Foto bij 30 • De eerste wedstrijd
Het was zaterdag ochtend. Tijd voor de eerste wedstrijd tegen Slytherin. Eleanor tikte zenuwachtig met haar vingers tegen de steel van haar Nimbus. Haar teamgenoten waren allemaal omgekleed en iedereen luisterden verveeld naar Zacharias' eeuwigdurende speech. Het team was er klaar voor. Eleanor betrapte zich erop dat ze wilde toegeven dat Zacharias een goed team had samengesteld. Hij was zelf een van de Chasers, dit omdat hij vrij stevig was en zo gemakkelijk een Bludger kon hebben, verder kon hij erg ver gooien. Zelf had hij ook Cadwallader en Harley Richards tot Chaser vernoemd, een van de oudere jaars en hoogstwaarschijnlijk de enige Hufflepuff die Zacharias mocht. Hij was een grote en vooral stevige jongen met een goed mikkend oog. Alex Summerby, een blonde, nogal slanke jongen, was benoemd tot Seeker. De Hufflepuff Beaters waren zevende jaars Davon Campbell en Jayden Bates. Eleanor was het enige meisje in het team.
'...De Slytherins geven niets om een eerlijk spel,' ging Zacharias verder en Eleanor rolde met haar ogen. 'Houd hij ooit op met praten?' mompelde ze in zichzelf.
'Geen idee,' antwoordde Jayden haar, 'het zou toch een mooie droom zijn.' Hij keek haar grinnikend aan en trok zijn handschoenen aan. Devon kwam aanlopen en griste een volle fles water van de bank af. 'Ben je er klaar voor?' vroeg hij en nam een flinke slok uit het flesje.
Eleanor knikte. 'Jawel, maar ik ben zenuwachtig. Slytherin is erg goed. En jullie weten hoe ze spelen.' Ze beet op haar lip en keek de twee Beaters aan.
'Komt goed. We laten het niet gebeuren dat ze weer een Bludger naar je hoofd meppen zoals vorig jaar.' Devon klopte haar op haar schouder en liep toen weer weg. Eleanor keek Jayden peinzend aan. 'Ik kan de hoofdpijn nog voelen.'
Hij begon zachtjes te grinniken en pakte haar armen vast. Hij keek haar doordringend aan en toch met een zachte glimlach op zijn lippen. 'Van alle Keepers die ik heb gekend, ben jij echt de beste. Dit gaat goed komen, wacht maar af.'
Eleanor glimlachte en keek hem dankbaar aan. Tot haar grote verrassing zwaaide de deur van de kleedkamer open en kwam Harry binnenlopen.
'Potter, wat doe je hier? Dit is verboden gebied voor toeschouwers,' zei Smith bars. Harry negeerde zijn opmerking en richtte zich tot de rest van het team. 'Ze missen hun Seeker.'
Er klonk gejuich door de kleedkamer en de sfeer leek plotseling optimistischer. Malfoy was een uitstekende Seeker, het feit dat iemand anders zijn plaats in nam, was een goed teken.
'Het weer zit ons mee én Malfoy is er niet? Dit word een top wedstrijd!' riep Cadwallader dolblij uit en sprong van de bank af, waarna hij zijn bezem met zijn voet van de grond liftte en vastgreep. Hij klopte Harry dankbaar op zijn schouder en liep vervolgens richting de deur. Eleanor keek Harry onderzoekend aan. Er lag een blik in zijn ogen die ze maar al te goed herkende, Harry vermoedde iets. 'Oh, nee, ik ken die blik. Wat je ook denkt, het is vast niets.'
'Denk je dat? Draco Malfoy, die een Quidditch wedstrijd laat schieten zonder reden?' zei hij sarcastisch en keek haar met opgetrokken wenkbrauwen aan.
Eleanor beet op haar lip. 'Ik moet toegeven dat het niet als Draco klinkt, maar-'
'Eleanor schiet op!' Ze werd onderbroken door de Quidditch Captain en keek Harry weer aan. 'Niks geks gaan doen. Laat het gaan. Geniet van de wedstrijd!' Ze snelde langs hem heen het veld op en sprong op haar bezem. Toen ze het stadion in vloog werden zij en het team verwelkomt door een daverend applaus van de Hufflepuff, Gryffindor en de Ravenclaw afdeling. Eleanor nam haar plaats in bij het doel en wachtte tot het fluitje klonk en de Quaffle het veld op werd gegooid.
Het teken werd gegeven en de wedstrijd begon. Eleanor zweefde heen en weer tussen de goals en hield de Quaffle nauwlettend in de gate.
'Ella is weer Keeper. Oh, sorry, ik bedoel Eleanor,' klonk een bekende stem vanaf de zijlijn en Eleanor keek om naar het commentaarpodium, waar ze Luna achter de microfoon zag staan zwaaien naar haar. Eleanor schudde lachend haar hoofd, wiens idee was dat geweest?
'Oh, Zabini heeft de Quaffle en komt nu dichter bij de Hufflepuff ringen in de buurt.'
Eleanor draaide haar hoofd met een ruk om en ze zag de Slyhterins Chasers haar kant op komen, terwijl de Hufflepuff Beaters en Chasers hen probeerden te stoppen. De Quaffle werd gegooid en Eleanor maakte een duikvlucht naar beneden, waarna ze de achterkant van de bezem hard tegen de Quaffle aanzwaaide. Deze schoot ver terug het veld op en de lucht werd gevuld met gejuich van de toeschouwers. '...goed gedaan Eleanor!' weerklonk Luna's stem door de arena heen en Eleanor lachtte. Echter kon ze haar gezicht niet lang zo houden, want de Chasers kwamen opnieuw op haar af. De gehele wedstrijd leek Eleanor alleen maar heen en weer te vliegen tussen de ringen. Het was bijna onmogelijk om ook maar een tel stil te hangen in de lucht, maar ze stonden wel voor. Zacharias scoorde nogmaals en Eleanor juichte met toeschouwers mee. Plotseling kwam er een Bludger vanuit het niets op haar afgestormd en Eleanor probeerde voor de eerste keer de Sloth Grip Roll uit op haar bezem die ze tijdens de trainingen zo veel had geoefend. Ze rolde vliegensvlug van haar bezem af en bleef aan handen en voeten aan de bezem hangen, de Bludger schoot over haar heen en miste haar op een haar na. Zacharias begon luid te schelden naar Crabbe, terwijl Eleanor met wat moeite weer op haar bezem klom.
'...En ze zit weer! Dat was een gemene streek van Crabbe. Ik hoop dat ze hem terug pakken.'
Eleanor grinnikte, Luna was perfect als commentator. Ze wist in ieder geval voor wie ze moest juichen en dit deed ze nog op een grappige manier ook.
De gehele wedstrijd lang bleef Slytherin dezelfde vuile streken uithalen en bleven ze haar proberen uit te schakelen. Uiteindelijk hadden de Hufflepuff Beaters er ook genoeg van en zetten de aanval in. Toen uiteindelijk de Snitch werd gevangen door Alex, eindigde de wedstrijd met een score van 270 - 110 voor Hufflepuff.

Die avond was het feest in de kelder. Er stonden heerlijke hapjes op tafel en de muziek stond zo hard dat het in de keuken nog te horen was. Slingers van geel en zwart hingen aan het plafon en overal liepen huiselven die de leerlingen drankjes en hapjes aanboden. Een van de zevende jaars maakte baan naar de schaal met butterbeer en hield zijn staf erboven. 'Wodka Eructo!' Een straal schoot uit zijn staf en in de schaal met butterbeer. Hij borg zijn staf weer op en schonk een beker in. 'Nu kunnen we feesten!'
Eleanor proostte op de Captain en het feit dat Malfoy was weggebleven en de leerlingen lachten.
'Drie hoeraatjes voor onze uitstekende Keeper! Moge wij dankbaar zijn dat zij haar talent heeft geërfd van een Gryffindor!' riep Justin luid, die na zes Butterbeer aangeschoten om haar schouders hing. Hij drukte een zoen op haar wang en ze giechelde, waarna ze hem op de bank liet zakken en hem zijn glas afnam. 'Jij hebt wel genoeg gehad!' lachte ze en zette zijn glas op het dienblad van een van de huiselven neer.
'Maar we hebben gewonnen! Het is feest!'
'Ja, en morgen mag ik weer zorgen dat iedereen van zijn hoofdpijn af komt.' Eleanor dronk nooit veel. Ze genoot er van om af en toe een Butterbeer te nemen en er zeker een paar achterover te gooien op een feest, maar ze hield zichzelf altijd goed in de gate. De volgende dag was zijn vaak een van de enige die zonder hoofdpijn de dag door kwam. Jenna daar aan tegen stond met een nog half vol glas midden in de kamer te dansen en viel bijna om toen ze haar been tegen een tafel stootte. Eleanor rolde lachend met haar ogen. Het was een aparte gebeurtenis, Hufflepuff had vaak aparte groepjes waarin iedereen elkaar daarin compleet vertrouwden. Er werd ook met anderen contact gelegd, maar die band was altijd minder sterk. Maar dit, zo'n overwinning voor de afdeling bracht iedereen bij elkaar, jong en oud, eerste jaars en laatste jaars. Zelfs de buitenstaanders zoals Zacharias Smith vermengde zich met de leerlingen, terwijl hij zich meestal solideerde van de anderen.
Toen de avond langzaam tot een einde kwam, liepen steeds meer leerlingen terug naar de slaapvertrekken. De eerste en tweede jaars waren allemaal al afgetaaid en enkel de vijfde, zesde en zevende jaars waren nog aanwezig in de gemeenschappelijke ruimtes, waar de slingers nu op de grond lagen, tezamen met kapotte ballonnen en omgevallen bekers drank. Eleanor raapte wat bekertjes van de grond en plaatste deze op de tafeltjes. Ze was uitgeput, en zij niet alleen. Ernie en Justin lagen voor pampus op de bank en snurkten luid. Ze besloot zelf ook maar naar bed te gaan en wat slaap mee te pakken, gelukkig was het morgen zondag en kon ze lekkerbuitrusten. Ze sleepte zichzelf naar de slaapkamer toe en ging in bed liggen. Ze liet haar hoofd in het kussen zakken en staarde naar het plafon. De eerste wedstrijd zat er op. De volgende zou tegen Gryffindor zijn. Een van de wedstrijden die altijd goed zou verlopen, aangezien de Hufflepuffs en de Gryffindors het goed met elkaar konden vinden. Maar de wedstrijden duurden meestal ook lang, omdat het beiden heel goede teams waren. Gelukkig hadden ze nog even om te trainen en Eleanor maakte zich geen zorgen. Ze voelde haar oogleden zwaar worden en draaide zich op haar zij. Binnen een paar seconde was ze weggegleden in een diepe slaap en lieten haar dromen haar de wedstrijd nog eens herleven.

Reacties (7)

 • Mouli

  Je verhaal is echt leuuk ! Maare schat , butterbeer is alcohol vrij dus het is best moeilijk om daar aangeschoten van te worden ahahah ,of iemand moet er wat doorheen hebben gedaan;)

  5 jaar geleden
 • EvilDaughter

  In Butterbeer zit toch geen alcohol?
  Maar wel leuk bedacht!

  5 jaar geleden
 • BOOKWURM

  Rot crabbe
  Luna is geweldig net als eleanor:)

  5 jaar geleden
 • chanyeoI

  Leuk stukje!
  +kudo

  6 jaar geleden
 • X_Tina

  Leuk stukje(H)

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen