Foto bij I fell for you ~258~

Jessica Alvarez pov.

'Dus als ik genoeg oefen zou ik zelf kunnen bepalen wanneer ik het gebruik? Dan hoeft Severus niet meer te leiden?' vroeg ik. Hij knikte en nam zijn jasje van het pak af waardoor hij alleen nog maar een zwart overhemd aan had.
'Je hoeft het dan nooit meer te gebruiken, als je maar weet hoe je het controleert en het bij je houd. Je kan het zo ver laten ontwikkelen dat je jouw gedachtes in iemand anders zijn hoofd kan laten horen, maar... Het leren van het beheersen kan op sommige gebieden pijnlijk zijn, voor jou en voor Severus aangezien het lijkt dat jij een mentale band met hem heb gemaakt.' Ondertussen was het al negen uur s'avonds en had ik het avond eten op Hogwarts gemist, maar ik had geen honger. Mijn interesse was nu helemaal bij de man hier voor me die het niet erg vond dat ik zo aandachtig naar hem keek. Hij wist er zo veel over... En hij kon me zelfs helpen! Nu bleek het ook nog dat ik kon leren dat ik mijn gedachtes in iemand anders zijn hoofd plaatste, dus als ik en Severus niet bij elkaar zouden slapen of ver van elkaar vandaan waren, zou dat heel fijn zijn. Er verscheen een glimlach op mijn gezicht bij die gedachte, maar die verdween al snel. Severus... Hogwarts... Ik snakte mijn hoofd op naar de klok en gelijk wist ik dat dit niet slim was. Hij zag mijn gezichtsuitdrukking en begreep wat er aan de hand was. De grijns viel van zijn gezicht en hij stond op. 'Je moet gaan...' constateerde hij, terwijl hij mijn jas pakte van de kapstok. Ik rees omhoog en stond hem toe dat hij me hielp met mijn jas aan te doen. Ik moest toegeven, hij was een echte gentleman en een flirt. Zijn handen lagen lichtjes op mijn schouders, en zijn linker hand schoof zacht mijn haar uit mijn nek. Zacht duwde hij zijn neus in mijn nek ik ik voelde zijn warme adem er op neer komen. Geschrokken sprong ik naar voren en keek hem waarschuwend aan. Als hij het ook maar waagde, hij wist dat ik met Severus was. Dit was al de zoveelste keer vandaag dat hij iets probeerde, maar dit ging te ver. Hij lichte verontschuldigend zijn handen op.
'Het spijt me, je moet het niet verkeerd op vatten. Ik heb de hele dag met een mind controller gesproken en geloof me, jou bloed is moeilijk te weerstaan,' zei hij zacht. 'Het zal niet meer gebeuren.' Met een nette buiging leidde hij me naar de haard toe en hield een bakje met floo powder voor me. 'Vertel Albus over onze discussie en ik hoor wel van je, ik wil graag helpen, maar daar moet Albus natuurlijk toestemming voor geven,' zei hij grijnzend. Zonder schaamte drukte hij een kus op mijn hand en liet hem los.
'Morgen ochtend is dat het eerste wat ik ga doen,' zei ik glimlachend. Ik pakte een beetje floo powder, zei mijn bestemming en stapte de groene vlammen in.
Voor ik het wist stond ik in mijn kamer, of nou ja, dacht ik dat mijn kamer was. De lichten waren uit en de gordijnen dicht, terwijl ik zeker wist dat ik ze open had gelaten... Snel trok ik mijn stok. 'Lumos,' fluisterde ik. De punt van mijn stok verlichtte groten deels van mijn kamer en ik slaakte een harde gil.
'Oh merlin!' schreeuwde ik hard met de punt van mijn Wand naar Severus gericht. Met mijn hart in mijn keel keek ik naar hem die achter mijn bank stond, armen over elkaar gekruist en een brief in zijn handen. Ik drukte hard ademend mijn hand tegen mijn borstkas aan en liep snel naar het licht knopje. Het licht ging aan en ik zag hem weg deinzen door waarschijnlijk hoofdpijn dat het veroorzaakte. 'Je liet me schrikken,' lachte ik zacht en slikte. Tot mijn verbazing bleef hij me strak aan kijken en hief langzaam zijn hand op met een stuk perkament er in.
'Ik had het je verboden,' gromde hij giftig. Ik slikte nogmaals bij het zien van zijn woedende blik. 'En toch ben je gegaan,' siste hij met op elkaar geklemde tanden. Ik zuchtte en hield mijn onderlip tussen mijn tanden gevangen.
'Severus-'
'Hoe gek kan je zijn om naar een vampier te gaan, alleen, de hele dag lang zonder het ook maar iemand te vertellen? Een vampier, die tussen haakjes het liefste je leven langzaam uit je zuigt!' Ik keek in zijn ogen en zag dat hij er echt mee zat, waardoor ik schuldig naar beneden keek. 'Ik was ongelofelijk bezorgd! Heb het hele kasteel naar je afgezocht omdat ik dacht dat het mijn schuld was waardoor je weg was,' zei hij vurig. Zijn ogen waren zo boos en zo verschrikkelijk gepijnigd. Hoe moest ik dit uit leggen? Ik wreef over mijn handen heen en keek hem voor een lange tijd stil aan. Zou het beter zijn als ik hem vertel dat ik een manier heb gevonden hoe ik het leren te beheersen?
'Hoezo zou het jou schuld zijn?' vroeg ik. Hij lachte spottend en gooide de brief nonchalant op een stapel met andere briefen neer.
'We gaan nu naar Albus,' bromde hij en voor ik het wist had hij mijn pols stevig omsloten en had me me kamer uit getrokken.
'Severus, laat me los,' zei ik streng, maar het had geen nut. Nors bleef hij door lopen en trok steeds harder.
'Nee.'
'Severus...' Waarschuwde ik hem op een gevaarlijke toon, maar het leek hem niks te doen. 'Laat me nu los, ik ga morgen ochtend toch al naar Albus.' Weer geen reactie. Zijn koude hand trilde en er was geen ruimte voor mijn pols om zich pijnloos te kunnen bewegen. Ik klemde mijn kaken op elkaar en verbeet de vier woorden. Zo graag wilde ik schreeuwen, je doet me pijn, maar dat kon ik hem niet aan doen. Vooral niet omdat dit eigenlijk mijn fout was...
'Ik heb een manier gevonden hoe ik mijn krachten kan beheersen!' Kort keek hij naar achteren, maar liet het daar ook bij zitten.
'Domme Gryffindors moed,' mompelde hij geïrriteerd. Ik trok mijn wenkbrauwen omhoog en maakte in een keer een noodstop.
'Severus Snape, je luistert nu naar me!'


@magiclove: Jaa, ik ga waarschijnlijk met mijn moeder en zusje er terug naar toe:D
Dankjewel:)
@Nathasjaaa: Dankje!! Ja, sorry, het duurde even voordat dit hoofdstuk online kwam, ik heb namelijk toetsweek:)

Reacties (3)

 • Histoire

  Oké, eigenlijk is die vampier wel ergens nog lief tegen haar.

  3 jaar geleden
 • magiclove

  spannend!
  Sev! Niet te kwaad op haar zijn! Je zou haar beter bedolven onder de kusjes omdat ze terug is ;p
  Ik ben wel benieuwd wat Albus gaat zeggen (:

  snel verder

  3 jaar geleden
 • Nathasjaaa

  Ohmygosh! Nog steeds superspannend!! Ik wil een nieuw hoofdstuk, en doorlezen...

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here