Foto bij Hoofdstuk 24

Heei
Helaas gisteren geen tijd meer gehad, maar hier is hij!
Enjoyyy

Het konijn helpt tegen het gerommel in mijn maag en ik ben in staat mijn stille jagerstred aan te nemen. De zon kruipt langs de hemel en brandt genadeloos neer op de arena. Zelfs hier onder de bomen is het snikheet en het haar plakt tegen mijn voorhoofd. De bebossing lijkt hier wat minder dik te worden en het leven neemt toe. Ik heb al verscheidene konijnen gezien en zelfs een ganzant. Een zacht briesje waait me tegemoet en brengt een frisse geur met zich mee.
Onbewust ga ik sneller lopen en dan sta ik ineens met mijn voeten in het water. De zon glinstert op het oppervlak en de takken wuiven in de wind. Genietend adem ik in. Ik gris mijn grote fles van de bodem en vul hem bijna tot de rand met het heldere water. Voor de zekerheid voeg ik er nog wat druppels jodium aan toe om het te zuiveren. Ik weet niet precies meer hoeveel het er nou ook al weer waren, maar beter iets dan niets. Het halve uur wachten duurt veel te lang nu ik eindelijk water in overvloed heb, maar ik doe het wel.
Als het halfuur me lang genoeg heeft geduurd neem ik een slok. Het water is heerlijk koel en lijkt gewoon drinkbaar te zijn. Ik trek me terug in een boom en drink daar langzaam de fles leeg. Mijn hoofd word weer helder en als ik naar beneden klim om de fles te vullen doe ik de dop er daarna op. ook het kleine flesje vul en zuiver ik en stop daarna beide flessen in mijn tas.
Mijn tas is nu zwaarder dan eerst, maar ik heb er gelukkig geen last van. Ik loop weg van het meer, dieper het bos in. Daar zit ik meer beschut en is er een kleinere kans dat ik gezien zal worden. Al snel heb ik een stevige boom met veel blad gevonden. Ik klim er zo hoog mogelijk in en probeer daar enigszins comfortabel te gaan zitten. Dat lukt en tijdje zit ik daar alleen maar terwijl de zon gestaag langs de hemel schuift. Ik zie niemand en staar naar de groene rups die langzaam tegen een blad op kruipt. Ik ervaar een vreemd gevoel van rust en veiligheid. Ik leg mijn hoofd tegen het topje van de stam en geniet van het zachte ruisen van de wind. Al gauw worden mijn oogleden zwaar. Ik heb immers ook niet veel geslapen vannacht en omdat ik zo hoog zit vind ik het wel verantwoord om even mijn ogen dicht te doen.
Als ik wakker word lijkt het alsof er maar een paar seconden verstreken zijn. Het is nog net zo warm, de lucht is nog even strakblauw en in de omgeving is niets veranderd. Maar de schaduwen zijn langer geworden en de zon staat lager. Ik heb zeker een aantal uren geslapen. Ik schat dat het nu een uur of drie in de middag is. Ik heb zeker vijf uur geslapen.
Ik voel me uitgerust en alert en besluit op jacht te gaan. Voor ik wegga eet ik de andere helft van het konijn op. Ik hoef me geen zorgen te maken over te weinig eten want ik had bij het meer gezien dat het daar wemelde van het wild. Ik maak me weinig zorgen over de andere tributen. Ik heb hier niemand gezien en hoewel het mogelijk is dat er iemand was toen ik sliep lijkt me dat niet waarschijnlijk. Ik zou er wel wakker van geworden zijn. Het is nog nooit iemand gelukt me in mijn slaap te verrassen. Zeker niet nu het alleen maar een luxe was, geen noodzaak.
Als het konijn op is drink ik nog een paar slokken water. Dan klim ik de boom uit. Dit doe ik langzaam, om de dieren niet te laten schrikken. Voorzichtig loop ik terug naar het meer. Als ik bijna bij de waterrand ben zak ik door mijn knieën en scan ik de omgeving. Daarbij sta ik helemaal stil, met alleen mijn ogen die elk stukje van het bos in zich opnemen. Mijn ademhaling is heel oppervlakkig en bijna onhoorbaar. Alles gaat in hetzelfde ritme door. Hoog in de bomen boven me zitten twee ganzanten. Langzaam ga ik met mijn hand naar het zware mes wat zich daarna met een zacht geluid door de kop van een van de ganzanten boort. De ander schrikt en fladdert geschrokken weg. Het beest dat ik heb geraakt valt met een doffe klap op de grond. Triomfantelijk sluip ik erheen en veeg het mes schoon. Even was ik bang dat ik zou missen, maar als je denkt dat je zal missen, mis je. Dus heb ik het uit mijn hoofd gezet en me gefocust op het beest. Ik hoefde geen rekening te houden met de wind, daar is het mes te zwaar voor.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen