Foto bij Proloog

Iris was altijd al een persoon met controlissues. Dit had ze al haar hele leven gehad. Ze kon er niets aan doen, zo vond ze zelf. Jammer genoeg waren anderen het hier niet altijd mee eens.
Natuurlijk wist ze dat er mensen waren die haar niet mochten. Ze was niet gek. Wat verwachtte je ook, van Irwinton High's Queen Bee? Er waren altijd mensen die jaloers zouden zijn. Altijd.
Wat ze niet wisten, was dat de rol van Koningin niet alleen bestond uit mooi zijn. Nee, koningen kregen te maken met allerhande problemen. Problemen waar het normale volk nooit mee te maken zou krijgen, laat staan ooit vanaf zou weten. Het was zwaar. Heel zwaar.
Het is dan ook daarom dat niet iedere royalty dit aan kan. Het is niet voor niets dat koningschappen door de hele geschiedenis heen steeds maar weer vielen. Vroeg of laat zou er aan iedere regeerperiode een eind komen. Ook aan die van Iris.
De vraag was nu alleen: wie zou er een einde aan de hare maken? Het volk of zijzelf?
Dit was nogal gecompliceerd, zoals dat altijd zo was. Net als alles in het leven, bestond het antwoord uit verschillende lagen.
De video was de directe aanleiding geweest. Hoewel ze zich de laatste dagen geprobeerd had groot te houden, had ze gevoeld dat dit niet ging lukken. Nu voelde ze de blikken van de mensen die haar eerst altijd blindelings gevolgd hadden, haar achtervolgen. Mensen die haar eerder nooit hadden durven aankijken, slingerden nu de ergste zinnen naar haar hoofd wanneer ze voorbij kwam. Het maakte haar verdrietig, maar het was de enorme schaamte die haar tot haar keuze had weten te dwingen.
Nog nooit had ze zich zo blootgegeven aan iemand. Het was haar bedoeling geweest daarmee te wachten tot ze een man vond die het waardig was haar in die fragiele staat te zien. Één man. Niet iedereen die haar kende.
Hun reacties hadden duidelijk gemaakt dat ze haar weg wilde hebben. Hoewel ze het ergens liever niet zou doen, voelde ze dat het moest. Vechten had ze geprobeerd, maar al snel was haar duidelijk geworden dat ze zich in een strijd bevond die ze niet zou kunnen winnen. Pubers waren genadeloze wezens, niet bang om uit te halen naar de zwakkere onder hen en Iris? Iris was nu nog zwakker dan de zwaksten onder hen.
Hoe moeilijk het ook was, ze moest het doen.
Soms was het beter in te zien dat je verloren had. Dat je er niets meer aan kon doen, behalve afstand nemen.
Een enkele traan had uit haar lichaam weten los te breken. Snel veegde ze hem af, hopend dat niemand hem gezien had. Ze mocht niet nog zwakker lijken. Ze wilde niet dat ze haar zouden zien breken. Sterk als ze altijd geleken had, moest ze deze laatste daad uitvoeren.
Het enige waar ze misschien spijt van had, was dat ze de maker niet had kunnen achterhalen. Wat had ze die persoon graag zijn of haar verdiende straf willen geven. Niets liever zou ze die personificatie van de duivel met haar mee willen trekken de duisternis in.
Het zat er nou eenmaal niet in.
Iris klemde haar hand stevig rond het lemmet van het object in haar zak. Ze moest het doen en het moest nu. Zonder te twijfelen, haalde ze in een keer uit.
Pas op het laatste moment, toen ze al ver weg was, liet ze zich neervallen. Ergens ver weg hoorde ze nog wat mensen schreeuwen om het vast en zeker bloederige einde van een veel te kort durend leven. Het had zo moeten zijn. En in de hoop dat haar opvolger wraak zou nemen op de gruwel die haar dit aangedaan had, liet ze zich rustig wegvloeien uit het aardse bestaan.

wauw! 37 abo's?! jullie zijn werkelijk geweldig! super bedankt, namens ons alle vier!

Reacties (8)

 • xxshadowlovexx

  GA VERDER!!!!!!!!!!!!!!1

  6 jaar geleden
 • Peperoni

  you are so guuud

  6 jaar geleden
 • Hemmingz

  Snel verder girlss

  6 jaar geleden
 • Gonenow

  Ik ben echt heel erg benieuwd!
  Snel verder xx
  +kudo

  6 jaar geleden
 • Gunderson

  Aaw poor girl

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen