Foto bij Hoofdstuk 23

Omygosh
Ik ben door en door slecht!
Al TWEE weken heb ik jullie laten wachten met die cliffhanger!
Oops?
Nahh hier is weer een stukje, als ik tijd heb upload ik er vanavond nog een:)
Enjoyyy

Evenmin als het geluid. Mijn stem hapert en het geluid van mijn gil neemt af. Langzaam open ik mijn ogen weer. Maar mijn huis is weg. Ik kijk uit over een verdorde vlakte. Achter me schittert water. De zilte lucht brengt een vertrouwt gevoel met zich mee, hoewel ik niet weet waar dat gevoel vandaan komt. De zanderige grond onder me is nat van de tranen. Hoog boven me vliegen een paar meeuwen. Aan de horizon zie ik een groter eiland, grasland, omringd door vier wat kleinere eilanden. In het midden staat een groot kegelvormig voorwerp. Langzaam dringt het tot me door. Ik was helemaal niet thuis. Ik heb Raikon niet vermoord. Het was gewoon een hallucinatie, veroorzaakt door de spelmakers.
Ontzet staar ik in de verte zonder iets te zien. Mijn ogen glijden langs de omgeving. Een vastbesloten trek vormt zich om mijn mond. Ik pak mijn rugtas uit het zand, sta op en klop het zand van me af, net zoals ik de hallucinatie van me af wil kloppen. Ik slinger mijn tas op mijn rug en loop het water in. Ik begin te zwemmen. Hoewel de bomen me net nog angst inboezemden, wil ik er nu naar terug. Ik kan mezelf er niet toe zetten om nu nog naar een ander eiland te gaan.
Eenmaal weer op het droge voel ik het doffe bonken van de hoofdpijn. Het licht lijkt, zelfs gefilterd door het bladerdak, te fel en doet zeer aan mijn ogen. Mijn benen voelen als lood en er zit een droge plek op mijn tong die niet meer nat wordt. Dit is niet goed. Ik besluit nog een klein stukje door te lopen en dan wat te drinken. Ik vind een dicht bosje aan de voet van een grote eik. Vermoeid laat ik me op de grond zakken.
Traag pak ik het flesje water en neem een klein slokje. Het water is warm, net als alles hier, maar geeft enorme verkoeling. Ik neem nog een slok en dwing mezelf nu te wachten, een plan te maken. Maar mijn hoofd zit vol watten en ik kan niet helder nadenken. Naast mijn dorst heb ik ook honger. Ik eet mijn laatste knolletjes op en drink het flesje nu half leeg. Ik besluit dat ik vandaag op jacht ga en water ga zoeken. Ik voel me beter nu ik wat heb gegeten en gedronken. Ik drink nu het flesje bijna leeg en stop het weer in mijn rugzak. In het ijzeren doosje van het meisje blijken lucifers te zitten waarmee ik met veel groen hout een vuurtje maak. Ook laat ik de plek op een kamp lijken en vertrek dan in de tegenovergestelde richting.
Het duurt niet lang tot ik wild zie. Het konijn weet niet wat hem overkomt als mijn mes zich dwars door zijn kop boort. Tevreden loop ik er naar toe en trek mijn mes uit het dier. Binnen vijf minuten heb ik het beestje gevild en schoongemaakt, waarna ik alles wat ik niet kan gebruiken of eten onder een hoop bladeren leg. Nu heb ik alleen een probleem, van rauw konijn kun je heel erg ziek worden, en met een vuur vertel ik iedereen waar ik ben. Maar mijn honger wint het van mijn voorzichtigheid en maak een klein vuurtje onder een overhangend bosje. Het duurt even voordat het goed brandt en heet is, maar daarna gaat het goed. Ik snijd het konijn aan stukken en maak van een paar takken een spit en zet het op de as.
Terwijl het konijn langzaam gaar wordt speur ik de omgeving af. Maar niemand lijkt deze rook op te merken, of anders laat hij of zij zich niet zien. Ik begin met het herinrichten van mijn rugzak terwijl ik de omgeving scherp in de gaten blijf houden. De jodium, het draad en de pillen gaan in het voorste vakje, de slaapzak, de anderhalve liter fles en mijn jas gaan onderin de grote.
Het kleine tasje gaat functioneren als voedseltas en ik stop daar het roggebrood in. Als ik even ga verzitten valt mijn oog op een klein plantje laag aan de grond. In mijn district groeide het overal en het werkt geweldig tegen bloedzoekersteken. Ik pluk een bosje bladeren en stop die ook in het kleine tasje. Als het konijn gaar is eet ik de helft op, de andere stukken omwikkel ik met wat bladeren en stop ik in mijn kleine rugzak.
Het vuur trap ik uit en voor de zekerheid gooi ik er nog wat aarde overheen.

Reacties (1)

  • EvilDaughter

    Pfoe, je hebt het redelijk goed gemaakt met dit hoofdstukje

    6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen