Foto bij 12.

Frerin keek Terwyn nog lange tijd na. Had Dis haar armen niet om haar jongere broertje heen geslagen was hij vast achter Terwyn aan gelopen, maar hij stond daar gewoon minuten lang. Te zwaar aangedaan om ook maar iets te kunnen doen of zeggen. Ook Thorin staarde nog lange tijd in de verte tot hij zijn grootvader in zijn ooghoeken weer de berg in zag lopen waarna ook hij met een korte zucht weer naar binnen liep zijn jongere broer en zus achter latend. Al stonden die laatste twee ook niet erg lang meer op de uitkijk. Al snel kwam Frerin weer naar binnen en rende meteen naar zijn kamer, hij bleef daar tot het avondeten waarbij Dis hem bijna uit zijn kamer moest sleuren tot aan de eetzaal. Tijdens het eten kreeg Frerin geen hap door zijn keel, de spanning was te snijden. Dis schoof ongemakkelijk heen en weer op haar stoel en Thorin’s schuldgevoel knaagde tot diep in zijn binnenste.
Thor leek de enige die vrolijk van zijn avondeten aan het genieten was. Hij praatte over het werk dat de dwergen de afgelopen dagen hadden verricht. De kelders vol goud waren het gespreksonderwerp waar hij uren over kon door gaan, al deed het Thorin, Dis en Frerin helemaal niets. Wat moesten ze zelfs met al dat goud?
Op een bepaald moment was Frerin de koning zo beu gehoord dat hij recht sprong en kwaad rond keek ‘Hoe kunnen jullie hier allemaal zo rustig zitten eten terwijl Terwyn helemaal alleen ergens tussen Erebor en de IJzerheuvels dwaalt met Dain en zijn metgezellen?’ gromde hij toen. ‘Beste Frerin, daar geef je het antwoord al, ze is niet alleen. Ze is bij Lord Dain en zijn metgezellen en heeft dus eindelijk iemand die echt geïnteresseerd in haar is. Ze is veiliger daar dan waar dan ook!’ Antwoorde Thror.
‘Ik was ook echt geïnteresseerd in haar! Ik hield van haar! Je hebt geen recht om zo over haar te praten, je kent haar niet, je doet zelfs geen moeite om haar echt te leren kennen! Je geeft enkel om je stomme goud en diamanten!’ schreeuwde Frerin toen razend. Hierna draaide hij zich om en liep de zaal uit ‘Frerin! Frerin gedraag je als een prins!’ Riep Thrain hem nog na maar Frerin liep door. In zijn kamer aangekomen gooide Frerin een tas op zijn bed en greep wat kleren uit de kast die hij meteen in de tas propte. Met een tas gevuld met kleren en wat goudstukken liep hij snel de trap weer af. ‘Frerin!’ hij hoorde een bekende stem plots roepen. ‘Frerin wacht nou even.’ Hierna ging de jonge prins toch even stil staan en draaide zich om ‘Waar ga je zo snel heen zoon?’ vroeg Thrain zacht. ‘Ik moet naar de IJzerheuvels, Terwyn achterna’ zei Frerin vastberaden waarbij Thrain zijn hoofd schudde ‘Frerin, je thuis is hier, je prinselijke taken moeten volbracht worden. Je hebt hier je taken te volbrengen zoon, Terwyn redt zich heus wel!’ antwoorde Thrain.
‘Ik hoor bij Terwyn vader! Waar zij gaat zal ik volgen, want ik hou van haar, dus haar thuis is de mijne. Als zij geen prinses van Erebor kan worden dan wil ik geen prins meer zijn!’ gromde Frerin. Thrain zuchtte even ‘Liefde maakt blind Frerin. Ze is niet het geschikte meisje voor je!’ zei Thrain toen. ‘Hou op! Hoe kan jij dat weten vader! Hoe kan u hierover oordelen! U bent net hetzelfde als koning Thror, sinds grootvader en u geen vrouw meer hebben die jullie hart tot leven wekt zijn jullie vergeten wat het is om lief te hebben!’ riep Frerin toen waarna hij wou weglopen. ‘Wachters!’ riep koning Thror toen vanop een afstand waardoor twee wachters op Frerin afliepen. ‘Wat heeft dit te betekenen!’ riep de jonge prins die zijn zwaard trok en zich probeerde verdedigen, maar al snel was hij ingesloten en werd ontwapend. De wachters grepen hem vast en sleurden hem naar de trappen ‘Het spijt me Frerin’ zei Thrain nog zacht voor de wachters Frerin naar een kleine kamer brachten en hem daar opsloten.

Reacties (2)

 • Croweater

  Nou, lekker gezellige familie. :/

  5 jaar geleden
 • Rhovaneth

  Thrain! Hoe kun je?! Arme Frerin!
  Top hoofdstuk, snel verder!

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen