Jayne en Elrond brachten de nacht onder de sterrenhemel door, hoewel slapen er niet bij was. Ze spraken over van alles, wisselden meningen over zaken die verre van onbelangrijk waren en zo nu en dan kusten ze elkaar of kropen ze zo diep in elkaars armen dat een buitenstaander zou verwachten dat ze vergeefse bescherming zochten tegen een instortende hemelkoepel.
      Hoewel Jayne op sommige fronten ontzettend van hem verschilde, vond hij dat niet verontrustend. Het was wel fijn dat ze dingen op een andere manier bekeek, al vond hij het moeilijk dat ze het leven als één groot avontuur zag en voor geen enkele uitdaging terugschrok. Hij wist niet of hij daaraan zou kunnen wennen, al durfde hij het nog niet aan om ver in de toekomst te kijken. Hij kende haar zo kort dat het onbezonnen leek om er nu al vanuit te gaan dat ze samen ook echt een toekomst tegemoet zouden gaan, hoe graag ze dat ook wilden.

Bovendien was Celebrían er nog. Hij had nog niet de juiste woorden gevonden om zijn gevoelens jegens haar onder woorden te brengen, wat grotendeels kwam doordat hij niet zo goed wist wat hij op dit moment voor haar voelde. Het was pas tijdens het nuttigen van hun zelf vergaarde avondmaaltijd geweest dat hij zich plotseling herinnerde dat Celebrían vanavond zou komen. Hij schaamde zich zo erg voor zijn afwezigheid dat hij haast niet naar huis durfde, waardoor het opeens veel makkelijker was geweest om hier de nacht door te brengen.
      Hij had zich altijd bij Celebrían op zijn gemak gevoeld, meer dan bij Jayne. Hij had uren naar haar prachtige gezicht kunnen kijken en serieuze gesprekken met haar kunnen voren, maar het was Jayne’s spontaniteit en onbezonnenheid die hem opslokten, om nog maar te zwijgen over het grote gemak waarmee ze zijn zintuigen prikkelden zoals niemand dat ooit had gedaan.
      ‘Ik vraag me af of er ooit een uur voorbij gaat dat je niet zit te piekeren.’ Ze streelde zijn gezicht. ‘Doen alle elfen dat?’
      Ze behoefte blijkbaar geen antwoord, maar stootte met haar lippen tegen die van hem. Elrond ervoer ook niet lang het verlangen om haar vraag te beantwoorden, maar sloot zijn ogen en streelde haar tong die zelfs na al die kussen nog niet vertrouwd voelde en zijn hartslag als met toverkracht in een razend tempo wist op te voeren.

De maan stond hoog aan de hemel, omringd door sterren die net zo straalden als zijn eigen ogen. Hij zat rechtop, met Jayne’s hoofd in zijn schoot. Haar donkere haren bedekten zijn bovenbenen en ze had haar ogen gesloten. Meer dan eens dwaalden zijn vingers boven haar gezicht, maar hij durfde haar niet aan te raken, bang haar te wekken. Haar gezicht was vredig, net zoals de vallei waarin hij zich bevond.
      Hij maakte zijn blik los van haar gezicht en keek om zich heen, naar de watervallen die hem omringden. Nu ze door de maan beschenen werden, hadden ze een nog mystieker uiterlijk en Elrond keek er bijna net zo graag naar als naar de sterren. Hij was verliefd geworden. Niet alleen op Jayne, maar ook op deze prachtige plaats. Imladris.
      Hij wist dat hij hier nog veel vaker zou komen. Deze plaats zou altijd vervlochten blijven met Jayne, ongeacht de koers van hun levens. Ze was onlosmakelijk verbonden met de pure schoonheid van het vallende water, het nachtelijke gezang van verborgen vogels en een gevoel van geborgenheid dat hij vanaf zijn kindertijd niet meer had gevoeld.
      Hoe de zaken ook mochten verlopen tussen hen, hij wist dat hij haar nooit zou vergeten, alsof de vele waterdruppels hun kussen reflecteerden en de vele stromen haar klaterende lach meevoerden en door de hele vallei verspreidden.

Reacties (5)

 • ProngsPotter

  Wauww superstukje dit!!
  Ontzettend mooi!

  5 jaar geleden
 • SonOfGondor

  Wauw, het lijkt erop dat hij een lastige keuze gaat maken. Eerlijk gezegd denk ik dat het Celebrian wordt, en niet alleen omdat het zo in de boeken staat, maar ook omdat Jayne op een gegeven moment verder zal willen.

  5 jaar geleden
 • LynnBlack

  Wow prachtig hoofdstukje, damn wat ben jij toch een romantische ziel! ;p
  Hahah ja ja stiekem maar zeker he, maak mij nog maar wat gekker van Jayne en Elrond, alsof ik dat zelfs nodig had!
  Nee echt super stukje!
  Ik moet je dringend nog eens zien mijn beste Lady OakenshieId
  (Ja jij blijft Lady OakenshieId voor mij ;p)

  Groetjess
  Lady Black die je zooooo mist!

  5 jaar geleden
 • Vasya

  Mieeeh zo schattig :3

  Hoofdstukken als deze maken duidelijk waarom ik nooit zelf zou vragen om een verhaal samen te schrijven met jou:Y)

  Anyway. Snel verder met dit awesome verhaal ^-^

  5 jaar geleden
 • Laleah

  Onzettend mooi! Echt heel goed!

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen