Foto bij 9.

Jammer genoeg duurden mooie sprookjes nooit lang. Nu Frerin prins was moest hij ook zijn prinselijke taken uitvoeren en dat wou zeggen dat hij net zoals zijn vader en Thorin mee moest met de koning naar de veldslagen en oorlogen tegen orks en gelijk welk leger een dwergenrijk aanviel. De eerste keer dat Frerin vertrok bleef hij de hele nacht bij Terwyn, ze was zo bezorgd en kon maar moeilijk afscheid nemen, maar ze had geen keuze. Ook mocht ze geen tranen laten, dat was ten eerste zwak en ten tweede zou het haar verraden bij koning Thror. Gelukkig was Dis er nog. Haar prince charming was ook mee in het gevecht en dus begreep ze het gemis dat Terwyn voelde. Gelukkig duurde de eerste strijd niet lang. Terwyn trok elke dag naar de uitkijkpost van Dale en bleef daar een hele dag wachten op een teken van haar prins zijn terugkeer. Zo zat ze na 5 dagen opnieuw op de uitkijk en zag het leger al van ver aankomen en rende dan ook zo snel als haar benen haar konden dragen terug naar Erebor om iedereen te verwittigend dat de dwergen terug waren. De koning en prinsen liepen altijd trots voorop en kwamen vaak met maar enkele schrammen terug wat Terwyn al meer op haar gemak stelde. Toch rende ze op Frerin af waarna de twee elkaar stevig omhelsden voor ze ook Thorin in de armen vloog aangezien ze natuurlijk ook blij was hem weer te zien. Nadat Frerin wat bekomen was van zijn eerste echte strijd vertelde hij Terwyn alles wat ze wilde weten, ze lieten elkaar de rest van de dag en de hele nacht niet met rust.
‘5 dagen lang zat ik elke dag op de uitkijk, ik was zo bang’ fluisterde Terwyn terwijl ze met haar hoofd op Frerin’s schouder lag. ‘Er overkomt mij niets prinses! Elke dag vecht ik voor jou, voor ons!’ prevelde de prins waarna hij zijn armen nog iets steviger om haar heen sloeg en een kus op haar voorhoofd drukte. De volgende morgen werd Terwyn wakker door Frerin die kusjes van haar lippen naar haar hals toe plaatste, zachtjes giechelde ze alvorens zijn lippen terug op de hare te voelen. Zo wou Terwyn wel iedere ochtend wakker worden, en voor de komende twee weken was dit ook zo maar hierna werd het leger van Erebor opnieuw in gereedheid gebracht om ten strijde te trekken richting de ijzerheuvels. Aangezien Frerin er de vorige keer zo goed vanaf kwam was Terwyn al iets meer op haar gemak gesteld, maar het afscheid was nooit gemakkelijk. Hoewel ze de dag ervoor de hele tijd samen waren en ook die nacht samen bleven, deed het nog steeds pijn om Frerin na een korte knuffel te zien vertrekken. Dis die ook weer afscheid moest nemen van Farin drukte een kus op zijn lippen alvorens hij haar nog even stevig tegen zich aanhield en hierna vertrok. Hij was afkomstig van de ijzerheuvels en moest dus zeker zijn volk te hulp schieten. Zo bleven ik en Dis weer achter.
Gelukkig kwamen opnieuw de meeste van de soldaten terug, en zo trokken koning Thror en zijn leger nog 4 keer erop uit. De laatste keer dat het leger opgeroepen werd besloten Thror en Thrain thuis te blijven als bescherming van Erebor. Hoewel Dis en Terwyn dit vreemd vonden zeiden ze er niets op.
Op de 7de nacht nadat het leger Erebor weer verlaten had gebeurde er iets vreemd.
In het midden van de nacht werden plots twee handen op Terwyn’s mond geplaats, wild schrok ze wakker maar kon niets doen door twee wachters van koning Thror die haar vast hielden. ‘Terwyn je wordt vriendelijk verzocht ons te volgen, de koning en prins willen u spreken’ zeiden de wachten kalm. Het leek er niet op dat ze veel keuze had dus Terwyn knikte maar en kreeg hierna even tijd zich aan te kleden. Hierna verliet ze de kamer waarna de wachten haar de weg wezen. Zo brachten de wachten haar tot net buiten Erebor, op de uitkijk stonden koning Thror en Thrain. Terwyn liep voorzichtig erheen en maakte een deftige buiging ‘Goede avond heer’ prevelde ze terwijl ze voor Thror boog ‘Prins Thrain’ prevelde Terwyn nog alvorens zich weer naar Thror te richten. ‘Terwyn, enig idee waarom je hier staat?’ vroeg koning Thror toen waarna ze hem even niet begrijpend aankeek en dan ook haar hoofd schudde. ‘We hebben je plannen door kleine heks, het heeft geen zin te ontkennen!’ zei Thror toen dreigender waardoor ze een stapje terug nam. ‘Ik heb geen plannen heer, waar heeft u het over?’ piepte Terwyn ‘Ik heb je al langer in de gaten laten houden Terwyn en ik weet van jou en Frerin af, maar ik waarschuw je. Je moet met je poten van de prins blijven, je blijft uit zijn buurt!’ zei Thror dreigend waardoor ze nog een stap terug zette. ‘Mijn heer wat er tussen mij en Frerin speelt ligt niet geheel in mijn handen.’ Probeerde Terwyn maar Thrain lachte ‘Doe niet alsof hetgeen wat jullie hebben liefde is kind! Jij bent een verrader, die van mijn zoon gebruikt maakt om ons allen van de troon te stoten! Ik verzeker je, je zal mijn zoon en zijn goedhartigheid niet langer gebruiken!’ siste Thrain. ‘Heer alstublieft, ik ben geen verrader! Ik hou echt van Frerin!’ probeerde het meisje maar Thror legde haar het zwijgen op. ‘Maak me niets wijs kind! Ik hou je al in de gaten van de eerste dag dat je hier aankwam. Jij komt nooit op de troon! Ik heb lang gewacht op dit moment, maar nu is het eindelijk aangebroken! Terwyn je wordt verbannen uit Erebor!’ zei koning Thror. Terwyn’s ogen werden groot en vulden zich met tranen, hopeloos en bang keek het meisje rond op zoek naar hulp, maar er leek niemand te zijn die haar kon helpen. ‘Heer, dit kan u niet doen! Waar moet ik heen? Ik heb niets of niemand buiten Erebor!’ prevelde ze bang. ‘Dat is niet ons probleem ga terug naar de elfen die je hier brachten!’ siste de koning. ‘Haal je spullen uit je kamer en verdwijn voor de zon op komt!’ zei de koning hard. ‘Wachters, neem haar mee en let op haar!’ zei Thrain nog voor Terwyn weer vastgegrepen werd en naar haar kamer gebracht werd waar ze haar belangrijkste spullen mocht verzamelen. Tranen rolden over haar wangen maar ze durfde niet te roepen, ze durfde amper ademen dus nadat ze al het belangrijkste had trokken de wachters haar weer weg en gooiden haar kamerdeur dicht.

Reacties (1)

  • Croweater

    Jep, dat was nogal obvious. Eigen schuld. :')

    5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen