Foto bij One hundred and twenty-two

Woops, it's been quite a while!
Maar terwijl ik straalde van afwezigheid (om meerdere redenen), hebben we inmiddels 70 abo's! Ik wil jullie allemaal persoonlijk een knuffel geven! Helaas is dat niet mogelijk, dus doen we het maar zo *virtual hug*

En daardoor heb ik gisteren ook een belangrijke happening gemist! Happy birthday to my sunshine on a rainy day:HAPPY BIRTHDAY TO NIALL,
HAPPY BIRTHDAY TO NIALL,
HAPPY BIRTHDAY,
HAPPY BIRTHDAY,
HAPPY BIRTHDAY TO NIALL!


Oh, en voordat ik het vergeet: als je nog niet gestemd hebt, zou ik het echt heel tof vinden als je hier voor dit verhaal zou willen stemmen.

Ik word wakker van de deur die open gaat, gevolgd door voetstappen. De eerste gedachte die door me heen schiet, is dat mama me wakker komt maken, maar dan realiseer ik me dat die kans nihil is. Daardoor vraag ik me echter wel af wie het dan kan zijn.
Ik open mijn ogen en word aangenaam verrast. Mijn blik valt als eerste op papa, die met een dienblad met ontbijt op schoot, in mijn kamer is. Dan schiet mijn blik omhoog naar de persoon wiens handen papa naar binnen hebben geholpen en ik glimlach als ik Niall in het halfduister ontwaar. Ze beginnen zachtjes te zingen en meteen kleur ik vuurrood. Na verrassingen, is dit wel één van de dingen die ik het meest haat, puur en alleen omdat ik nooit weet hoe ik me op dit soort momenten vorm moet geven. Natuurlijk is het hartstikke lief, maar ik weet nooit hoe ik erop moet reageren.
Dus als ze uitgezongen zijn, schiet ik in de lach.
'Dit hadden jullie echt niet hoeven doen.'
'Jawel, je wordt niet elke dag bijna negentien,'zegt papa. Hij heeft het ontbijtje inmiddels op mijn nachtkastje neergezet en buigt zich dan naar voren om me te omhelzen. Ik geef een beetje mee en dan kan papa zijn armen om me heen slaan. 'Fijne vroege verjaardag, mio amore. Moge er nog vele volgen.'
'Dank je wel, papa, dat hoop ik ook.'
'Vast wel,'verzekert hij me. Hij klopt me nog op mijn bovenbeen, maar dan geeft hij Niall de ruimte om me ook te feliciteren. Het is zo vreemd om hem na een week weer te zien. Afgelopen week was het echt afkicken. Op tour kwam het nauwelijks voor dat we elkaar langer dan zes uur niet zagen en afgelopen week hebben we elkaar niet meer fysiek gezien.
'Gelukkige vervroegde verjaardag, Mila.' Niall kust mijn wangen en ik moet glimlachen.
'Dank je wel.' Ik krijg nog een aai door mijn haren en dan reikt hij een arm naar papa uit. Hij helpt mijn vader op mijn bed en geeft dan het dienblad aan.
'Ik ga de laatste dingetjes regelen.' Voordat ik hem tegen kan spreken, verdwijnt hij al.
'Je hebt hem subtiel over onze kleine traditie ingelicht?'grinnik ik.
'Ik was al bezig toen hij binnenkwam.'
'Hm-mm,'lach ik. 'Hoe wist hij dan van jouw plan om mijn verjaardag vandaag ineens te vieren?'
'Samenwerking, heet dat. Maar eet je ontbijt, je broodjes worden koud en je thee wordt er ook niet warmer op zo.' Ik rol met mijn ogen, maar begin dan glimlachend te eten.

Het is bijna middag als ik papa weer in zijn rolstoel help. In mijn pyjama breng ik hem naar de woonkamer, waar inmiddels vlaggetjes en enkele ballonnen hangen.
'Kom maar hier, ik maak dit wel af, jij had ook nog iets te regelen, dacht ik,'zegt papa, en hij neemt het tafelkleed uit zijn handen. Niall glimlacht vriendelijk en neemt dan een doos van de tafel. Als we samen op de bank zitten, overhandigt hij de kartonnen doos aan mij.
'Dank je,'zeg ik twijfelachtig. Ik maak de tape los en vouw de doos open.
Een lichtrode ballon vliegt omhoog en net voordat hij het plafond kan raken, grijp ik 'm bij het touwtje. Het kleine kaartje onderaan het touw bungelt tegen mijn pols aan en terwijl ik de ballon goed vasthoud, open ik het kaartje en lees de boodschap. Een vertederd geluidje verlaat mijn mond. 'Dank je wel.' Vlug druk ik een kus op zijn lippen. 'Dat had je echt niet hoeven doen.'
'Kijk eerst maar eens wat je van de rest van de inhoud van de doos vindt,'grinnikt Niall. Hij neemt het met helium gevulde ballonnetje van me over en dan zie ik het. Verstopt onder een laag karton, ligt een set kleding. Voorzichtig haal ik de kledingstukken uit de doos en strijk over de stof. Een glimlach ontstaat op mijn gezicht.
'Dank je wel,'glimlach ik. Niall's wangen kleuren ook enigszins.
'Ga je maar klaarmaken, dit is nog niet alles,'zegt hij dan.
'Oh nee,'zeg ik. 'Heb je nog een verrassing?'
'Ik zwijg.' Ik leg mijn hoofd in mijn nek.
'Je weet dat ik een gruwelijke hekel heb a-'
'Trek maar niet zo snel conclusies, Minnie, je hoeft niet weer op tv te verschijnen. Dit ga je vast wel leuk vinden.'
'Het zal mij benieuwen.' Ik neem de doos en de ballon mee, waarna ik alles een plekje geef op mijn kamer. De ballon bind ik vast aan de doos en zet het kaartje erbij. Dan neem ik de kleren opnieuw uit de doos en voordat ik ze aantrek, bewonder ik ze.

'Bevalt dit je een beetje?' Als alles eindelijk zit zoals ik het wil, wandel ik voorzichtig de woonkamer in. Niall glimlacht en bekijkt mijn outfit.
'Je ziet er prachtig uit.' Ik neem zijn hand vast om mijn evenwicht te bewaren. De hakken zijn wat aan de hoge kant en ik heb zo nu en dan iets nodig om me aan vast te pakken. 'Dat heb ik bewust gedaan, wist je dat?'
'Wat?'vraag ik.
'Die schoenen. Dan heb ik een excuus om de hele dag je hand vast te houden.' Ik begin te giechelen. Midden in mijn giechelbui, verschijnt papa weer.
'Pas goed op haar.'
'Zal ik zeker doen, meneer Valentina.' Papa glimlacht en dan vertrekken Niall en ik. Hij brengt me naar de auto en houdt de deur voor me open.
Als de motor gestart is, klinkt Ed Sheeran door de auto. Ik leg mijn handen op mijn schoot, kijk glimlachend voor me uit en probeer de zenuwachtige vlinders te onderdrukken. Vandaag gaat een mooie dag worden.

Reacties (3)

 • certified_cloud

  niall is zo cute!
  snel verder xx

  4 jaar geleden
 • KellyHoranXx

  Ik heb al gestemd, uiteraard;)
  Xx

  4 jaar geleden
 • Eelien

  Ooh, Niall is zo'n schatje! Het wordt gewoon fantastisch!
  Je hebt een heerlijke smaak van schrijven!
  En die 70 abo verdien je! (:
  Snel verder!
  xx

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here