Foto bij 31 • De leswisseling

Fijne sinterklaas allemaal!!! En fijne Harry Potter maand! Elke week een Harry Potter film op tv! #fissa
Eleanor zat op haar bed en bladerde door het fotoboek dat op haar schoot lag. Ze kwam langs een foto dat gemaakt was op het Yule Ball. Cedric had haar meegevraagd tijdens de Triwizard Tournaments en ze had ingestemt om hem te vergezellen. Ze had een prachtige groene jurk uitgezocht, dat haar ogen had doen schitteren. De jurk was lang en ondanks de doorzichtige stoflaag over de flueele onderkant, was de vorm van haar lichaam duidelijk te zien. Het was een onschuldige en speelse jurk door de kanten mouwen en toch gaf de blote rug aan de achterkant haar een verleidelijke uitstraling. Ze kon zich de blik op Cedric's gezicht nog herinneren, hij was spakeloos. Tevens was zij, toen zij hem in pak zag staan bij de trapleuning. Zijn parelwitte tanden lachend naar haar en zijn blauwe ogen schitterend bij haar aanzicht. Aan zijn arm hadden ze de zaal betreden en het bal ingewijd. Beide met een brede glimlach op het gezicht en hun ogen op elkaar gefixeerd. Geen van hen had de connectie ook maar een seconde verbroken in de dans. Ze kon zich zijn ogen herinneren en hoe alles om haar heen verdween wanneer zij erin staarde. Het gevoel van hen alleen op de wereld, alsof een duisternis was gevallen en het enige licht alleen hen bereikte. Ze kon nog de aanrakingen van zijn hand op haar middel voelen en voelde direct het gemis ervan aan haar knagen. Ze miste de kriebels in haar buik, die hij haar altijd gaf wanneer hij haar huid aanraakte. De manier hoe hij haar donkere lokken uit haar gezicht veegde en haar aanbiddend in de ogen staarde. Zijn zachte kussen op haar voorhoofd en de fluisteringen van liefkozende woordjes in haar oor. Ze miste de streling van zijn vingers, langs haar kaak, waarna hij haar altijd zo teder zoende. Ze miste het allemaal.
Eleanor sloeg het boek met een klap dicht. Even bleef ze als versteend op haar bed zitten en liet de gedachten langzaam wegdrijven. Een diepe zucht verliet haar lippen en ze stopte het boek onder haar kussen. Het viel nog steeds zwaar om de herinneringen aan hem naar boven te halen. Ze liet zich van het bed glijden en schrok op van het gekraak van de losse plank onder haar bed. Voor de zoveelste keer werd haar oproep over de losse plank genegeerd. Ze rolde met haar ogen en liep naar de leerlingenkamer. Daar zaten de anderen op de banken, druk bezig met hun huiswerk voor Defence Against the Dark Arts dat ze zodadelijk na het ontbijt hadden. Eleanor had haar huiswerk allang af. Defence Against the Dark Arts had ze altijd interessant gevonden. De lessen waren echter wel wat ingewikkelder zonder haar partner, Hannah Abbott. Ze werd tegenwoordig ingedeeld met Jenna en Justin, maar van werk doen kwam dan niet veel, omdat die twee altijd liepen te geiten. Eleanor vroeg zich af waar Hannah nu was, of het goed met haar ging en of ze veilig was. Dat deed ze de laatste tijd wel vaker en ze was waarschijnlijk niet de enige.
Eleanor liep langs de rest naar buiten, waar de geur van gebakken broodjes haar tegemoet kwam vanuit de keuken. Het maakte haar maag aan het rommelen en ze snelde naar boven naar The Great Hall, die langzamerhand vol liep met leerlingen. Niet veel later kwamen de Hufflepuff leerlingen haar vergezellen voor het ontbijt en werd er geklaagd over het verslag dat voor Hagrid af moest vrijdag. Eleanor was het verslag compleet vergeten en schoot overeind. Ze wachtte daarom ook geen seconde om Hermione te vragen welk boek ze het beste van de bibliotheek kon lenen hiervoor.
'Je moet bij de sectie van mystieke wezens kijken. De boeken die je het beste kan gebruiken zijn denk ik Mystieke paarden en andere onevenhoevige en De leer van de gehoornden.'
Halverwege het ontbijt kwam Professor Snape de Hufflepuff tafel langslopen. Hij leek de verbaasde leerlingen geen blik te gunnen en liep met geheven hoofd de tafel af. Ook leerlingen van andere tafels draaiden zich om in hun banken en volgden de professor, die de zesde jaars leerlingen naderde. Waar Snape passeerde, vielen de leerlingen stil. Professor Snape hield halt en keek met een ijzige blik neer op Eleanor. Ze hield een stukje brood halverwegen haar mond stil en rolde haar ogen in zijn richting.
'Mevrouw Whelan,' begon hij nog monotoner dan anders. 'vanaf vandaag zul je de Defence Against the Dark Arts lessen bij mij volgen, tegelijk met de Gryffindors en Slytherins.'
'Pardon?' Eleanor verslikte zich bijna in de hap die ze nog in haar mond had en Jenna klopte zachtjes op haar rug tot ze was opgehouden met hoesten. De Hufflepuff tafel was opeens verdacht stil aan haar kant, iedereen luisterden mee en er werd geen bord meer aangeraakt.
'Wat bedoeld u?' vroeg ze toen ze haar mond aan haar mouw afveegde en de professor verblufd aan keek.
'Wegens het feit dat we Mevrouw Abbott moeten missen, heb ik besloten je bij je afdeling weg te halen. Bij de andere klassen is er namelijk nog een plaats over. Ik verwacht geen tegenspraak,' zei hij direct toen hij zag dat Eleanor haar mond open deed om te protesteren. 'Het is zo geregeld met het schoolhoofd. Val mij dus vooral niet lastig met klachten.' Met deze woorden liep hij terug naar de lerarentafel. Eleanor keek haar vrienden sprakeloos aan. Er werd geen woord uitgesproken, niet aan de Hufflepuff tafel en niet aan de Gryffindor tafel. Toen ze een tik op haar rug kreeg, wist ze al hoe laat het was en draaide zich om. Harry, Ron en Hermione keken haar vragend aan, alle drie even benieuwd wat Snape van haar moest. Ook Neville, Ginny en Seames hadden zich ongedraaid in de banken. Eleanor slikte een keer en lachte schaapachtig. 'Het ziet er naar uit dat ik met jullie les heb, jongens,'

Voor het eerst was Eleanor weer echt zenuwachtig voor de Defence Against the Dark Arts les. Dat ze met twee half onbekende klassen zat, was nog wel het minste probleem, ze was alleen erg bang dat er wat achter deze verplaatsing zat. Waarom zou Snape in hemelsnaam nog een extra leerling in zijn les willen hebben? Of sprak hij de waarheid en had het echt alleen te maken met Hannah?
Ze zat zo in gedachten gezonken dat ze niet door had dat andere leerlingen haar vergezelden bij de ingang van het lokaal en hier en daar wat verbaasd naar haar keken.
Toen de deur open ging, liep ze als een van de laatste naar binnen. Iedereen had al plaats genomen en er leek nergens meer een bankje vrij te zijn voor haar. Ze bleef bij de deurpost staan en keek het klaslokaal rond. Hermione, die naast Pansy Parkinson zat, schoof al een stukje voor haar op en wenkte haar, maar toen Eleanor naar haar toe wilde lopen, hield Snape haar tegen. 'Dat lijkt me niet verstandig. Neem jij daar maar plaatst.' Hij wees achter haar. Eleanor volgde zijn vinger en zag het lege plaatstje naast Draco Malfoy achterin de klas. Ze keek Snape verbluft aan. 'Kan Pansy daar niet zitten?' vroeg ze, maar Snape trok geërgerd zijn lip op. 'Nee. Ga zitten.'
Mokkend nam ze plaats naast Draco. Hij zei geen woord en daar was ze maar wat dankbaar voor. Ze twijfelde sterk aan zijn bedoelingen hier op school, zeker na wat hij Harry had aangedaan en de geruchten over Katie Bell. Ze was niet bang voor hem, maar zo dicht naast hem zitten, maakte haar wel wat ongemakkelijk. Het was alsof ze de negativiteit van hem af kon voelen stralen, want ze boog haar lichaam steeds verder van hem af. Af en toe keen ze naar hem opzij, maar hij bewoog niet. Zijn ogen volgden Snape door het lokaal, zijn handen had hij in elkaar gevouwen op het bureau gelegd en zijn gezicht toonde geen emotie. Ze vroeg zich af of hij eigenlijk wel zat op te letten en te luisteren naar wat er gezegd werd of dat hij maar alsof deed, want hij leek haar uiterst gespannen. Ondertussen had ze de helft van Snape's uitleg gemist en toen iedereen opsprong van hun banken, keek ze even schichtig om zich heen. Toen ze zag dat velen van de studenten hun staf te voorschijn haalden en deze op hun tegenstander richtten zonder te spreken, was het haar duidelijk dat ze verder moesten gaan met de non-verbale spreuken. Toen pas viel het kwartje, Draco was haar partner gemaakt. Ze draaide zich naar hem om, hij was al van zijn stoel gekropen en had zijn staf in de hand.
Eleanor haalde haar staf uit haar mantel en keek hem aan.
'Wat? Ben je bang?' Draco grijnste treiterend en rechte zijn rug, opeens erg zeker van zijn zaak. Eleanor schudde vastberaden haar hoofd en fronste haar voorhoofd. 'Nee, jij?' Een spottend lachje verliet haar lippen. Ze kon hem niet laten zien dat ze toch liever met elke andere leerling hier had gestaan.
'Waarom zou ik in godsnaam bang zijn voor jou, grondgraver?' blafte hij en keek even naar rechts, Snape had hem niet gehoord en liep met een diepe frons langs Seames en Neville, die beide rood waren aangelopen, omdat ze zich te diep concentreerden op de spreuken.
Eleanor haalde haar schouders op. 'We zullen het zo wel zien, toch?' Ze concentreerde zich op haar staf en mompelde de eerste spreuk.
Eleanor kwam er achter dat de non-verbale spreuken van de duistere magie toch wel wat lastiger waren dan de simpele charms. De enige spreuken die haar tot nu toe correct waren gelukt, waren de ontwapeningsspreuken.
'Typisch een Hufflepuff. Te schijterig om iemand te verwonden,' grijnsde Draco nadat ze voor de derde keer Expelliarmus had gebruikt.
'Het is ook niet de bedoeling dat je je mede-studenten tijdens een les verwond, Meneer Malfoy,' zei Snape toen hij langs liep en Malfoys opmerking had gehoord.
Eleanor grijnsde. 'Ik ben blij dat hij je ongelijk geeft.'
De opmerking leek Draco niks te doen. Een eigenwijze grijns verscheen rond zijn lippen en hij leek opnieuw weer zijn verwaande zelf. 'Hij zei dat ik je niet mag verwonden tijdens de les.' Een zwarte waas gleed over zijn irissen en Eleanor rilde. Het beeld van Katie schoot terug in haar hoofd en plotseling kon ze het niet ontkennen dat ze toch wel de zenuwen kreeg van die jongen. Zou hij het dan toch gedaan hebben?
Eleanor keek hem recht aan, maar wat ze aan hem zag was niet iemand die daartoe in staat was, maar eerder iemand die met die eer probeerde te strijken, maar vanaf welke kant Eleanor het ook bekeek, ze bleef twijfelen aan elke gedachten die haar hoofd te binnen schoot.
Ze liet haar staf zakken en rechtte haar rug. Ze had niet eens meer zin om te reageren op zijn gespot. Hij maakte er toch alleen maar een spelletje van en Eleanor was klaar met valsspelers als hij.
Nadat ze de rest van de les in complete stilte had geoefend, maakte ze zich zo snel mogelijk uit de voeten. Haar vuisten waren gebald en haar wangen vuurrood. De hele les lang had ze zich geergerd aan de opmerkingen die Draco had gemaakt. Ze had niet gereageerd, maar ze had hem maar al te graag een vuist in zijn gezicht willen drukken.
Ze rende de trappen af, niet lettend op het geroep dat haar achtervolgde. Pas toen ze ruw werd omgedraaid door Hermione, kwam ze los uit haar gedachten.
'Wat een rot streek van Snape! Hij had makkelijk Pansy naast Draco kunnen zetten als je het mij vraagt,' zei Hemione boos en ging naast Eleanor lopen. Harry en Ron kwamen ook bij hen lopen, gevolgd door Neville en Seames.
'Had je zijn neus niet even kunnen breken voor mij?' grijnsde Harry en Eleanor glimlachte schaapachtig naar hem. Natuurlijk had ze hem niets liever willen terug pakken voor Harry, maar om nou een groter vuur te gaan stoken dan het al was, dat leek haar niet verstandig, zeker niet met alles dat aan de gang was.
'Geen grapjes nu, Harry,' zei Hermione toen, 'Ella zit er erg mee.'
'Ik vind het echt dapper van je,' zei Neville toen wat verlegen toen hij langs haar liep. 'Laat je niet gek maken door hem.' Hij klopte haar op haar schouder en rende toen de gang door achter Seames aan.
'Precies,' stemde Hermione daar mee in. 'Draco verdient jou aandacht niet. Positief of negatief.'
'Hij verzindt toch wel een manier. Het is voor Ella niet makkelijk te verbergen als ze vind dat hij lastig is.' Ron wierp een blik op haar rode wangen en Eleanor sloeg beschaamd haar handen tegen haar gezicht aan. 'Ik heb nu al geen zin meer in woensdag,' zuchtte ze beteuterd.
Ron sloeg een arm om haar schouders heen en drukte haar dicht tegen zich aan. 'Je moet het zo zien, jij bent straks de eerste die een Jinx op Malfoy mag afschieten, en laat het dan een goeie wezen!'

Reacties (5)

 • EvilDaughter

  Hahaa, Snape zegt klasgenootjes hahaa, dat vind ik echt leukxD

  4 jaar geleden
 • X_Tina

  Whaat?? Les met de slytherins en gryffindors. En wat doet draco weer stom! Zielig voor eleanor
  Maar wel weer een super leuk stukje om te lezen xxx

  4 jaar geleden
 • Altaria

  Draco is echt bitchy! What the hell is wrong with him? En waarom moet ze sowieso met de Gryfs en Slyths lessen? Dat slaat op kaas. Hou je sterk Ella je kan het

  4 jaar geleden
 • ProngsPotter

  OMG OMG OMGGG
  Ik ben nu maar op de helft, maarrr gaat zij nu samen met draakje? OEhhhhhhh Jippyy

  Jaaaaahhh het was draakjeee Whoehoewi
  Happy mee <3

  Ghehehehhe

  4 jaar geleden
 • Amavi

  Die reactie van Ron op het einde :'D

  Waarom is Draco een bitch -,-

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen