Foto bij Hoofdstuk 46

+ Niall James Horan +


Kreunend open ik mijn ogen. Enkele seconden kijk ik om me heen en realiseer ik me waar ik ben. Ik lig op de bank in de slaapkamer van mijn vader. Het is ochtend. Mijn vader lag nog te snurken terwijl de zonnestralen de kamer verlichten. Mijn gedachten dwalen af naar Sophia en meteen valt het me op dat ze er niet meer is, gisteravond was ik op haar in slaap gevallen en zoals beloofd was ze voor de ochtend weg gegaan zodat niemand iets zou merken. Een zucht verlaat mijn mond. Ik heb nog vijf dagen tot de bruiloft en nog steeds had ik geen oplossing gevonden. Snel schud ik de gedachte weg, ik wil nu niet aan Annick denken. Ik sta op en rek mezelf even uit waarna ik mijn vader wek en de kamer uit loop om mezelf op te frissen.

Niet veel later loop ik de eetkamer binnen en zie ik Moeder, Annick en Liz. Ik begroet mijn moeder met een kus op haar wang en glimlach even vriendelijk naar Liz die een paar meter van de tafel stond met een kan koffie vast. Annick negeer ik compleet. Ik neem naast Moeder plaats en wacht ietwat ongeduldig tot de rest ook aan tafel zit. Al snel komt Greg aanlopen met een grijns op zijn gezicht. "Goedemorgen. Ik ontbijt in de binnenstad. Ik ga onze burgers eens bezoeken. Zou je ook eens moeten doen, broertje." Ik bijt mijn tanden op elkaar en pak mijn vork hardhandig vast. Woedend kijk ik hem aan, de klootzak deed het er om. Iedereen weet dat hij naar zijn familie gaat, Greg geeft niks om de bevolking van Ierland. Hij wilt alleen zijn familie zien om vervolgens terug te komen in het kasteel en zijn bruiloft met een prachtige meid te plannen. Hij verdient Sophia niet, niemand verdient haar.

Na een paar uur vergaderen over het buffet zit ik wederom in de bibliotheek met een glas whiskey in mijn hand. Annick en de Raad krijgen het werkelijk voor elkaar om vier uur lang te discussiëren, het maakt me helemaal niks uit, waarschijnlijk krijg ik die dag toch geen hap door mijn keel. Ik kijk op als ik het klikken van hakken hoor. Al snel verschijnt Jellanie in mijn gezichtsveld. Ik frons even als ze niet in haar werkkleding staat, maar in een rood fluwelen jurk. "Oh, Niall. Heb je Sophia gezien? Ze neemt mij en Liz mee naar een bal in de binnenstad omdat ze niet met Greg alleen wilt zijn, maar ik kan haar nergens vinden!" De frons op mijn voorhoofd wordt mogelijk nog dieper. "Hoe bedoel je? Welk bal? Waarom ben ik, en de rest van het kasteel overigens ook, niet uitgenodigd?!" Ik zie hoe Jellanie op haar lip bijt, niet wetend of ze nu wel informatie los moet laten of niet. "Nou.. Het is een bal wat Greg heeft georganiseerd om hun verloving bekend te maken. Hij is er al een paar dagen mee bezig, alleen Sophia weet het zelf nog niet. Ik mocht niks zeggen, het spijt me!" Een gefrustreerde kreun verlaat mijn mond. Snel spring ik op uit mijn stoel terwijl de woede door mijn aderen stroomt. "Ik ga Sophia zoeken, zorg jij dat Greg het kasteel niet verlaat!" Beveel ik haar waarna ik de bibliotheek uit ren en mijn weg door het kasteel maak.

Al snel vind ik Sophia als ik haar kamerdeur open duw. Ze staat in het midden van de kamer, kijkend in de spiegel. Ik bekijk haar en even vergeet ik alles en neem ik haar schoonheid in me op. Haar jurk alleen al was prachtig. "Wauw.." Komt er zacht uit mijn mond. Ik zie hoe ze zich verschrikt omdraait, maar al snel glimlacht als ze me ziet staan. Ik zucht even en doe de deur dicht waarna ik naar haar toe loop en haar bij haar middel vast pak. "Je ziet er prachtig uit. Maar weet je ook waarvoor je je zo opgeduft hebt?" Het schattige hoofdje schud nee waardoor ik begin te twijfelen. Is het wel goed om haar dit vertellen, of is het beter om het zo te laten zodat ze er zelf achter komt? "Nee, Greg zei alleen dat het een belangrijk bal was in de binnenstad van het land en dat iedereen komt. Hij zei ook dat er veel buitenlandse Lord's en Lady's komen." Gefrustreerd haal ik een hand door mijn haar terwijl de woede, frustratie en wanhoop weer in mijn lichaam toeneemt. "Soph, hij heeft dat verzonnen. Ik word zo moe van hem, hij doet er alles aan om ons dwars te bomen, echt hij haalt het bloed onder mijn nagels vandaan! Hij irriteert me mateloos! Hij heeft dit bal georganiseerd om aan de wereld en onze bevolking te vertellen dat jullie verloofd zijn! Greg is ontzettend sluw en hij geeft niks om jou of überhaupt om iemand! Sophia ik beloof je dat ik je hier van ga verlossen, ik weet nog niet hoe maar ik zweer het op mijn eigen graf dat je niet met deze snitch hoeft te trouwen." Ik zie hoe Sophia schrikt.

ugh volgens mij heb ik mijn dieptepunt bereikt, ik heb nog nooit ZO'N slecht stukje geschreven.. I'm so sorry ugh

Reacties (6)

 • biancadokkum

  Dit is echt geen slecht stukje;)!
  Super awesome geschreven <3!
  Blijf zo doorgaan met schrijven:D!!
  Kudo erbij:D!!!!!!!!!

  6 jaar geleden
 • jeonghan

  ik wil ook wel met Niall trouwen

  6 jaar geleden
 • Hemmingz

  Ik ben t helemaal eens met femke hahahaha

  6 jaar geleden
 • DreamyHoran

  Het is echt niet slecht hoor (:
  Omg, Greg is echt stom. Ik hoop dat het bal niet meer doorgaat..
  X

  6 jaar geleden
 • lUcOzAdE

  Slecht? Wat? Waarom zeg je zulke rare dingen.

  Nog steeds ben ik van mening dat Greg en Annick ontvoerd moeten worden en nooit meer terug moeten komen

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen