Jayne dronk veel. Meer dan hij van haar gewend was. Hij wist dat ze flink los kon gaan op feestjes, maar er school nu een diepere gedachte achter. Haar samenzijn met Elrond had haar aan het denken gezet en ze wist dat ze een zware keuze moest maken. Als ze besloot om weg te gaan, was ze er niet zeker van dat Elrond op haar wachtte. Er was een ontzettend mooie dame die bij hem zou blijven en die ook haar hart aan hem verloren had en Angmar moest toegeven dat Elrond wel gek zou zijn als hij haar geen aandacht zou schenken.
      Jayne dacht daar op dit moment liever niet aan en probeerde dat met drank weg te spoelen, zodat ze haar zorgen kon weglachen. Annatar zat naast haar en had al verscheidene keren een subtiele arm om haar heen geslagen. Angmar ergerde zich eraan. Om een of andere reden vond hij het maar niets dat Jayne nu zijn aandacht zat op te eisen omdat ze toevallig een begeerlijke vrouw was. Hij deed zijn best om over die misplaatste jaloezie heen te stappen, maar het lukte hem niet. Steeds opnieuw werd zijn blik naar de man toegetrokken die aan de overkant zat, met zijn intrigerende bleke ogen en zelfvoldane grijns. Hij had een zelfvertrouwen wat Angmar slechts in weinigen terugzag en hij vond dat een fijne eigenschap wanneer hij met iemand op reis ging.
      ‘Je wilt dus morgen al weggaan?’ vroeg Elros.
      Angmar knikte, maar zijn ogen waren gefixeerd op Annatar, die zich naar zijn zuster toegebogen had en iets in haar oor fluisterde. Ze grinnikte en leunde ergerlijk dicht tegen haar aan.
      ‘Ja,’ antwoordde hij afwezig. Hij bracht zijn zus het liefst zo snel mogelijk naar haar kamer toe, voordat ze stommiteiten beging. Hij wilde niet dat ze door haar dronkenschap straks met de elf aan de haal ging. Ze zouden nog veel tijd met elkaar doorbrengen en Angmar deed dat graag in een ontspannen sfeer, zonder dat die twee elkaar doodzwegen. Hij zag zijn zuster liever met de elfenprins.
      Hij wierp even een blik op de jongeman, die er niet erg gelukkig uitzag. Hij moest ook hebben gezien hoe dicht Jayne tegen Annatar aan zat en hij had van die laatste al begrepen dat ze elkaar niet erg lagen. Angmar kon zich dat wel voorstellen. Ze leken elkaars tegenpolen te zijn.
      ‘Dan moet ik dat Gil-Galad en Elrond maar eens gaan vertellen,’ haalde Elros hem weer uit zijn gedachten. ‘Ik denk dat ze er beiden niet zo blij mee zullen zijn.’
      Angmar knikte aanwezig, al vermoedde hij dat Elrond het vervelender vond dat Annatar zijn zuster zou gaan vergezellen. Hij keek nog eens naar de twee, die nog steeds tegen elkaar aan hingen. Om een of andere reden werd hij er zelf misselijk van en het bracht zijn humeur naar een dieptepunt.
      ‘Zet jezelf niet zo schut,’ siste hij over de tafel heen. Jayne grinnikte alleen. Ze was al te ver heen om zijn waarschuwing nog te begrijpen en ze had niet door dat ze op het moment iemand ontzettend kwetste.
      ‘Ik breng haar zo wel naar haar kamer,’ grinnikte Annatar.
      ‘Dat doe ik zelf wel,’ bromde Angmar. Ze had al smet geworpen op hun goede naam door een nacht weg te blijven met de prins van Eriador en het zou er niet beter op worden als ze nu dronken over de tafel hing en straks met een andere elf zou gaan zoenen. Angmar werd het liefst bij een volgend bezoek nog steeds met open armen ontvangen.
      Hij stond op en pakte Jayne bij haar arm vast. ‘Kom mee. Het is mooi geweest voor vandaag.’
      Jayne keek hem boos aan, maar kon nauwelijks op haar benen staan. ‘Hij zit hier toch ook met een ander?’ bazelde ze. ‘Waarom zou ik dat dat dan niet doen?’
      ‘Omdat je geen enkele reden hebt om zo jaloers te doen. Jij laat hem hier achter hoor, niet andersom.’
      Ze zakte door haar knieën en met een zucht tilde hij haar op. Hij blikte even verontschuldigend op Elros en droeg haar toen naar haar slaapkamer toe.

Reacties (3)

 • Trager

  Jammer joh, Annatar.

  5 jaar geleden
 • Vasya

  Hmmm... als Annatar meegaat op hun queeste,wordt die vast erg interessant. Ik vraag me af waarom hij zo geïnteresseerd is in de tweeling.

  5 jaar geleden
 • SonOfGondor

  Goh, ik heb zo het idee dat Annatar niet te vertrouwen is, haha

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen