Foto bij 46 • Het verborgen bericht
Het brandende vuur in de haard knetterde zachtjes. Eleanor zat op de bank in The Burrow met een boek in haar handen. Meneer Weasley, Fleur, Bill en Fred en George waren weer aan het werk gegaan en Mevrouw Weasley was weg om wat boodschappen te doen. Harry en Ron waren niet op gehoorafstand en zaten hoogstwaarschijnlijk ergens boven. Waar Ginny was, wist ze ook niet, maar ze genoot wel even van de rust. Getik op de ruit trok haar van de bladzijde weg en ze keek om. Avonmora was teruggekeerd met een brief. Eleanor stond op en opende het raam, waarna ze de brief in ontvangst nam en het raam gauw weer dicht deed. Haar uil begon zich op de vensterbank te ontdoen van de sneeuw op haar veren. De brief was zoals verwacht van Jenna. Snel opende ze deze en begon te lezen.

'Gelukkig nieuw jaar alvast! Mijn pa heeft een bak vol vuurwerk gekocht, dus dat wordt knallen vanavond. Ik mis je wel hoor, kan niet wachten tot ik je weer in de trein zie, maar jij vermaakt je vast wel. Konden we maar verschijnselen, dan had ik je nog even kunnen zien. Maar goed, ik zie je gauw! Groetjes daar!
- Jen-Jen


'Ella!' werd er plotseling vanuit de keuken geroepen en Eleanor keek op.
'Wil je wat drinken? We hebben Butterbeer in huis.' Ginny stak haar hoofd om de hoek en keek haar vragend aan. Eleanor knikte dankbaar. 'Lekker!' Ze vouwde de brief op en stopte deze in haar achterzak, waarna ze weer plaats nam op de bank. Niet veel later kwam Ginny de kamer binnen lopen met twee bekers warme Butterbeer. 'Dag Avonmora,' zei ze tegen de uil die vrolijk krijste toen ze Ginny zag. Ginny zette de bekers op de tafel en ging naast Eleanor op de bank zitten. 'Mag ik je wat vragen?' vroeg ze toen plotseling en keek Eleanor afwachtend aan. Ginny leek wat ongemakkelijk en frutselde wat aan haar gebreide vest. Eleanor keek verbaasd op; nerveus zijn was niks voor Ginny. Ze sloeg haar boek dicht en schonk haar de onverdeelde aandacht. 'Wat is er?'
'Ik twijfel over mijn relatie met Dean.' Ze slaakte een diepe zucht, alsof het haar al een tijdje dwars had gezeten. De opmerking verraste Eleanor niets, het was haar al opgevallen dat Ginny en Dean vaak ruzie hadden op school.
'We hebben zo ongelooflijk veel ruzie de laatste tijd. Ik vraag me af of dit nog wel gezond is,' ging ze verder.
Eleanor glimlachte. 'Ruzie in een relatie is heel normaal, maar inderdaad, te veel dan weer niet. Maar misschien is het beter als je dit met hem bespreekt. Ik geloof namelijk niet dat hij er niet hetzelfde over denkt.' Eleanor pakte de bekers van tafel en gaf er een aan haar.
Ginny pakte de beker aan en knikte. 'Je hebt gelijk. Dat ga ik dan ook maar doen denk ik. Ik stuur hem even een uil.' Ze stond op van haar plaats en liep de kamer uit.
Eleanor slaakte een zucht en staarde naar het dichte boek dat op de bank naast haar lag. Wat maakt het ook uit, dacht ze. Er was bijna niemand meer in het huis, ze had vast wel tijd om even een blik te werpen in haar moeders dagboek. Ze stond op van de bank en liep met de beker in haar handen naar boven. Toen ze voor de deur stond van de kamer van Fred en George kon ze boven duidelijk de stemmen van Harry en Ron horen. Ze lachten luid. Eleanor opende de deur en liep naar binnen. Ze nam een slok van de Butterbeer en zette deze op her bureautje in de hoek. Ze ging op haar bed zitten en pakte het boekje vanonder haar kussen vandaan, zocht een willekeurige bladzijde uit en begon te lezen.
19 December

Ja, het is weer de tijd van het jaar. De kerstbomen staan in de Great Hall, slingers hangen door de gangen, maretakken waar je ook maar kijkt. Kerstmis.
Helaas moet ik deze keer op school blijven. Nou, ja, moet. Ik heb er voor gekozen. Ik ben allereerst immers een prefect, en er blijven zoveel eerstejaars op school dat er iemand bij moest blijven. En aangezien mijn ouders toch altijd lopen te ruziën, was dit een prima kans dat te ontlopen.
Helaas, helaas, Cerin blijft hier ook. Nou moet ik het hele kerstbanket tegen zijn lelijke kop aankijken. Zo verlies ik nog mijn eetlust!
Ik-


Er klonk een luid gebonk boven haar en Eleanor liet van schrik het boekje uit haar handen vallen. Ze vloekte zachtjes in zichzelf en pakte het boekje van de grond. Ze slaakt een zucht en ging verder met lezen, maar toen viel haar iets op. Op de grond, waar het boekje terecht was gekomen, lag een stuk papier. Het was waarschijnlijk uit het boekje losgeraakt toen ze het liet vallen. Ze raapte het van de grond en bekeek het aandachtig. Echter, wat hier op het stuk papier stond was geen leesbare tekst. Er stonden enkel krabbeltjes en kleine streepjes. Eleanor trok verbaasd een wenkbrauw op. Wat was dit nu weer?
Plotseling herinnerde ze zich iets dat haar moeder in het dagboek had geschreven op de allereerste bladzijde: 'Ik moet nu opschieten, ik heb nog huiswerk voor Study of Ancient Runes'.
Dat was het. Het waren geen krabbeltjes, het waren Runes. Eleanor vroeg zich af waarom haar moeder plotseling in runes ging schrijven. Natuurlijk wilde ze weten wat het bericht zei, maar ze zou niet weten hoe ze dat moest vertalen. Zij volgde immers die les niet. Eleanor ging op haar bed zitten en staarde naar het stuk papier in haar handen. Wat zou er staan? Misschien wel een bericht over een groot geheim op Hogwarts in de 70er jaren. Of misschien was het een geheim liefdesbriefje naar een andere klasgenoot in haar Study of Ancient Runes klas of misschien was het wel gewoon huiswerk, maar het was zeker belangrijk, want Sarah had het in haar dagboek bewaard. Was er iemand in haar afdeling die die klas volgde? Iemand die haar zou kunnen vertellen wat er stond?
Toen wist ze het plotseling. Eleanor sprong op van haar bed en snelde naar haar hutkoffer toe. Ze gooide deze open en zocht naar een stuk perkament en een veer. Toen ze deze bij elkaar had geschraapt, ging ze aan het bureau zitten dat in de kamer stond en begon te schrijven;
Lieve Hermione,

Zou je me met iets kunnen helpen? Stel alsjeblieft geen vragen, niet nu, niet in het antwoord en niet op school. Dit bericht blijft tussen ons, het is erg belangrijk voor mij dat niemand anders dan jij en ik er iets over weten, oké?
Ik heb hier een bericht voor je, maar het is geschreven in Runes. Kun je het voor mij vertalen en terug sturen?
Fijne kerst en nieuw jaar!!

Liefs, Ella


Ze vouwde het papiertje op, stopte deze en het briefje met de runes in een envelop en rende naar beneden. Haar uil zat nog steeds op de grond en had haar kopje verstopt onder haar vleugel. Eleanor pakte haar van de grond. Ze gaf Avonmora het envelopje aan en aaide haar over haar veren. 'Deze moet naar Hermione.'
Ze liep naar het raam toe en sloeg deze open. De uil spreidde haar vleugels en vloog het raam uit richting de horizon. Eleanor staarde haar na totdat ze niet meer te zien was. Zenuwen gierde door haar lichaam heen. Ze wilde zo graag weten wat er op het papier stond. De rest van de dag had ze hier ook over zitten piekeren. Al leek het voor de anderen dat ze rustig op de bank zat te lezen, haar hersenen draaide op volle toeren en ze bleef maar omkijken naar het raam, hopend op enig teken van Avonmora. Maar ze kwam maar niet en ze kwam maar niet. Eleanor besloot daarom ook maar om er even geen aandacht meer aan te schenken. Oud en nieuw kwam er aan en dat betekende weer een hoop drukte in het huis. De dagen daarop gingen snel voorbij, te snel eigenlijk. Oud en Nieuw was wel het toppunt van de vakantie. De tweeling had zo uitgepakt dat Eleanor er bijna zeker van was dat ze de gehele voorraad van het Weasley vuurwerk mee naar huis hadden gesleept. De schuur in de tuin stond propvol en er kon geen sterretje meer bij. Na een heerlijk maal en kleine gebakjes toe, was iedereen in de huiskamer gaan zitten om de tijd tot twaalf uur uit te zitten. Eleanor was even bij Ron en Harry gaan zitten, om de verhalen van Fleur over Frankrijk te ontlopen. 'Ik weet niet of ik wel wakker kan blijven tot twaalf uur,' grinnikte ze toen ze bij de twee ging zitten.
'Vast wel, we houden je wel wakker. En als je wel in slaap valt dan gooi ik wel een glas water over je heen.' Ron keek haar glimlachend aan.
'Ik zie dat je je ketting niet om hebt, Ron,' zei Eleanor toen en schonk hem een vuile grijns. Rons glimlach verdween direct van zijn gezicht en hij keek haar fronsend aan. 'Je denkt toch niet dat ik dat ding ga dragen hier, ik lijk wel gek.'
Harry grinnikte. 'Zodra hij terug is in de trein gaat dat ding weer om, daar durf ik om te wedden.'
'Echt niet!' sputterde Ron tegen en keek Eleanor hoopvol aan, maar ook zij leek er veel te veel lol mee te hebben en hield haar vuist op in de lucht, alsof ze iets vasthield, waarna ze haar hand een keer snel naar voren naar achter bracht, terwijl ze met haar mond het geluid van een zweep na deed.
'Ik ben niet 'whipped'!' riep Ron boos en stond op. Hij liep boos weg van hen en Eleanor en Harry schaterde het uit. 'Wat zijn we gemeen,' lachte ze en Harry knikte. 'Hij doet het zichzelf aan hoor. Ik ga wel even achter hem aan.' Eleanor keek toe hoe Harry nog na-grinnikend wegliep en keek toen om naar de klok. Het was een uur of elf, nog steeds geen tijd voor het vuurwerk. Misschien had ze nog even tijd om uit haar moeders dagboek te lezen, een klein stukje maar. En daarna zou ze terug gaan naar beneden. Ze stond op van haar plaats en rende de trap op naar boven. Daar sloot ze de deur van de kamer en pakte het boekje. Deze keer liet ze de lamp aan, Fred en George wisten er nu toch al van, dus wat maakte het nog uit. Ze sloeg de bladzijdes en begon te lezen.
'1 November
Het was mij ter oren gekomen dat Cerin zich heeft opgegeven voor de Wizarding Schools Potions Championship dit jaar. Ik hoop dat hij wint, het zal de school veel goed doen. Slughorn springt een gat in de lucht als hij het hoort. Ik kan niet geloven dat ik nog blij voor Cerin ben ook, waarom zou ik? Ik zou moeten hopen dat zijn drankje in zijn gezicht ontploft, dat zou ik moeten doen. Maar natuurlijk zou dat zijn "perfecte" kop met haar door de war gooien..
Excuses, ik ga even mijn kop onder de kraan steken.'


De volgende paar woorden waren te wazig om te lezen. Blijkbaar had Sarah echt haar hoofd onder de kraan gestoken, want de inkt was uitgelopen door de druppels water die op het boekje waren gevallen.
'Volgende week hebben we onze eerste wedstrijd tegen Ravenclaw. Ik heb vernomen dat Paige de nieuwe Captain is, een Beater, een meisje. Nou ja, ik moet niet doen alsof het me verwonderd. Ze is twee keer zo gespierd als ik ben en drie kopen groter. Zou me niks verbazen als ze niet deels reus is. Over een deels reus gesproken, ik heb Hagrid opgezocht gisteren. Het was echt fijn hem weer te zien. We hebben thee gedronken en ik heb hem geholpen met zijn nieuwe huisdieren. Nou goed, verder is er niet veel interessants gebeurd, dus ik denk dat ik het maar even afrond.'

Op datzelfde moment hoorde ze haar naam van beneden geroepen worden en verstopte het boekje weer onder haar kussen. Ze sprong op en rende naar beneden. Iedereen stond beneden met hun jassen al aan. 'Het is bijna twaalf uur, ga je mee?' George reikte haar haar jas aan en hielp haar galant met het aantrekken. Buiten stonden Fred en Meneer Weasley al klaar met het vuurwerk. Het was windstil en heerlijk koel buiten. Het perfecte weer voor wat vuurwerk.
Er werd afgeteld. En op het moment dat elk persoon het woord 'nul' in de mond nam, schoten er pijlen de lucht in. Er werd gezoend en geknuffeld. Ge'oh'd en ge'ah'd bij het aanzien van de prachtige kleuren die de donkere lucht verlichtten. De knallen galmden in Eleanors ogen, tezamen met het gejoel van de Weasleys. Ze kon zich elke knal en elke schittering nog een week lang herinneren.

Reacties (7)

 • Tyche_

  Ik ben in SLYTHERIN!!(hoera)
  Op de oude pottermore zat ik ook in dit huis, nu test opnieuw gedaan en ben er weer in.

  5 jaar geleden
 • BOOKWURM

  Geweldig stukje mop x

  5 jaar geleden
 • chanyeoI

  Bedankt voor je tip! Ik heb mijn house en wand maar even teruggeclaimed (:
  +kudo

  5 jaar geleden
 • Altaria

  I love it!
  Ja ik zag het al! Je kan nu ook je eigen huis weer claimen.. ik zit nog even te denken wat ik ga doen...

  5 jaar geleden
 • Shaybuttah

  Nu wil ik wel weten wat voor bericht het was haha! Omg jou verhaal is zo verslavend heel erg xxx

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen