Foto bij 14 • Weasleys Wizard Wheezes

Nieuw hoofdstukje! Veel plezier allen! En heel erg bedankt voor, niet alleen de reacries hier, maar ook voor de lieve onverwachte berichtjes in mijn gastenboek! Thank you so much!Eleanor zette de lege uilenkooi naast zich neer voor het weeshuis en bukte om haar staf uit haar laars te halen. Ze grinnikte, de laars waar ze haar staf de eerste twee jaar in had, was ze allang uitgegroeid. Ze droeg een lang gebreid vest met diepe zakken en herinnerde zich dat ze haar staf in een van de zakken had gestopt. Ze haalde hem eruit en stak haar hand met de staf in de lucht. De Knight Bus verscheen en stopte vlak voor haar neus. Deze keer was het niet Stanley die uit de bus kwam stappen, maar een andere man. Deze was een stukje ouder en zeker heel wat kaler. Stanley had ze sinds haar tweede jaar op Hogwarts niet meer gezien. Harry had haar verteld dat hij eindelijk de nachtdienst had gekregen waar hij zo lang op had zitten wachten. Eleanor gaf de man haar hutkoffer aan en daarna de lege uilenkooi.
'Ella!'
Eleanor draaide zich om en zag Eva aan komen rennen. 'Je bent wat vergeten!' Ze stopte hijgend voor haar neus en drukte Eleanor een pakje kaarten in de hand. Het waren haar verzamelde Chocolate Frog Cards die ze in haar vijf jaar op Hogwarts had verzameld. Ze stopte het pakje kaarten lachend in haar achterzak. 'Wat zou ik toch zonder mijn kaarten moeten.' Ze bukte en gaf Eva een dikke knuffel. 'Aan jou de taak om de kinderen in de gaten te houden, ik reken op je.' Ze schonk Eva een knipoog en glimlachten.
'Ik ga je missen, maar ik weet dat ik je volgens jaar weer zie. Dus daar zal ik naar uit kijken.' Eva sloeg nogmaals haar armen om Eleanors nek en liet haar daarna de bus instappen.
'The Leaky Cauldron, alstublieft.' Eleanor gaf de man 25 Sickels, de prijs om helemaal vanuit Cotswolds in Londen te komen. Ze nam plaats op een van de stoelen en zwaaide nog even naar Eva voordat de bus weg stoof. Opnieuw schoven de stoelen door de bus heen, maar Eleanor had er nu geen moeite meer mee. Ze had haar benen relaxed over elkaar geslagen en een arm om de rug van de stoel gelegd om zichzelf vast te houden. Ze bleef geduldig wachten tot de bus tot stilstand kwam en stapte uit. Haar koffer en uilenkooi werden op de straat gezet en de bus stoof weg. Eleanor pakte de hendel van de hutkoffer in een hand en de uilenkooi in de andere en liep The Leaky Cauldron in.
De deur sloeg achter haar dicht en ze keek verrast om zich heen. Nog nooit had ze The Leaky Cauldron zo leeg aangetroffen. Tom stond achter de bar een glas schoon te poetsen en keek hoopvol op. 'Kan ik wat voor je inschenken? Een Butterbeer misschien?'
Nog voordat Eleanor kon antwoorden, deed iemand anders dat al voor haar. 'Nee, bedankt Tom, we hebben nogal haast.'
Eleanor keek om en zag George aan een tafel zitten met een half vol glas Butterbeer voor hem op de tafel. Hij droeg en bruin pak met daaronder een geel gilet en een paarse stropdas. Het vloekte ontzettend bij elkaar met zijn rode haar erbij, maar Eleanor had hem in niks anders verwacht dan dit. Eleanor liep glimlachend op hem af en zette haar spullen neer om hem een knuffel te geven. 'Het is zo goed je weer te zien, George! Waar is je wederhelft?'
Hij liet haar los en leunde tegen de tafel achter hem. 'Fred is nog in de winkel. We konden het niet onbeheerd achterlaten, dus ben ik je komen ophalen.'
'En Fred alleen laten is niet zoiets als onbeheerd achterlaten?' grapte Eleanor en George lachte. 'Wat kan ik zeggen, ik vertrouw de jongen. Kom, geef mij je koffer maar en blijf dicht bij me.'
Eleanor fronste haar voorhoofd en keek toe hoe hij de koffer meenam naar de achterdeur die naar Diagon Alley leidde. Ze vroeg zich af waarom het van belang was dat ze dicht bij hem bleef, maar ze was ervan overtuigd dat het iets te maken had met de gesloten winkels en de afwezigheid van de klanten in The Leaky Cauldron. Ze volgde hem de steeg in en wachtte tot de muur verdween en Diagon Alley verscheen. De glimlach die op haar gezicht lag verdween toen ze een blik wierp op de straat. Diagon Alley was veranderd.
De eens volle etalages waren verdwenen achter de waarschuwingsposters van de Ministry of Magic en er was geen ziel te bekennen. Sommige ramen dichtgetimmerd, zo ook Florean Fortescue's Ice Cream Rarlor. Daar waar zij altijd lekker ijsjes had gegeten voordat school zou beginnen, stonden nu kleine stallingen met allerlei goedkope juwelen en geluksamuletten. Eleanor was overrompeld. Het was alsof haar hart plotseling opgesloten zat tussen kleine, langzaam krimpende deuren. Het deed haar haast pijn om de eens levendige straat zo te zien. Eleanor kreeg er rillingen van om er te lopen en ze voelde zich onveilig. Ze ging wat dichter bij George lopen, het was al lastig genoeg hem bij te houden met zijn lange benen, maar ze wilde geen centimeter van zijn zijde wijken. 'Wat is er allemaal gebeurd?' vroeg ze met een trillende stem toen ze langs Ollivanders liep en zag dat de winkel leeg was. De lucht was zo grauw en koud, alsof er een grote grijze wolk enkel over Diagon Alley dreef.
'Death Eaters, dat is wat er is gebeurd. Ze zeggen dat Ollivanders is ontvoert door de Death Eaters. Arme man.' George keek betreurd om naar Ollivanders en liep toen weer door.
Eleanor wist niet wat ze moest zeggen en liep daarom maar stilletjes met George mee. Af en toe liep er wel een heks of tovenaar door de straat, maar over het algemeen bleef het leeg. Iedereen is vast te angstig om nog in publieke plaatsen te komen met de Death Eaters aan de gang.
'We zijn er,' zei George trots en wees omhoog. Eleanor begon te glunderen toen ze de voorkant van Weasleys Wizard Wheezes zag. De gehele voorkant van het gebouw leek uit Engelse telefooncellen, waarin in de voorste etalage een enorme Fred of George Weasley stond. Op zijn hoofd zat een wit konijn dat telkens verdween wanneer de enorme bewegende Weasley zijn hoed opzette. De etalages stonden vol met allerlei toverspul dat zij door de jaren heen hadden ontwikkeld en ook zij al kennis mee had gemaakt. Het gebouw straalde zoveel vreugde uit, zoveel veiligheid, dat het leek alsof de zon enkel hier door de grijze wolk heen had gebroken.
'Het is prachtig!' zei ze opgewonden en volgde George daarna naar binnen. 'En druk!' maakte ze haar zin af toen ze binnen stond en de vloer niet meer kon zien door de mensenmassa. Links zag ze een jongen tegen de muur op lopen en rechts probeerde een ander een van de snoepjes die in een schaal lagen en zijn gezicht werd helemaal groen. Voorwerpen vlogen af en aan over haar heen en eens in de zoveel tijd klonk er een knal en werd de lucht verlicht door verschillende kleuren vuurwerk. De muren waren allemaal rood, oranje of geel en verspreidde zo een sfeer van vreugde door het gebouw. De tweeling had het echt gemaakt, dacht ze. George trok haar aan haar arm de menigte door, een trap op, waar Fred uitbundig naar haar zwaaide. 'Schone dame,' grapte hij en maakte een buiging.
'Grapjas,' grinnikte Eleanor en keek om zich heen. 'Het is echt prachtig geworden, jongens. Ik ben echt trots op jullie!'
De tweeling maakte een diepe buiging en knikte dankbaar. 'Wij zijn ook erg trots op onszelf. Maar helaas,' Fred wierp een blik op zijn horloge en richtte zich op de klanten in de winkel. 'Dames en heren, heksen en tovenaars! We gaan de winkel vervroegt sluiten. Alstublieft, neem nog even de tijd uw aankopen te betalen. Morgen bent u weer van harte welkom.'
Er klonk een hoop protest vanuit elke richting, maar uiteindelijk lukte het de tweeling de winkel leeg te krijgen.
'Moesten jullie de winkel nu voor mij sluiten?' vroeg Eleanor verbaasd toen ze buiten de winkel stonden en Fred afsloot.
Fred schudde zijn hoofd. 'Nee, dat wilde we voor jou doen. Morgen is er weer een dag. Laten we jou eerst maar even naar het appartement brengen.'

Reacties (7)

 • zwadderaartje

  Komt Draco er ook nog in?

  4 jaar geleden
 • EvilDaughter

  Fred de wederhelftxD

  5 jaar geleden
 • Ringwraith

  Ik vraag me uit hoe het er voor een dreuzel uitziet als iemand in een onzichtbare bus stapt en zwaait :')

  6 jaar geleden
 • chanyeoI

  Love it!
  +kudo

  6 jaar geleden
 • glitterdonut

  Jaaaaa Belle! Nice hoofdstukje!

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen