Foto bij O48 | Fuin


Ze keek naar de man die voor haar stond, met zijn witte haren en lange baard, de enige tekenen van zijn lange leven. Desondanks was hij lang, zijn gezicht trots en zonder rimpels. Toch was ze ook geïrriteerd door zijn aanwezigheid, aangezien deze enkel zijn volgende beklag aankondigde.
'Vrouwe Aelira', zei hij, al was er in zijn stem geen spoortje eerbied te bekennen. Ze begreep hoe hij op haar neerkeek, aangezien zij zich geen voorstelling kon maken van de veldslagen die hij had meegemaakt, noch van de wijsheid die hij bezat.
'Tari Aelira Orofarn', verbeterde haar wacht, die naast haar stond, giftig. Aelira tilde haar hand op. 'Malrin, ava quetë.*' Malrin zweeg en Aelira keek naar terug naar de Elf die voor haar stond.
'Spreek, heer Círdan.'
'Ik ben u en de uwen erg dankbaar voor de gastvrijheid die u ons betoond hebt. U verwelkomde ons toen ons rijk viel en duizenden geen thuis meer hadden. Maar ik wil u vragen uw onderdanen beter in de hand te houden. Ze houden zich bezig met zaken die gevaarlijk zijn, en zowel mijn volk als uw stad kunnen schaden.' Aelira glimlachte loom , hoewel in haar ogen woede vonkte.
'Dank u voor uw zorgen te delen, heer Círdan, al denk ik dat ik het beste weet hoe ik Orolim moet besturen. Als u het mij toestaat, er wacht nog iemand om mij te spreken.'
Círdan boog. 'Natuurlijk, tari Aelira. Dank u voor uw tijd.' Hij liep weg. Aelira kon zijn irritatie zien in zijn opgetrokken schouders en zijn stramme pas. Ze leunde achterover, zodat haar rug tegen de koude stenen aan drukte en zuchtte.
'Ik wil met Fëa spreken. Alleen.' De anderen verdwenen geluidloos. Aelira sloot haar ogen. Haar huid leek te koken van de woede die in haar opborrelde. Ik wil u vragen uw onderdanen beter in de hand te houden. Was zij niet, toen Orolim voor de Nazgûl gevallen was, als enige van haar familie terug opgestaan om hun land terug te krijgen? Had zij Orolim niet terug uit de duisternis doen herrijzen? Natuurlijk had het onmogelijk gebleven alle duisternis te vernietigen, zeker in een stad die er zo in ondergedompeld was geweest als Orolim. Toch leefden ze nu al honderden jaren in vrede samen met de schimmen die zich in de straten verborgen, in Elfen leefden en voorwerpen behuisden. Zij, Aelira, had dat mogelijk gemaakt.
'Aelira?' Ze glimlachte nog voordat ze de spreekster opmerkte. Fëa leek als altijd verborgen met de schaduwen totdat ze zichzelf kenbaar maakte, zelfs met haar eeuwige lichte mantel. Aelira was er na al die jaren nog steeds niet zeker van of het van nature kwam, of door het amulet dat rond Fëa's hals hing.
'U wilde met mij spreken, tari?' Aelira voelde zich plots erg moe. 'Niet jij ook, Fëa. Wij kennen elkaar al zo'n lange tijd.'
'De zaken stonden anders toen we nog rondtrokken', zei Fëa, met een melancholische glimlach op haar gezicht, 'Maar nu bent u een koningin. Ik denk niet dat we ooit nog kunnen terugkeren naar hoe het toen was.' Aelira keek haar bedachtzaam aan. Fëa was haar reisgezel nadat Orolim gevallen was, al was ze toen niet meer dan Aravals zuster. Nu was ze Aelira's vertrouweling, met een duister amulet rond haar hals en was Araval verdwenen.
'Hoe gaat het met je broer?' vroeg Aelira, meer uit beleefdheid dan werkelijk verlangen. Het is vreemd, bedacht ze, hoe tijd je zo onverschillig kan maken over personen waar je ooit veel om gaf.
'Hij reist er veel. Hij stuurt me slechts zelden een bericht, maar ik weet dat hij zich er uiteindelijk wel overheen zal kunnen zetten. Hij heeft meer jaren nodig.' Fëa moest een verandering aan haar hebben opgemerkt, want haar blik verzachtte en ze voegde er nog aan toe: 'Het is niet jouw fout, Aelira. Ook niet de zijne. De dingen zijn nu eenmaal veranderd en daar moeten wij allen de gevolgen van dragen.'
'Je weet altijd de juiste woorden te zeggen. Fëa, mijn trouwste gezel. Ik moet je wederom om een gunst vragen.' Aelira stond op en liep voorbij Fëa, naar de open wand die op de stad neerkeek. Haar ogen bleven rusten op de zo prachtig ogende straten en de Elfen die zich daarin voortbewogen. Toch zag ze ook de gemantelde figuren, die slinks om zich heen keken en steegjes in verdwenen.
'Sairon en Curunir waren onlangs hier', in haar stem klonk genegenheid toen ze aan de twee blauwe tovenaars dacht, 'Ze vertelden me over de Schaduw van het Oosten. Hij heeft weer machtige onderdanen om zich heen verzameld, en Curunir vreest dat het mogelijk is dat Hij de Ene weer in handen krijgt. Dat zou de ondergang betekenen van Midden Aarde, en Orolim.' Aelira's hand rustte op de pilaar naast haar. Ze draaide zich om.
'Ik heb hard voor mijn geboorterecht gevochten, mellon nin. Ik wil mijn harde werk niet zomaar verliezen, maar ik kan zelf niet vertrekken om Orolim te verdedigen. Rijd uit voor mij, Fëaranya Náresce. Ik weet dat jij kan helpen deze duisternis te stoppen. Ga met je broer naar Gondor en zorg ervoor dat de Ene niet in Zijn handen valt.'
Fëa keek Aelira lang aan. De afstand tussen hen leek onoverbrugbaar toen Fëa's hand naar de amulet om haar hals kroop en ze hem in haar vuist klemde.
'Ik weet niet of ik Araval tijdig kan terugvinden, hiril vuin. Maar ik zal gaan zoals u beveelt, als dat Orolim kan redden.'

I know, out of the blue een heel nieuw Elfenrijk. Toch hoop ik dat jullie Orolim interessant vinden, want ik heb het er natuurlijk niet voor niets in gestopt c:

Reacties (3)

 • Glorfindel

  ik ben een beetje in de war... veel te veel namen!

  5 jaar geleden
 • Croweater

  Ah, gaaf. Al lees ik toch de hele tijd automatisch Alyssae en dat is raarxD.
  Ik ben wel benieuwd naar Araval. Het is echt een toffe naam en daar hoort vast een leuke vent bij. :3
  Ben wel nieuwsgierig hoe dit zich allemaal met Kali verhoud, but we will see. ^^

  5 jaar geleden
 • Schack

  Araval? Ik herken die naam ergens van.
  Anyway, geweldig geschreven, bladiebladiebla, ik heb wel één of twee fouten gezien, of zinnen die niet lekker liepen, blub, maar ik ga slapen.
  Ik ben blij dat je de Círdan en al zijn elfjes in ieder geval niet zomaar vergeet, maar nog vertelt waar ze uiteindelijk terecht komen.
  Sleep tight.

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen