Foto bij Hoofdstuk 49

+ Niall James Horan +


Met een glimlach op mijn gezicht strijk ik door de lange bruine lokken van Sophia. Ze lag nog te slapen en ik moest haar eigenlijk wakker maken voor het diner, maar ze ligt er zo vredig bij. Als ik mijn eigen maag hoor knorren besluit ik haar toch maar wakker te maken, puur uit eigen belang. Voorzichtig schud ik haar arm. “Soph? Wordt wakker babe.” Al snel opent ze haar ogen en kijkt ze me vermoeid aan. “Hmm? Oh hoe lang heb ik geslapen?” Ik grinnik zacht en help haar overeind als ze de woorden met een schorre stem uitspreekt. “Een paar uurtjes. Het diner staat inmiddels klaar.” Ik zie hoe ze meteen overeind komt. “Oh, oeh, eten! Ja ik heb honger.” Lachend kijk ik toe hoe ze het bed uit springt en snel wat kleren aantrekt. Het feit dat ze zich niet meer voor me schaamt doet me goed, het voelt als een soort bevestiging dat dit gevoel tussen ons echt is en dat ook zij er serieus in is, ik ben niet een speeltje voor haar of een pleziertje zo vlak voor het huwelijk. “Zullen we gaan? Ik ga echt dood van de honger.” Ik grinnik zacht. “Ga maar alvast, ik moet nog even naar het toilet.” Ze knikt braaf en loopt dan op een hoog tempo de kamer uit. Zuchtend sta ik op. Ik had nog niets van Liz en Jellanie gehoord en dat baarde me zorgen. Als ze hier niet mee akkoord gaan dan moet Sophia alsnog met Greg trouwen, en ik met Annick. Ik heb mezelf, Sophia en William beloofd dat de bruiloft van Sophia en Greg niet door zou gaan en daar wil ik me aan houden. Als het tweetal me wilt helpen dan zal dit de eerste keer zijn dat ik Greg te slim af ben. Ik snak er naar, ik wil hem voor zijn, met een plan komen, hem eindelijk een keer verslaan. Alle andere keren heb ik het aan me voorbij laten gaan, maar deze keer gaat het om Sophia, het enige wat ik écht wil – en ik zal het krijgen ook.

Nadat ik mijn blaas geleegd heb, loop ik vanaf de bovenverdieping de trap af naar beneden, richting de eetzaal. Ik loop naar binnen en zie dat Greg, Annick, Moeder en Sophia al aan tafel zitten. Annick was druk in gesprek met mijn moeder. Als ik dichterbij kom hoor ik dat ze het over Vader heeft, over zijn gezondheid om precies te zijn. Het kost me heel wat om niet met mijn ogen te rollen, de gezondheid van mijn vader kan haar gestolen worden. Het enige waar zij om geeft is rijkdom, roem en de goedkeuring van mijn moeder. Ik snap ook niet zo goed waarom ze dat zo graag wilt, mijn moeders’ mening maakt in principe weinig meer uit, als er al niet naar mijn mening wordt geluisterd, waarom dan wel naar die van Moeder? “Nou Annick, als je het zo graag wilt weten: met de koning gaat het slecht. Hij gaat sterk achteruit en het gaat niet lang meer duren tot het onvermijdelijke gebeurd. Een ieder hier aan tafel weet dat en het is algemeen bekend, dus als je nu mijn moeder met rust zou willen laten?” Het was meer een bevel dan een vraag, ik kon er niks aan doen. Ik kan niet aanzien hoe ze mijn moeder om haar vinger probeert te wikkelen terwijl de arme vrouw zichtbaar door een moeilijke tijd gaat. Haar beide zonen gaan het thuisfront verlaten en haar man ligt op sterven. Tot mijn grote opluchting draait Annick zich met een rood hoofd weg van mijn moeder en richt zich op haar bord met eten.

Het diner verliep in stilte. Niemand durfde meer een woord te zeggen na mijn uitbarsting. Ik zag aan Moeders’ gezichtsuitdrukking dat ze het niet leuk vond hoe ik tegen Annick sprak, maar eigenlijk kon het me weinig schelen. Binnenkort zal Annick uit mijn leven verdwijnen en zal ik koning van Ierland worden met Sophia aan mijn zijde. Om dat waar te maken moeten er nog wel een aantal zaken gebeuren en dat is ook de reden waarom ik nu voor de deur van Liz’ slaapkamer sta. Ik schraap mijn keel en klop driemaal op het glad geschuurde hout. Al snel wordt er open gedaan. “Niall! We stonden net op het punt om je op te gaan zoeken. Kom binnen.” Ik knik en stap naar binnen. Jellanie die op het bed zit schenk ik slechts een blik. Het was niet aardig maar ik kon niet op hun antwoord wachten, ik ben zo ontzettend nieuwsgierig. Opnieuw schraap ik mijn keel als ik de deur dicht hoor gaan. “En? Hebben jullie een besluit genomen?” “Jazeker. Je begrijpt hopelijk dat het nogal kortdag is, en daarom hebben we onze prijs nog niet bedacht. Daarom komen wij met het volgende voorstel: we helpen je en als het lukt dan ben je ons elk één gift verontschuldigt. Dit kan overigens vanalles zijn. Plus, we doen dit alleen voor Sophia, we weten niet wat je van plan bent en voor het geval dat je wel gepakt wordt, wij willen nergens in betrokken worden en we willen vrij staan van mogelijke straffen, we leveren jou alleen de sleutel af en verder hebben wij er niks mee te maken.” Zacht bijt ik op mijn lip. “Deal.”


HET ENALAATSTE HOOFDSTUK!!! *tamtamtamtaaaaaaam* ik probeer woensdag hoofdstuk 50 af te hebben, maar het wordt een lang hoofdstuk dus ik moet even kijken hoe ik met de tijd zit! ik heb trouwena nog een verrassing voor jullie.. maar dat horen jullie dan wel!
Liefs,

Reacties (5)

 • Hemmingz

  Hahahahahaa ik ben zo benieuwd

  Maar whut you said last chapter?! What the fuck anies

  6 jaar geleden
 • MrsNeymessi

  Nu komt het briljante einde hahahaxD

  6 jaar geleden
 • lUcOzAdE

  Ha net goed voor Annick. Laat haar met Greg trouwen, please.

  Annick, ily maar hier ben je echt een bitch eh

  6 jaar geleden
 • biancadokkum

  Het plan MOET lukken:)!!!

  Super phenomiNiall geschreven:)!!!!

  Kudo erbij:)!!!

  6 jaar geleden
 • Altaria

  Omg laat dit lukken!

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen