Foto bij 29 • Invaller
Het nieuws over Katie Bell verspreidde zich snel. In een mum van tijd was de hele school op de hoogte van het incident en praatte iedereen er over. Met Katie was het tot Eleanors grote opluchting goed afgelopen, al moest ze nog wel een paar weken in 'St Mungo's Hospital for Magical Maladies and Injuries' verblijven voor onderzoeken. De gebeurtenis gaf veel onrust in de school. Leerlingen waren niet meer zeker van hun veiligheid en ook ouders begonnen zich zorgen te maken. Dat was wel duidelijk na het toegenomen aantal uilen die elke ochtend verschenen aan het ontbijt en de tientallen Howlers die door de zalen heen schreeuwden. Na een week schrok niemand zelfs meer op als er weer een schelle stem door de hall heen klonk. Op een keer ontving zelfs Eleanor een brief, iets dat ze niet had verwacht aangezien al haar tovercontacten naast haar aan de tafel zaten en niemand in het weeshuis wist van de uilenpost. Avonmora zweefde sierlijk door de lucht, krijste een keer luid en daalde toen tot haar klauwen Eleanors schouders raakten. Eleanor liet van schrik haar broodje vallen, aangezien ze Avonmora niet had zien aankomen. Ze keek opzij en pakte de brief uit haar bek aan.
'Ik heb Avonmora altijd een prachtige naam gevonden.' zei Jenna, terwijl ze de uil zachtjes over de borst streelde. 'Het klinkt zo exotisch.'
'Eigenlijk is het Iers, maar inderdaad, die naam kom je niet vaak tegen. Het was dat een meisje in het weeshuis ook zo heette, anders had ik het ook niet gekend.' Ze glimlachte naar Jenna en begon te lezen.


Heb je zin om vanmiddag een kopje thee te komen drinken?
Ik wacht op je uil!
Groeten, Hagrid.


Eleanor glimlachte en speurde de lerarentafel langs. Hagrid zat niet in zijn gigantische stoel, zoals meestal. Nu ze erover nadacht, hij was wel vaker afwezig bij het ontbijt en avondmaal.
'Heeft iemand een veer voor mij?' vroeg ze en Ernie leende haar een veer uit. Snel krabbelde ze een antwoord op de achterkant van het perkament en gaf dit aan Avonmora. 'Naar Hagrid,' zei ze en keek toe hoe de vogel weg vloog.
Na het ontbijt liep Eleanor met Ernie naar de kerkers voor hun Potions les, waar ze verschillende Potion Antidotes bespraken. Harry zat zoals gewoonlijk met zijn neus in zijn Advanced Potions boek, hij leek er deze dagen niet eens meer achter vandaan te komen, iets waar Eleanor zich over verbaasde en Hermione zich aan ergerde. Ron pende wat op een stuk perkament en tekende grappige figuurtjes.
Eleanor keek verveeld de klas rond en het viel haar op dat het lokaal leger was dan anders. Toen ze langs de Slytherins tafel keek, ontdekte ze waarom, Draco Malfoy zat niet in zijn stoel. Stiekem vroeg ze zich af waar hij was, aangezien spijbelen niet zijn ding was. Al had ze opgemerkt dat zijn aanwezigheid hem niet veel uitmaakte dit jaar. Het feit dat ze al begon na te denken over waar hij op het moment was, liet haar rillen. Het was absoluut niet haar bedoeling om zich in hem te interesseren, laat staan zorgen maken. Ze slaakte een zucht en luisterde naar Professor Slughorn, die nu al dertig minuten aan het door ratelen was over de Draught of the living dead antidote.

Om kwart over elf had ze Care Of Magical Creatures van Hagrid. Ze kwam Luna Lovegood tegen in de gang en liep samen met haar mee naar de schoolgronden, waar de anderen leerlingen al stonden te wachten met Hagrid, die hen vrolijk gedag zwaaide. De velden van Hogwarts waren bedenkt met een witte deken. Buiten was het koud en de meerderheid van de leerlingen leek al spijt te hebben dat ze dit vak voor hun N.E.W.T.'s gekozen hadden. Sjaals werden vastgeknoopt, mutsen werden verder over de hoofden getrokken en wanten werden aangedaan. Alles om de kou maar te overleven en dat terwijl Hagrid absoluut geen moeite leek te hebben met de winterse kou. Dit was dan ook geen wonder met al dat dikke haar dat het merendeel van zijn gezicht bedekte.
'Welkom allemaal. Goe' jullie weer te zien,' glimlachte hij hen toe. ''k heb 'n leuke opdracht voor jullie bedacht en 'k verwacht 'n verslag van jullie volgende week.'
Er klonk een hoop diepe zuchten van de groep leerlingen, maar Hagrid ging vrolijk verder met zijn verhaal. 'Helaas hebben jullie nie meer de kans de Eenhoorns te bestuderen. Dus zullen jullie 't met boeken moeten doen. Deze les mogen jullie d'r vragen over stellen en geef 'k jullie lekker vroeg weekend.'
Een paar plotselinge kreten van enthousiasme klonken om hem heen en vervolgens werden stukken perkament en veren uit de tassen gehaald en werd Hagrid bestookt met vele vragen. Voor Eleanor het in de gate had, was het uur al weer om en liepen de leerlingen haastig terug naar de warme school. Eleanor liep echter met Hagrid mee naar zijn huisje voor een warm kopje thee.
'Ga zitten, ga zitten meiske,' zei hij en wees haar een van de enorme stoelen toe. Een grote kop werd voor haar neus op de tafel gezet en gevuld met warme thee. Vervolgens nam Hagrid met een luide plof plaats op een van de stoelen tegenover haar en keek haar glimlachend aan, waardoor zijn appelwangetjes zijn ogen haast tot spleetjes maakten. 'Gaat 't goed komen met 't verslag?' vroeg hij opgewekt.
'Natuurlijk!' antwoordde Eleanor, 'Dankzij jou privé les vorige keer, loop ik al wat voor op de rest, maar hoe is het met je, Hagrid?'
'Goed, goed. Alles gaat z'n gangetje, ey.' Hij nam een slok van de thee.
Eleanor nam de thee in haar flink afgekoelde handen en keek hem aan. 'Ik miste je aan de eettafel vanochtend.'
Hagrid knikte instemmend. 'Les voorbereiden,' bromde hij en nam toen snel nog een slok thee. Eleanor knikte en glimlachte wat schaapachtig. Het leek haar sterk dat hij iets voor deze les moest voorbereiden en of het helemaal goed met hem ging, wist ze niet zo zeker. Hagrid had wallen onder zijn ogen. 'Je lijkt wat vermoeid,' zei ze toen en keek hem doordringend aan.
Hagrid glimlachte en probeerde haar opmerking wat weg te wuiven. 'Oh, geen zorgen, meiske. D'r is gewoon veel te doen dit jaar. ',K heb gehoord dat je weer Keeper bent?' vroeg hij toen snel om het gesprek wat naar een ander pad te leiden. Eleanor had het wel door, maar ze liet het rusten.
Ze knikte instemmend en nam een slokje van de warme thee.
'Je lijk er nie' al te blij mee,' concludeerde Hagrid toen en Eleanor haalde haar schouders op. 'Ik was Seeker geworden om een belangrijke reden. Keeper zijn ben ik beter in, dat klopt, maar ik vind het toch wel jammer.' Ze hoopte dat ze Cedric's goede werk wat langer voor hem voort kon zetten, maar ze moest toegeven dat Alex een uitstekende Seeker was, beter dan zij en misschien zelfs beter dan Cedric, al haatte ze zichzelf ervoor dat ze dat vond.
''k snap 't hoor. Maar Cedric had 't vast nie' uitgemaakt.' Hij klopte "zachtjes" op haar schouder, waardoor ze bijna haar thee over haar rok morste en ze snel de mok op de tafel zette. Hagrid trok gehaast zijn hand terug en schonk haar nog wat thee bij.
Eleanor grinnikte en veegde vluchtig over haar rok heen. 'Weet je dat ik eerst Chaser wilde worden, toen ik nog niet in het team zat tenminste.'
'Dat komt mooi uit!' klonk er ineens een stem achter haar en ze draaide zich om. Harry en Ron stonden in de deuropening en stapte het huisje binnen. 'Harry mist een Chaser op het veld voor de training vanmiddag.'
Eleanor keek om naar Harry, die instemmend knikte. 'Ik wilde Dean vragen, maar daar had ik zelf niet zoveel zin in. En hij moet nablijven. Dus, wil je?'
'Natuurlijk,' antwoordde ze vlug, 'Zacharias zal er niet blij mee zijn dat ik een ander team te hulp schiet, maar hij kan lekker de boom in.'

De dag was snel over en toen Eleanor in haar Hufflepuff Quidditch kleding het veld op kwam lopen, begonnen de Gryffindor leerlingen al onbeschaamd te smoezen. Ginny begroette Eleanor vrolijk en negeerde de anderen. Het viel Eleanor op dat ze dikke, blauwe kringen onder haar ogen had, alsof ze in geen drie nachten had geslapen, maar toen Eleanor er naar vroeg, kreeg ze geen heel antwoord van haar. 'Oh ja, klopt. Maar wie slaapt er nu nog wel goed 's nachts..'
Daarna draaide ze zich om en liep naar Harry toe. Ze zette haar Nimbus tegen de grond en keek de groep onafgetrainde Quidditch opgetogen rond. Deze leken echter niet zo verheugd bij het zien van haar verschijning.
'Wat moet die Hufflepuff hier?' vroeg een meisje die ze identificeerde als Demelza Robins, 'Waar is Dean?'
Harry slaakte een diepe zucht, keek Eleanor verontschuldigend aan en richtte zich toen weer op de groep. 'Dean kan er pas over een uur zijn, hij moest nablijven. Ik wilde geen tijd verspillen dus heb ik iemand anders geregeld. Als er iemand een probleem met haar heeft,' hij wees naar achteren, 'daar zijn de omkleedruimtes.' Er viel een stilte in de groep en nadat er nog wat twijfelachtige blikken op Eleanor werden geworpen, lieten ze Harry zijn gang gaan.
'Goed, Ron- Cormac, jullie spelen de Keepers. De rest, het veld op als Chasers. De Beaters en Seekers laten we er even buiten. Laat maar wat zien.' Na Harry's woorden steeg iedereen op en vloog een rondje, zodat de Keepers hun plaatsen konden innemen. De Quaffle werd de lucht in gegooid en de training begon. Eleanor vloog aan Ginny's zijde met Demelza en probeerde bij Cormac McLaggen te scoren. Terwijl Jimmy, Ritchie en Harry bij Ron scoorde. Het spel verliep vlot en gemakkelijk. Harry probeerde de fouten van elk van zijn teamspelers te verbeteren en vervolgens werd er van elk team een Chaser verwijderd, deze werden nu Beaters. Eleanor had op haar snelle bezem groot gemak met het ontwijken van de Bludgers en haar lenigheid maakte dat ze zich gemakkelijk op de bezem kon bewegen. Misschien toch iets dat ze van haar moeder had geërfd. Eleanor ontweek de Bludger die Ritchie naar haar geslagen had en smeet de Quaffle door de hoepel heen. McLaggen keek haar met toegeknepen ogen aan. Hij was niet erg op haar gesteld, niet als hij niets van haar moest hebben tenminste. En tijdens een wedstrijd was hij ieders grootste vijand.
'Ontspan Cormac, het is maar een oefenwedstrijd,' grinnikte ze, maar zijn gezicht vertrok geen spier. Eleanor was overtuigd dat hij dacht dat zij hun spel probeerde over te nemen om het Hufflepuff team zo tegen hen op te zetten. Eleanor negeerde hem daarom ook maar en ging weer verder met spelen. Toen Dean eindelijk kwam opdagen, daalde ze en liet het werk aan hem over. Ze ging op de bank zitten aan de zijkant en keek toe. De Gryffindors waren goed, maar daar hoefde ze zich gelukkig nog even geen zorgen om te maken. De eerste wedstrijd die zij namelijk zouden spelen, was tegen Slytherin en dit zou zoals altijd een pittig spel worden. De Slytherins stonden niet bekend om een eerlijk spel, niet zoals de Hufflepuffs dat waren. Maar dat hield het team niet tegen om een overwinning te maken. Eleanor keek op naar de heen en weer vliegende spelers en keek uit naar haar eerste wedstrijd.

Reacties (5)

 • BOOKWURM

  Like en kudo binnen
  Leuk idee voor je minionderneming

  5 jaar geleden
 • chanyeoI

  Leuk!
  +kudo

  6 jaar geleden
 • X_Tina

  Heel leuk stukje en een pov van iemand anders is ook echt leuk en maak mij echt niet uit van wie want jij schrijft echt sowieso een goed stukje, dus altijd leuk xx

  6 jaar geleden
 • Altaria

  I love it! Wat is er met Hagrid en Ginny? Hmmm groemp zeker? En een secret crush op harry? Anyway snel verder? Ik heb niets tegen andere pov btw

  6 jaar geleden
 • ProngsPotter

  Ahh dit had ik even nodig. Zit helemaal in de stress vanwege die stomme franse werkwoorden (WAARVAN IK ALLE UITGANGeN UIT MIJN HOOFD KEN MAAR ALLES TÓCH NOG FOUT DOE) en dan krijg ik dit cadeautje:)

  EEN POV VAN DRAAKJE!!!
  Nah, die heeft niet zoveel met dit verhaal te maken helaas.
  Van mij hoeft niet echt een andere POV, ik vind dit prima (:

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen