AngelFall
"De dekens die alleen zijn onderlichaam beschermde, de rest van de dekens die mijn lichaam beschermde tegen de kou en de naaktheid." Deze zin had je beter in tweeën kunnen delen. Het zijn nu twee zinnen bij elkaar gevoegd door een komma die eigenlijk niet goed lopen samen. "warm dicht tegen elkaar aan." Ik zou hier of alleen warm of alleen dicht hebben gebruikt, samen klopt het niet.
Zo zijn er nog een paar zinnen die qua woordvolgorde niet kloppen of interpunctie. Zoals de zin: "In ieder geval de reis was goed gelukt." Een komma na 'geval' is logisch, maar je kan ook was voor 'de reis' zetten en na 'geval' waardoor het woordvolgorde klopt.
"'Wat ben jij mooi', fluisterde hij zachtjes." Dit is ook een geval van interpunctie en een spellingsregel.

Cijfer: 7.5

Delfino
'"Thomas, let alsjeblieft heel erg goed op," sprak Newt' Ik heb toevallig deze periode geleerd dat de komma die nu achter 'op' staat na de quotetekens/aanhalingstekens moet komen. De enige keer dat de komma gelijk na het laatste woord komt, is als de komma standaard in de zin zou zitten en je na de 'sprak Newt' nog verder zou gaan met je quote/zin. Bijvoorbeeld "Hij let niet goed op, maar hij doet zijn best", zei Newt. wordt "Hij let niet goed op," zei Newt, "maar hij doet zijn best."
'"En kan je wat voor me doen?", vroeg hij aan Newt.' Ook bij een vraag hoor je in dit geval zo'n komma neer te zetten.
Dit is ook het enige wat ik echt als fout heb, de interpunctiefout.

Cijfer: 8

Laleah
Naar mijn weten is het zo dat bij "Felle flitsen van camera's flikkerde om mij heen." het "Felle flitsen van camera's flikkerden om mij heen.". Dit is iets waar ik niet helemaal zeker over ben, maar het meervoud klinkt naar mijn idee beter.
Ik had ook nog nooit van "vertrouwen beschamen" gehoord, maar het bestaat, dus weer wat geleerd (;
Ook jij maakt de interpunctiefout die ik bij Delfino heb uitgelegd. "'Je hoeft niks te zeggen, als je dat niet wilt, Mia', zei hij kalmpjes."
"'Mia,'" Ik denk dat hier een punt had moeten staan in plaats van een komma.

Cijfer: 8

Reacties (1)

  • Laleah

    Hihi oeps, even over wat spellingsfoutjes heengelezen :') Dat klopt hoor, van dat meervoud, had het even niet gezien

    5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen