Hoofdstuk 43
~ Take a minute to face yourself
Deap breath that always aids
We've all been down here before
Gotta walk through hell to get up up up
You'll never be king if you haven't crawled
And you'll never get high if you're afraid to fall ~
Intergalactic Lovers, Islands

Jane POV

Harry is al een eindje de kamer uit als Ellie plots begint te huilen. Het wordt voor mij allemaal te veel en de eerste tranen sinds drie jaar lopen over mijn wangen. Ik wil wel kijken, ik wil haar wel vasthouden, ik wil wel een goede moeder zijn, maar ik ben bang. Bang dat het me niet zal lukken zonder Tyler. Ik voel nu meer dan ooit hoe hard ik hem wel niet mis. Ik had nooit gedacht dat dit moment zo moeilijk zou zijn. Altijd had ik gedacht- gehoopt -dat ik het wel alleen zou kunnen. Maar nu is alles zo echt. Op het moment dat mijn vliezen braken, raakte ik in paniek. Je kent het gevoel wel dat je plots je gsm nergens meer vindt en je voelt aan de zakken in broek en trui en je voelt hem nergens. Dat was zo'n beetje het gevoel dat ik had, toen mijn vliezen braken. Ik zocht Tyler, maar ik vond hem nergens. Gelukkig was Harry er. Harry deed precies wat Tyler zou gedaan hebben en hij zei wat Tyler zou gezegd hebben.

"Shh," Ik hoor een stem Ellie sussen. Ze is meteen weer stil. "Ze is prachtig." Ik voel een hand tegen m'n wang. "Net als jij Jane." Ik beweeg met mijn hoofd dichter naar zijn hand toe. "Zorg voor haar, hou van haar, Janey. Je weet dat ik er altijd ben. Ik zie je. Ik zie jullie. Ik ben trots op je. Ik hou van je, Jane Collins." Tranen lopen sneller en in grotere aantallen over mijn wangen. "Maar je moet gelukkig worden. Zonder mij, maar met Ellie. Je kunt het wel Jane, je bent een sterke meid. Ik geloof in je." Ik kijk op en kan nog net een glimp opvangen van de blauwe kijkers van Tyler, voor hij terug weggaat. Ellie begint terug te huilen en de deur gaat open. Een verpleegster komt de kamer binnen en ze heeft een fles met melk bij zich. Voor het eerst werp ik een blik op mijn dochter. Mijn lieve kleine meid, die weerloos ligt te huilen. Haar hoofdje draait mijn kant op en ik zie haar blauwe ogen, net die van Tyler.
'Ik zie je. Ik zie jullie.'
Hij ziet ons door haar ogen. De verpleegster kijkt me vragend aan. "Wat zei je?" Mijn stem kraakt van het huilen. "Wilt u uw dochter haar eerste flesje geven?" Meteen knik ik. Een glimlach komt op de lippen van de verpleegster te staan. "Ik zal u rechtop zetten, want door de epidurale kan uzelf nog niet uit uw bed." Het meisje doet wat ze net zei en haalt daarna Ellie uit haar bedje en legt haar in mijn armen. Haar blauwe ogen kijken recht in de mijne. Ik voel nog steeds warme tranen langs mijn wangen lopen. "U roept maar als u klaar bent." Met een glimlach verlaat ze de kamer. Ik breng het flesje in de richting van Ellie's mond. Gulzig begint ze te drinken.

Het flesje is al halfleeg en de tranen zijn al droog als er zachtjes op de deur wordt geklopt. Ik roep dat ze binnen mogen komen. Jessica is de eerste die ik door de deur zie komen, gevolgd door James en Harry. Aan hun gezichten te zien heeft Harry het hen al verteld, maar vanaf het moment dat ze zien wat ik aan het doen ben verdwijnen hun bezorgde gezichten als sneeuw voor de zon. "Jane, ze is prachtig." zegt Jess enthousiast als ze bij me staat. "Ze lijkt op je, Jane." Knipoogt James. Een glimlachje komt op mijn lippen. "James, Jess, dit is Ellie."

De verpleegster was teruggekomen om te kijken hoe het ging en ze had ook James en Jessica buiten gegooid want het bezoekuur is eigenlijk al lang voorbij. Niemand had nog iets gezegd over wat er hier voor was gebeurt en daar ben ik eigenlijk wel blij om.
En Harry? Die is in slaap gevallen in de zetel naast het bed. Hij zou naar huis moeten gaan en in een bed liggen, maar ik durf hem niet wakker maken. Hij lijkt al in een diepe slaap. Ik besluit hetzelfde te doen en ook mijn ogen te sluiten.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Oi Oi!
Sorry voor het lange wachten. Ik had het nogal druk met mijn examens.
Wat vinden jullie van dit stukje?

LUFU

Reacties (1)

  • magiclove

    aww mooi hoofdstuk
    snel verder

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen