Foto bij Hoofdstuk 29

+ Sophia Elizabeth Eleanor Stark +


In een blauwe spijkerbroek en een simpel effen zwart t-shirt loop ik de lange trap af naar de beneden verdieping. Ik had een outfit van Liz geleend zodat ik niet zou opvallen. Waarschijnlijk kenden de mensen hier in Ierland mij toch niet, ik was hier immers nog nooit buiten het kasteel geweest en de verloving van mij en Greg was nog niet openbaar bekend gemaakt. Ik maakte me meer zorgen om Niall, hij was wel bekend en zijn verloving met Annick was bekend gemaakt, wat betekent dat het raar zou zijn als mensen hem in de binnenstad zouden zien met een andere vrouw. Ik besluit de gedachte los te laten en gewoon te vertrouwen op Niall. Dat was voor mij veel minder stressvol.

"Hey, ik zie dat je er klaar voor bent." Ik glimlach naar Niall en knik. Hij stond voor mij in een spijkerbroek, zwart t-shirt, een groen vestje en een grijze hoed op zijn hoofd. Ook had hij een rayban zonnebril vast die hij balanceerde tussen twee vingers. "Ik had bedacht dat het handiger zou zijn om te voet te gaan, aangezien het te veel op zou vallen als we met een van de limousines gaan." Ik knik instemmend. "Ja, dat is inderdaad beter. Zullen we dan maar gaan?" Niall knikt en geeft een seintje aan een lakei dat hij de poorten open mag doen, wat dan ook meteen gebeurt. Ik zet mijn zonnebril op en bind nog even snel mijn lange bruine haar in een paardenstaart waarna ik achter Niall aanloop naar buiten. Ik kon het niet laten om een glimlach op mijn gezicht te hebben, ik keek hier al zo lang naar uit en nu ging het gebeuren. Hoewel we aan het eind van de dag weer terug zullen zijn, zag ik dit als een soort bevrijding. Het kasteel voelde werkelijk aan als een gevangenis.

Ik probeer mijn enthousiasme te verbergen als we eenmaal in de binnenstad aankomen. Het was niet ver van het kasteel. We hadden ongeveer een kwartiertje gelopen. Het was een zonnige dag, wat de situatie nog wat beter maakte. "Dus, wat wil je doen?" Ik kijk Niall aan en haal lachend mijn schouders op. "Ik weet het niet. Jij kent het hier, dus jij mag het zeggen." Ik hoor hij grinnikt waarna hij knikt en zijn hand uitsteekt. Ik kijk er vragend naar maar realiseer me dan dat hij wilt dat ik hem vastpak. Ik denk er niet verder over na en pak hem gewoon vast waarna Niall onze vingers in elkaar vouwt en me een winkelstraat in trekt.

We liepen de zoveelste kledingwinkel in. We waren al bij de stadsmuur geweest waar we een ijsje hadden gegeten. Niemand had ons tot nu toe herkent, wat ontzettend fijn was omdat we op deze manier onze eigen gang konden gaan, zonder ons zorgen te maken om pottenkijkers.
"Hier! Dit moet je passen, het staat je vast leuk." Verbaasd kijk ik Niall aan. Hij had een rode galajurk in ziin handen. "Maar ik heb toch al genoeg galajurken?" "Ja, maar die zijn allemaal uitgezocht door mensen van het kasteel, en die zijn handgemaakt. Dus hup, ga die paskamer in en trek het aan voordat ik het voor je doe." Ik schiet in de lach waarna ik toch maar hoofdschuddend het jurkje van Niall overneem en naar de paskamer loop.

Inmiddels aangekleed doe ik het deurtje van de paskamer open. Ietwat twijfelachtig stap ik het hokje uit en kijk ik in het gezicht van Niall en een oude vrouw. Ik herkende haar als de vrouw die achter de kassa stond, waarschijnlijk was zij de eigenaar van de winkel. Ik zie hoe een grote glimlach Niall's gezicht siert als hij me ziet staan. "Hij staat je prachtig, Soph." Ik glimlach wat verlegen en ga dan voor de spiegel staan. De oudere vrouw komt naast me staan en knikt goedkeurend. "Ik heb deze een aantal jaar geleden genaaid met rode stof die ik nog over had. Nog niet veel meisjes hebben hem aan gepast. Hij staat je prachtig meid. En dat zeg ik niet alleen omdat ik van die jurk af wil." Ik schiet in de lach en kijk de vrouw hoofdschuddend aan. "Voor wat het waard is: ik vind het echt een mooie jurk, mevrouw." "Och dankjewel meid, volgens mij vind je vriend het ook wel mooi want zijn mond hangt bijna open." Fluistert ze zacht in mijn oor. Ik voel het schaamrood naar mijn wangen stromen en kan het niet laten om even mijn hoofd te draaien en naar Niall te kijken, die op een paar meter afstand staat, niet wetend waar de conversatie over gaat. Ik schud mijn hoofd. "Nee mevrouw, dat is mijn vriend niet, hij-" "Och natuurlijk! Hoe kon ik dat over het hoofd zien, jullie zijn verloofd! Oh kind wat een prachtring! Van harte gefeliciteerd, ik wens jullie heel veel geluk samen."

wieeeeh ik kon het niet laten om te updaten want ik had opeens zo'n schrijfmood? Morgen nog een stukje! Proberen we de top?:9~

Reacties (10)

 • biancadokkum

  Super awesome phenomiNiall geschreven <3!!!!
  Kudo erbij:)!!!!!

  7 jaar geleden
 • Posty

  AWKWARD HAHA
  Amazing chapter tho
  I like them together

  7 jaar geleden
 • MrsNeymessi

  Verloofd jaaa ze zijn verloofd in Sophie's dromenxDkudo

  7 jaar geleden
 • GirlAlmighty

  Die vrouw kan de toekomst voorspellen.

  7 jaar geleden
 • VeerleClifford

  Waren ze maar Verloofd, ooit..

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen