Hoofdstuk 40
~ Liefde is een kaartspel
Met jokers en pokers
Liefde is een steekspel
Van geven en nemen ~
Lisa Del Bo, Liefde is een kaartspel

Jane POV

James, Misty en ik wandelen samen terug naar mijn huis. James probeert de hele tijd te weten te komen wat ik nog voor hem heb, maar ik laat niets los. "Hoe gaat het in de liefde?" James haalt met een ondeugende grijns zijn schouders op. James is altijd al één grote flirt geweest. Ieder meisje dat hij tegenkomt, mooi of lelijk, dik of dun, zwart, geel, blank. Het maakt hem allemaal niet uit. Hij windt ze allemaal om zijn vinger. Met mij probeerde hij vroeger ook vaak te flirten, maar ik had hem door. Ik was geflatteerd door zijn complimentjes, maar ik wist dat hij ze bij alle meisjes gebruikte. Het lijkt wel een gewoonte van hem om elk meisje dat zijn pad kruist te doen lachen met enkele complimentjes. Het zou daarom echt vreemd zijn als hij zou zeggen dat hij een vaste vriendin heeft, want ik zie dat echt niet gebeuren. Hij houdt te veel van andere vrouwen om bij één te blijven. "Nog steeds hetzelfde hé, Janey. Ik heb een relatie met alle vrouwen. Behalve met jou en met mijn moeder natuurlijk." Met een glimlach kijk ik hem aan. "Vergeet een relatie met mijn zus maar, Don Juan. " Hij haalt zijn schouders op. "Je zus is anders niet mis. Ze lijkt op jou en dat wil al veel zeggen." Hij knipoogt naar me en ik lach.
Ik haal mijn sleutels uit mijn tas als we m'n huis naderen. "Kom binnen." zeg ik als ik de deur open zwaai. Wanneer we de woonkamer binnenkomen, zitten Jessica en Jake op de sofa met een schaal popcorn tussen hun in. "Jessy! Jakey!" roept James enthousiast waardoor ze beiden geschrokken opkijken.
"James!" kirt Jessica enthousiast. James is vroeger nog Jessica's babysit geweest toen pap, Tyler en ik moesten spelen. Die twee haalden de gekste dingen uit.
Van de tijd dat James en Jessica wat aan het praten zijn, maak ik gebruik om mijn kaartje voor James uit de schuif te halen. "Dit had ik nog voor je." zeg ik als ik de envelop voor zijn neus houd. Nieuwsgierig neemt hij het aan en opent het. Hij haalt er een foto van de laatste echografie uit. "Draai maar om." zeg ik en hij doet wat ik vraag.

I need an extra pair of hands
To help me learn and grow
I think that yours would be the best
Cause Mommy and Daddy told me so.
Will you be my Godfather?

Lots of love ...


Met een verrast gezicht kijkt hij op. "Meen je dit?" Ik knik. "Oh mijn God, Jane. Natuurlijk." zegt hij en vliegt me om de nek. "Je weet echt niet hoeveel dit voor mijn betekent. Dank je dat je aan mij gedacht hebt." James laat me los en kijkt me met een enorme glimlach aan. "Tyler wil het zo. Hij heeft altijd gezegd dat hij jou als peter wilde voor zijn eerste kind." James knikt en kijkt even omhoog. "Ik ga echt een geweldige peter zijn, ik beloof het. Ik wil niet onbeleefd zijn hoor, maar wie wordt meter?" "Ikke!" roept Jessica enthousiast van achter James. "Oooh, wij worden de beste peter en meter ooit!" Ze geven elkaar een high-five.

Een klein uurtje later zitten we met z'n vieren (vijven) in de zetel met popcorn een thriller te kijken. Het is echt ongelooflijk eng. Er wordt opgebouwd naar een spannend moment als plots de deurbel gaat. Jessica en ik gillen kort en ik voel hoe James, die naast me zit zich ook een hoedje schrikt. "Shit, man." zucht Jake. Jess springt uit de zetel om de deur te gaan openen, maar in haar beweging gooit ze de schaal popcorn die tussen haar en Jake instond om.
"Oh, hallo Harry." hoor ik Jessica 'opgelucht' zeggen. "Kom binnen." Niet veel later stappen Harry en Jessica de woonkamer binnen. "Wat was dat geschreeuw hier binnen? Gaat alles wel goed?" Ik glimlach bij het zien van Harry's ongeruste blik. "Buiten dat je ons alle vier bijna een hartaanval bezorgde gaat alles goed." lacht Jessica. Harry kijkt niet goed begrijpend wat Jessica bedoelt rond. "We zijn een thriller aan het kijken. Je belde aan op een slecht moment." Harry's ogen beginnen te blinken. "Ik houd van thrillers! Mag ik meekijken?"
Zo gezegd, zo gedaan. We schuiven met z'n allen wat op zodat Harry er nog bij kan.
Zo werd het nog een gezellige filmavond.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ik heb alweer zo lang niets gepost,
het spijt me echt verschrikkelijk!

Hoe gaat het bij jullie op school? Is het
bij jullie ook zo druk?

LUFU

Reacties (1)

  • Bombinate

    Heb het ook super druk met school:(

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen