Foto bij I fell for you ~260~

Severus Snape pov.

'En aangezien je mijn post heb gelezen... Terecht... Heb je waarschijnlijk ook gelezen dat ik op zoek moet gaan naar een nieuw huis,' zei ze zacht na een lange, lange stilte. Ik keek langzaam op van onze handen en wist niet goed wat te doen of denken. Hoe konden ze haar net voor kerst uit huis zetten? Zuchtend wreef ik over de duidelijk blauwe plek rond haar pols die er was door mij.
'Ja,' zei ik stil. Ze nam een diepe adem teug en liet de hand die op mijn bovenbeen lag omhoog en omlaag strijken.
'Ik heb al gezocht naar andere huizen, maar ik verdien er gewoon te weinig voor. Het geld dat Dannie na liet is bijna op en met alleen dat geld red ik het niet om een normaal huis te kopen zoals ik nu heb. De huizen die ik heb gevonden in de prijs klasse zijn of zo oud dat alles uit elkaar valt of zo verschrikkelijke klein dat je je kont er niet kan keren.' Ze zuchtte verslagen en maakte een vuist van de hand in mijn handen. 'Op een huis na dan. Het huis valt in de prijs klassen, is groot en is in Engeland... Maar ik denk dat er een fout is gemaakt. Zo goed koop kan het nooit zijn, niet voor zo'n groot en mooi huis.' Met haar vrije hand ging ze door haar haar heen en legde het goed naar achteren.
'Misschien moet je gaan kijken bij dat huis,' stelde ik voor. Ook al kon het bestaan dat het zo goedkoop is, er was volgens mij wel wat mis mee met dat huis. Ze keek kort op naar mijn ogen, maar liet ze daarna alweer naar de grond zakken.
'Ik wil gewoon niet uit dit huis, nooit zal ik meer zo een huis krijgen. En het is veder bij Michel af dan nu en ik mis hem al zo erg en ik wil hem niet-' Door mijn hand op haar wang te leggen dwong ik haar om me aan te kijken. Haar blauwe ogen glinsterde door het vocht dat er in zat.
'Je moet gewoon kijken bij dat huis, misschien valt het wel heel erg mee en lijkt het je toch wat. Zo niet, ik weet dat het niet de beste oplossing is maar je kan ook bij mij blijven of aan Michel vragen of je tijdelijk mag in trekken.' Ze keek me verbaast aan.
'Bij jou in huis?' Het was niet de beste oplossing en ik wist wat ze er van vond dat ze in mijn huis moest blijven, maar beter dan niks. En Michel had vast ook nog wel een plek voor haar over, anders maakte hij maar plek.
'Tot dat je een huis gevonden heb,' zei ik er snel achter aan.
'Zou je met me mee willen? Naar dat huis?' Ik knipperde verbaast en veegde een traan van haar wang af.
'Natuurlijk.'

Albus kwam eindelijk omhoog uit de pan, zijn gezicht stond verward en lichtelijk geshockt, maar ondanks dat bleef hij kalm. Vragend keek ik hem aan, wat zou hem zo laten reageren? Wat is zo erg? Hij nam langzaam plaats en zette ellebogen op het bureaublad, vingertoppen tegen elkaar aan.
'Ik denk dat het verstandig is als je inderdaad zijn hulp aan neemt,' zei Albus zacht. Fronsend keek hij naar de pan en zuchtte zacht. 'Je mag gaan.' Ik wilde ook opstaan, maar hij gebaarde me dat ik moest blijven zitten. Gehoorzamend nam ik weer plaats en wierp een korte blik op de deur waar in ze verdween. Toen de deur eenmaal dicht was, gebruikte hij een anti afluister spreuk rond de kamer en ging met zijn handen over zijn gezicht heen.
'Severus, we hebben een groot probleem,' zei hij met ongerust gezicht. 'Ze is nog sterker dan we dachten.' Mijn blik schoot op en bestudeerde zijn gezicht grondig. Nog sterker? 'Ze behoort tot een ras dat tweehonderd jaar geleden uit gestorven hoorde te zijn, maar blijkbaar is er iets mis gegaan, of... Of heeft de magie zich zelf in haar gevestigd. Ze is een mind controller.' Uitgestorven? Ik opende verward mijn mond en wilde weer wat zeggen, maar hij schoof de pensive door de lucht naar me toe. 'We hebben Elijahs hulp nodig, ongeacht wat de consequenties zijn.' En met dat dook ik de pan in, klaar voor een lange tijd van luisteren en dingen opslaan in mijn hoofd.

Aangetrokken aan duistere figuren en objecten? Zuchtend vouwde ik mijn armen achter mijn hoofd en voelde de kou mijn blote borst aanvallen. Nadenkend staarde ik naar het plafond van mijn kamer, diep in gedachtes. Het zou wel verklaren dat ze zich zo aangetrokken voelde aan mij... Ik gaapte en drukte de lamp uit. Dus ze... Ik zuchtte. De kans was dus groot dat ze een volgeling van the Dark Lord zou worden? Dat zou ze toch nooit doen... De personen zelf willen het niet, maar de kracht is te sterk. Galmde er door mijn hoofd. Gepijnigd sloot ik mijn ogen en bracht mijn linkerarm naar beneden. Nee, ze kon niet slecht worden, ook al moest ik die Elijah er voor toe laten om haar te helpen.
Na een tijdje kon ik nog de rust niet vinden om te slapen en stond op. Rustig liep ik naar de badkamer en pakte een beker water. Maar wacht eens, volgens die Elijah had ze veel meer krachten, krachten die vele malen sterker zijn dan die kracht die ze nu had. Die konden moorden en martelen. Ook kon ze haar gedachtes in iemand anders zijn hoofd plaatsen had hij gezegd... Zuchtend maakte ik een kommetje van mijn handen en liet er water in stromen. Ik spatte het in mijn gezicht en keek in de spiegel naar mijn even beeld. Het was zo veel om te verwerken...
Volgens Jessica was ik dunner geworden, maar was dat ook zo? Ik keek in twee donker bruine ogen, bijna zwart die gesierd werden door dikke, donkere wallen onder hun. De trek rond mijn mond was dieper en duidelijker zichtbaar en waar ooit spieren hadden gezeten kon ik nu mijn ribben voelen.


@nathasjaaa: Inderdaad bijna vakantie, kijk er naar uit!:D
Hoezo zit je thuis dan?
Ja, klopt. Ben met dat idee gestopt omdat het er gewoon niet goed uit kwam zoals ik het die tijd bedacht had. Maar dat is alweer heeeel lang geleden toen ik dat had bedacht, weet ook niet meer waar ik naar toe wilde uit eindelijk.;D
@ashleyG: Oh, verhuizen is wel leuk toch?


Reacties (3)

 • Histoire

  Dat wordt wel ernstig nu, dat ze slecht zou kunnen worden. Ik hoop echt zo van niet!

  3 jaar geleden
 • Nathasjaaa

  Gestopt met school (2de mbo opleiding die ik niks vond...!) In augustus begin ik weer, hopelijk in opleiding als Lichthavenbeveiliger!

  Jammer dat dat met die sleutel en horloge gestopt is, maarja... Ik snap jou kant ook wel, als je inspiratieloos bent...

  Superleuk hoofdstukje btw! Ik moest mn hoofd er weer even bijhalen, omdat ik nu nog 2 HP story's lees op Quizlet.

  Ik wens jou alvast hele fijne feestdagen toe, en een inspiratievol 2017!

  😘 Nathasja

  3 jaar geleden
 • ashleyG

  Ja maar wel heel vermoeiend:(

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen