'Waarom?' sputterde Cloe tegen, 'Waarom mag ik de stok niet houden.'
'Omdat ik het zeg en daarmee uit. Geef de stok aan mij.'
'Nee!'
'Cloe, moet ik Mevrouw Wilkinson erbij halen?' Eleanor zette haar handen in haar zij en keek het meisje streng aan. 'Geef mij de stok.'
'NEE!" gilde ze en rende de keuken uit.
'Cloe!' Eleanor rende achter haar aan, bang dat haar iets zou overkomen door de staf. Ze zag Cloe naar buiten rennen en volgde haar. Het duurde niet lang voordat Eleanor haar had ingehaald. Ze greep het meisje bij haar kraag en trok de staf uit haar handen. Cloe begon gelijk te krijsen en Mevrouw Wilkinson kwam haastig aanrennen. 'Wat is er nu weer?' riep ze en knielde naast het meisje neer.
'Ze rende rond met deze stok.' Eleanor hield de stok met opgetrokken wenkbrauwen omhoog. Mevrouw Wilkinson knikte begrijpend en keek toen Cloe aan. 'Je mag niet rennen met stokken, dat weet je, dat is gevaarlijk.' Het meisje knikte braafjes en snikte nog wat na.
Eleanor zuchtte. Ze haatte het de meisjes aan het huilen te maken, maar zeker Eleanors staf was een groot gevaar voor hen.
'Mag ik de sleutel van de bezemkast?' vroeg Eleanor toen en hield haar hand op. Mevrouw Wilkinson haalde een sleutel uit haar zak en legde deze in haar hand neer. Toen Eleanor zich omdraaide en wegliep kon ze het gesnik van Cloe nog horen. Hoe kwamen zij en Poppy in hemelsnaam aan haar staf? Het moest naar beneden zijn gevallen toen Mevrouw Wilkinson de pot met cornflakes van de plank wilde pakken, en had het zeker niet gemerkt dat ze de stok erbij mee trok. Na zes lange jaren bleek de bovenste plank dus toch niet het veiligst.
Binnen ontgrendelde Eleanor de bezemkast en opende de deur. Ze glimlachte toen ze haar Nimbus two thousand and one tegen de muur zag staan. Er hingen spinnenwebben aan de onderkant van de bezem en over de gehele steel lag een laagje stof. De eens schitterende gouden letters die 'Nimbus two thousand and one' spelde zagen er nu dof uit, maar desondanks keek Eleanor er naar alsof ze deze voor de eerste keer in de etalage zag staan. God, wat had ze die gemist.
Ze haalde de bezem uit haar kast en liep ermee naar boven. Ze schoof de bezem onder het bed, zodat niemand het zou zien en klopte haar handen af toen ze weer was opgestaan. Ze kon niet wachten om hier weg te kunnen en haar vrienden weer te zien. Nog maar even geduld. Eén nachtje slapen maar.

Reacties (8)

 • BOOKWURM

  Hahaha die kleintjes met haar staf, lol! Hahahahah

  6 jaar geleden
 • Ringwraith

  Ah dat is wel een hele mooie cijferlijst. Beeeetje jammer.

  6 jaar geleden
 • chanyeoI

  Zo'n rapport wil ook wel! Niet dat die van mij zo slecht is, maar toch.
  +kudo

  6 jaar geleden
 • Shaybuttah

  Nice i love it ^^ x

  6 jaar geleden
 • X_Tina

  Leuk stukje(flower)

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen