Foto bij 18 • The Burrow
Aangekomen bij The Burrow kwam Avonmora Eleanor al tegemoet vliegen en landde op haar arm. 'Dag meisje, heb jij je een beetje vermaakt?'
De deur van The Burrow sloeg open en Rons oudere broer, Bill, kwam naar buiten lopen. Achter hem aan trippelde Fleur Delacour, haar zilverblonde haren glanzend in de zon en met een stralende glimlach op haar gezicht.
'Eleanor, goed je te zien.' Hij schudde haar hand en nam toen de hutkoffer van haar aan.
'Bill, dat is lang geleden! Nog bedankt voor het ophalen van mijn geld.' Ze hield lachend de tas omhoog waar haar nieuwe uniform en de uilensnoepjes in zaten. Bill glimlachte en haalde zijn schouders op. 'Geen probleem, hoor,' zei hij en liep toen langs haar heen om de anderen gedag te zeggen.
Fleur kwam met gespreide armen op Eleanor aflopen. 'Eleanor, 'et ies veel te lang geleden.' Fleur omhelsde haar en Eleanor rook de geur van vanille dat opwelde uit haar zachte haren. Eleanor gniffelde zachtjes, Fleur was zo overduidelijk deels Veela.
'Jou uil ies ekt praktig!' zei Fleur toen ze Eleanor los liet en de borst van Avonmora zachtjes streelde. Avonmora genoot van de aandacht en sloot ontspannen haar ogen. 'Dankjewel! Gefeliciteerd met de verloving Fleur! Ik wens jullie allebei,' ze draaide zich om naar Bill, 'veel geluk toe!' Fleur klapte enthousiast in haar handen en huppelde toen naar Bill toe.
Vervolgens liepen ze allemaal naar binnen en werden de stapels nieuw gekochten boeken verdeeld. Eleanor en Hermione gingen aan de keukentafel zitten en begonnen de boeken door te bladeren, terwijl Ron, Harry en Ginny met Bill de bezemstelen uit de schuur haalden.
'Doen jullie mee?' vroeg Harry aan Hermione en Eleanor, maar Hermione schudde haar hoofd. 'Je weet heel goed dat ik daar niet van hou, Harry,' mopperde ze en verschool zich achter haar boek.
Eleanor keek om naar Harry en knikte. 'Ik kom later nog wel, ik wil eerst de boeken even doorlezen.'
'Pff, daar heb je op school toch tijd genoeg voor,' mopperde Ron en hij rende naar buiten. De deur viel met een klap achter hem dicht en liet een windvlaag de bladzijdes van de boeken omslaan.
Eleanor grinnikte en rolde met haar ogen. 'Zal hij het ooit leren?' Ze keek Hermione aan en zij keek terug met een duidelijke 'wat denk je zelf?' blik op haar gezicht. 'Harry is Captain geworden, wist je dat?' melde Hermione toen ze de bladzijde van haar Advanced Rune Translation boek omsloeg.
'Oh,' antwoordde Eleanor verbaasd, 'wat leuk voor hem! Nu mag hij ook de Prefects badkamer gebruiken.'
Hermione grinnikte. 'Ik zei dus precies hetzelfde.'
'Jammer dat ik dan de enige ben die dat niet kan.' Eleanor sloeg een bladzijde om in het Care of magical creatures lesboek.
Hermione trok een pruillipje en lachte. 'Jij hebt je vrijheid en je hoeft geen hallen door te struinen.'
'Dat is waar,' zei ze lachend. Hermione rechte haar rug en keek naar het boek in Eleanors handen. 'Oh, je volgt Care of magical creatures nog?'
Eleanor knikte instemmend. 'Jij niet dan?' vroeg ze en sloeg het boek dicht, terwijl ze het nieuwe Herbology boek pakte.
Hermione schudde haar hoofd van niet. 'Nee. Hagrid is geweldig, maar zijn lessen zijn verschrikkelijk. Ik had het eigenlijk wel verwacht van jou, je bent heel goed met elk van die wezens.' Ze glimlachte en ging toen weer verder met lezen.
Eleanor kon zich niet concentreren op haar Flesh-Eating Trees of the World Herbology boek en dacht aan wat er was, gebeurd bij Weasleys Wizard Wheezes. Ze had het moment afgewacht dat de drie haar zouden vertellen wat ze hadden ontdekt, maar tot nu toe hadden ze geen initiatief genomen om het haar te vertellen. Misschien moest ze het recht maar in eigen had nemen, dacht ze terwijl ze naar Hermione staarde.
'Zeg, Hermione,' begon ze voorzichtig en Hermione keek op van haar boek. 'Wat hadden jullie nou ontdekt?'
Hermione keek om zich heen om te controleren dat er niemand in het huis was, maar iedereen zat buiten in het zonnetje. Toen richtte ze zich weer tot Eleanor en sprak met een zachte stem. 'We hebben Draco gevolgd naar een winkel, Borgin and Burkes, weetje wel, die akelige winkel in de achterstraat van Diagon Alley?'
Eleanor knikte en Hermione vervolgde haar verhaal. 'Hij teisterde de man die daar werkte, wilde dat hij iets zou maken voor hem. Tegelijkertijd wilde hij dat de man iets voor hem vast hield, Joost mag weten wat het was, maar het leek belangrijk voor Draco, anders had hij de man niet bedreigd.'
Eleanor knikte begrijpend. 'Apart, maar niets om ons zorgen over te maken, toch?'
Hermoine haalde haar schouders op. 'Ron en ik denken van niet, maar Harry heeft er zijn twijfels over. Ik denk dat het wel meevalt.'
Eleanor knikte. Draco was een eikel, maar geen slecht genie.
'Ik ga even een potje meedoen, het is te lang geleden dat ik Quidditch heb gespeeld.' Eleanor stond op van tafel en liep naar haar hutkoffer om haar Nimbus eruit te halen. 'Ga je mee naar buiten?' vroeg ze toen aan Hermione.
'Ik neem mijn boek wel mee!' Ze sprong op van de tafel en liep met Eleanor mee naar buiten.
'Ella! Eindelijk! We worden ingemaakt! Doe je ook mee Hermione? Dan zijn we met een even getal.' Ginny kwam naar beneden zoefen op haar bezem en bleef boven hen hangen. 'Vooruit,' zuchtte Hermione en liep naar de bezemkast om een bezem uit de bezemstal te halen.
De wedstrijd verliep vlot en eerlijk, wat natuurlijk geen verrassing was. Eleanor kon haar geluk niet op. Ze voelde zich zo vrij in de lucht, de wind gierend in haar oren en spelend met haar haren. Ze speelde favoriete spel weer, iets waar ze enorm naar had uitgekeken de hele vakantie. Harry was voor haar een echte uitdaging. Zijn bezem was net wat sneller en soepeler, aangezien hij een Firebolt bezat, maar dat weerhield haar er niet van om hem helemaal in te maken. Uiteindelijk kwam het uit op een score van 220-240 voor Harry's team, helaas.
Tegen etenstijd aan werden de tafels buiten gedekt en had Mevrouw Weasley een heerlijke gerecht bereid. Eleanor had nog nooit zoveel op haar bord geschept, aangezien die uren van hard sporten haar hadden uitgehongerd.
Toen de avond viel, maakte iedereen zich klaar voor bedtijd. Eleanor had zich al omgekleed, maar toen ze had gezien dat de nacht zo helder was en de maan een prachtig licht op het landschap wierp, kon ze het niet laten om even naar buiten te gaan. Ze was voorbij de varkens gelopen en had plaats genomen in het gras, bovenop een heuveltje. Ze staarde omhoog naar de maan en de sterren en snoof de avondlucht in. Het gras kietelde tussen haar vingers en de zachte, zomerse wind speelde met haar haren. Krekels klonken om haar heen en hielden de stilte van de nacht weg. Af en toe klonk het geroep van de uilen door de lucht of klonk het gekwaak van een kikker. Eleanor glimlachte, het was hier zo fijn. Ze kon hier wel een eeuwigheid zitten.
'Hé,'
Verrast keek ze op. Ron kwam aanlopen en plofte naast haar neer op het gras. 'Ik moet je naar binnen halen van Ma.'
Eleanor grinnikte en keek hem aan. 'Zit ik weer te lang buiten?'
Ron haalde zijn schouders op. 'Ieder zijn ding, toch?' Hij trok zijn knieën op en leunde er met zijn armen op.
Eleanor knikte en richtte haar aandacht op het veld voor zich. Een gelukkige glimlach sierde haar gezicht. Oh, als ze toch eens dit leven kon houden en net zo zou kunnen leven als Ron. Met veel liefde, geluk en vooral privacy als ze dat wilde. Stiekem was ze jaloers op hem, maar dat gaf ze niet toe. Hij zei wel vaker dat hij het rotting vond om zo arm te zijn, maar hij was rijker dan hij dacht. In vergelijking met Eleanor, had hij alles dat zij zou willen hebben. Een familie die om hem gaf, een veilige plek die hij zijn thuis kon noemen en onverdeelde aandacht als hij hierom zou vragen. Ze zou er alles voor willen inruilen om deel uit te maken van een familie zoals het zijne.
'Waar denk je aan?' vroeg hij plotseling toen hij haar naar het gras zag staren. In gedachten verzonken had ze haar ogen neergeslagen en was haar glimlach van haar gezicht verdwenen. Eleanor vouwde haar handen om haar linker knie en leunde naar achteren. 'Hoeveel geluk jij hebt.'
'Ik? Hoezo?' Ron keek haar verbaasd aan, bijna alsof hij in de lach zou schieten.
Eleanor keek opzij naar The Burrow. 'Wat ik wel niet zou geven voor een familie als het jouwe.' Ze zuchtte.
Ron volgde haar blik en stond toen op. Hij stak een hand naar haar uit en hielp haar overeind. 'Jij bent net zo goed familie, een Hufflepuff, maar familie.'
Eleanor lachte en liet zijn hand los. 'Oh? Dus als ik een Slytherin was, dan was het anders gegaan?'
Ron grinnikte. Hij stak zijn handen in zijn zakken en begon richting The Burrow te lopen. 'Dan had ik je misschien een trut gevonden, ja, maar dat ben je nu ook, dus wat maakt het uit.'
Ze gaf hem beledigd een klap op zijn arm en duwde hem aan de kant het gras in. 'De afdeling bepaald niets over iemands persoonlijkheid hoor,' grinnikte ze.
'Een beetje wel. Ander had je nu lekker bij Malfoy op schoot gezeten en was je beste vriendinnen geweest met Pansy Parkinson. Vind je dat niet veel leuker?'
Ze gaf hem nog een flinke duw en fronste haar voorhoofd. 'Nou fijn, nee dank je.' Het feit alleen al dat ze nadacht over dat hol waar de Slyhterins in leefde, gaf haar al kriebels. Dat waren zeker niet haar mensen.
'Nou kom op, je slaapt op de kamer van Fred en George trouwens. De andere kamers zijn vol.' Ron haalde haar uit haar gedachten toe hij een klein rukje aan haar pols gaf. Ze keek hem aan en glimlachte. 'Een kamer voor mezelf? Prima!'
Eleanor volgde hem The Burrow in, waar Harry, Hermione en Ginny aan de tafel zaten met een kop thee, allemaal in Pyjama's en Ginny met haar haren opgestoken in een knot.
'Dat duurde lang zeg,' mompelde Hermione in haar mok, terwijl ze een slok van haar thee nam en de bladzijde van haar boek omsloeg.
Eleanor ging naast haar zitten. 'Ron moest even zijn punt maken. Heb je het al bijna uit?' vroeg ze toen ze het boek voor Hermiones neus zag liggen. Hermione knikte. 'Ik denk dat het heel interessante lessen gaan worden dit jaar.' Ze klonk erg verheugd, in tegenstelling tot de anderen aan de tafel.
'Daar wil ik nog echt niet over nadenken,' mopperde Ron en ging naast Ginny zitten, waar een mok met warme chocolademelk op de tafel stond.
'Daar denk jij vaak ook niet over na tot het einde van het jaar, Ron.' Hermione keek hem serieus aan, maar toen veranderde de ernstige blik op haar gezicht in een geniepige grijns en sloeg ze haar boek dicht.
'Ha. Ha,' antwoordde Ron sarcastisch en hij werd onderbroken door het gegrinnik van de anderen aan de tafel. Het gekibbel tussen Hermione en Ron bleef altijd iets waar om gelachen kon worden, dit tenzij het uitliep in een ruzie waarna ze dagen niet tegen elkaar spraken. Wat jammer genoeg best vaak voorkwam.
'Zeg, ik hoorde dat jij een leraar hebt ontmoet?' vroeg Ginny plotseling en keek Harry hem aan. Harry, die in de eerste instantie niet door had dat er tegen hem werd gesproken, keek op van zijn mok en staarde beduusd de tafel rond.
'Nieuwe leraar? Oh, heeft Dumbledore weer een nieuw slachtoffer gevonden voor de Defence Against the Dark Arts lessen?' Eleanor legde haar handen onder haar hoofd en keek hem aan.
Harry knikte instemmend. 'Hadden Ron en Hermione dat nog niet verteld?'
Eleanor schudde haar hoofd van niet en wierp toen Ron en Hermione een ongeduldige blik toe. 'Jullie vertellen mij ook nooit iets, hé.'
Ron haalde zijn schouders op. 'Dit is ook de eerste keer dat ik ergens van op de hoogte ben, hoor.'
Eleanor grinnikte en keek toen Harry weer aan. 'Nou? Vertel!' zei ze enthousiast.
'Oh, zijn naam is Horace Slughorn. Wel een aardige man, denk ik,' vertelde Harry toen. 'Hij was ooit eerder leraar blijkbaar.'
'Snape zal wel weer over de rooie zijn dat hij opnieuw de baan niet heeft gekregen,' merkte Ginny op en de rest gaf haar gelijk.
Ron grinnikte. 'Nou alsjeblieft zeg, als hij die baan krijgt, ga ik van school.' Gelach weerklonk door de keuken heen. Dat was de eerste keer dat iedereen het vanavond met Ron eens was en na nog even te hebben gekletst beneden, kwam het moment dat iedereen zich klaar ging maken om naar bed te gaan. Ze wensten elkaar goedenacht en sloten de deuren naar de kamers. Eleanor staarde naar het plafon. Nog een weekje, dacht ze, en dan moest ze weer aan de slag. Ze glimlachte. Ze had geen spijt van die gedachten.

Reacties (8)

 • ilseh95

  Wel knap dat je een Nimbus 2001 zonder beschadigingen in je hutkoffer weet te stoppen. Vooral aangezien het magisch vergroten van je tas/koffer eigenlijk illegaal is:P

  Vaisey, in de boeken blijft de bezem toch gewoon los en wordt deze niet in de koffer gestopt?

  5 jaar geleden
 • EvilDaughter

  Hoe kan Ginny weten dat het de nieuwe Potions leraar is? Dat weten ze pas op Hogwarts toch?

  5 jaar geleden
 • Kauwgomjunky

  Super snel verder xX

  6 jaar geleden
 • chanyeoI

  Wat een pech voor Ron, ik geloof dat hij maar van school moet gaan.
  +kudo

  6 jaar geleden
 • Shaybuttah

  Dan gaan er veel mensen van school haha. Snel verder mop ik hou van je verhaal ^^

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen