Foto bij 7.

Dis stond Terwyn al langs de kant van de dansvloer op te wachten met een glas elfenwijn in haar handen. De wijn van Mirkwood, waarschijnlijk de beste wijn in heel Midden Aarde. Terwyn wou niet weten wat men wel niet betaald had om die wijn van de elfenkoning Thranduil over de kunnen kopen. Al snel stonden Dis en Terwyn beide met zo’n duur glas wijn in hun hand te praten over hoe geweldig Frerin wel niet kon dansen en hoe Thror even leek te koken van woede maar niets kon doen doordat de andere dwergen vertederd toekeken. Terwyn bekende zelfs aan Dis dat ze lichtjes verdronk in Frerin’s ogen tijdens het dansen waardoor ze alles rondom haar vergat. Dis klapte natuurlijk meteen vrolijk in haar handen. ‘Oh ik wist het wel dat jullie iets zouden worden! Ik wist het van in het begin!’ kirde Dis waardoor Terwyn haar snel het zwijgen oplegde. ‘Dis! We kunnen niet samen zijn ben je gek? Ik bedoel hij ziet mij gewoon als zijn kleine zusje, en ik ben niet eens een prinses!’ begon Terwyn maar Dis wuifde haar commentaar zomaar weg. ‘Terwyn alsjeblieft, jij bent zoveel meer dan een zusje voor Frerin, hij heeft je altijd al anders behandeld dan een broer of zus en prinses of niet jullie zijn echt schattig samen’ zei de dwergenprinses ‘Dis…’ begon Terwyn maar Dis schudde haar hoofd en nam haar schouder beet ‘Terwyn zowel, Thorin als Frerin hebben jou nooit als zus behandeld neem dat maar van mij aan, jij bent hun beste vriendin. De persoon waar ze terecht kunnen met hun problemen, de persoon waar ze kunnen klagen over hoe stom prins zijn wel niet is. Bij jou komen ze roddelen over Thror en zijn obsessie met goud en macht. Jou vertellen ze over hoe ze een moeder missen, hoe Thrain niet hetzelfde is sinds moeders dood. Geloof me ik keek vaak genoeg van op een afstand toe als Thorin of Frerin naar jou toekwam. Wat jij hebt met hen is helemaal anders dan wat ik heb.’ Legde Dis uit en hoewel Terwyn het eerst niet wou geloven besefte ze al snel dat Dis gelijk had. Terwyn had altijd het idee gehad dat ze Thorin’s kleine zusje was aangezien hij ervoor zorgde dat ze hier mocht blijven maar de manier waarop Thorin haar bekeek was altijd anders geweest dan de manier waarop hij Dis bekeek. Hetzelfde telde voor Frerin. ‘Laat de toekomst gewoon zijn werk doen’ zei de wijze dwergenvrouw waardoor Terwyn toch weer even begon te blozen voor ze nog snel een sip van haar wijn dronk.
Eens haar glas op was kwam Thorin naar haar en Dis toegelopen ‘Mag ik nog een dans van u?’ vroeg hij aan Terwyn die hem verbaasd aankeek, de laatste keer dat ze met Thorin gedanst had was op zijn officiële kroningsdag als prins en toen was ze nog een heel stuk jonger en had Thorin haar om te lachen als partner gevraagd bij het dansen, omdat hij geen zin had om met één of andere saaie dwergenvrouw van een ander rijk te dansen. Hoewel de vraag haar verbaasde knikte Terwyn toch en volgde Thorin naar de dansvloer. ‘Nog steeds geen zin om een geschikte danspartner of zeg ik beter vrouw te zoeken?’ vroeg Terwyn de prins waardoor Thorin haar licht verraden aankeek. ‘Zoiets, ik weet wel hoe mijn vader en grootvader hierover denken hoor, we koppelen hem aan een vrouw uit de ijzerheuvels of de Blauwe Bergen en worden zo nog machtiger, dan moet ik kinderen krijgen en ervoor zorgen dat de lijn van Durin aan de macht blijft.’ Legde de prins uit waardoor Terwyn hem vol medeleven aankeek en knikte ‘Dat zijn inderdaad wel hun gedachten’ prevelde ze terwijl ze Thror en Thrain vanuit haar ooghoeken bekeek terwijl deze met wat belangrijke dwergen ergens in een hoek stonden. ‘Ik heb geen vrouw nodig, ik heb mijn handen al veel te vol met jou en Frerin en Dis. En de opkomende strijd tegen de orks’ prevelde Thorin waarna Terwyn lachte en knikte. ‘Ja wel sorry dat wij zo’n lastpakken zijn. Gelukkig zijn we nog niet erg als orks, vooral ik niet, zo een lief en wel gemanierd persoon zal je niet snel meer vinden hoor!’ prevelde Terwyn hierna waardoor Thorin lachte. Terwyn hield van zijn lach. Het liet hem er zoveel jonger en minder chagrijnig uitzien, want hoewel de dwergenprins er vaak ongeïnteresseerd en boos uitzag was hij echt wel lief en zorgzaam, hij moest gewoon een bepaald gedrag stellen als prins wat Terwyn best begreep. ‘Kom op Terwyn jezelf vergelijken met orks? Is dat nu al je humor? Straks ga ik echt nog denken dat je even erg bent als orks!’ antwoorde Thorin waardoor beiden lachten. Ja, ze hield van zijn lach, maar Frerin’s lach was nog mooier, hij klonk nog beter in haar oren, en het was zo schattig. Ze werd afgeleid door iemand die op haar schouder tikte. Toen ze omkeek zag ze Frerin staan waardoor ze snel een glimlach op haar gezicht toverde. ‘Mag ik deze dans overnemen?’ vroeg hij zowel Thorin als Terwyn aankijkend waardoor Thorin snel knikte en een stap terug nam knipogend naar Terwyn die hierna blozend Frerin’s hand nam en voor de tweede keer die avond met hem begon te dansen.
De tijd vloog voorbij en nadat Terwyn al voor een derde keer die avond met Frerin gedanst had en al meerdere glazen wijn dronk om zichzelf te doen geloven dat dit geen droom was kwam Frerin haar opnieuw op de schouder tikken. ‘Volgt u mij even naar buiten toe? Wat frisse lucht zou me goed doen na al die wijn’ prevelde Frerin in Terwyn’s oor waardoor Terwyn even rondkeek of iemand hen in de gaten hield, als ze zag dat dit niet het geval was knikte ze ‘Mij zal het ook goed doen!’ antwoorde ze dan voor ze beide Erebor uitslopen. Buiten de berg liep Frerin door tot op de uitkijk van Dale. Daar ging hij pas zitten en Terwyn volgde zwijgzaam zijn voorbeeld. ‘Wat een nacht’ prevelde Terwyn waarbij Frerin knikte. ‘Ik heb al vele koninklijke feesten mogen meemaken maar dit is toch wel het grootste ooit!’ glimlachte hij waarbij Terwyn knikte ‘Tuurlijk het is jou verjaardag!’ antwoorde ze vrolijk waarna Frerin ook een glimlach op zijn gezicht toverde.

Reacties (1)

  • Croweater

    Ik bied me wel als vrouw aan hoor, Thror en Thrain. Niet nodig om verder te zoeken!

    ik vind Dís wel sneu :/

    6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen