’Ik maak jou populair, verschrikkelijk populair’


Niet alleen de schrijvers houden Quizlet zo leuk en levendig, maar het zijn toch vooral ook de lezers die deze schrijvers motiveren, stimuleren en deze site maken tot wat hij is. Vandaar dat elke editie een populaire story wordt uitgekozen, om die geweldige lezers eens in de spotlights te zetten! Met deze week:

* tromgeroffel*

Unfriended!


Unfriended, but popular

Het is wel duidelijk dat de users van Quizlet deze tijd in een lekkere griezelsfeer zaten. Vandaar dat het ook niet gek is dat de schrijvers van Unfriended meteen te maken kregen met het gevoel van populair zijn. Hun fanfic, gebaseerd op de gelijknamige horrorfilm, paste immers precies bij het griezel Halloweengevoel. Echter ligt het niet slechts aan hun geweldige timing met deze story, maar ook aan de reagerende en kudoënde lezers op Quizlet!

Sommige users reageerden bijna op elk hoofdstuk. MALIK93 mag zichzelf bijvoorbeeld wel een toplezer noemen. Ook als je Hemmingz, Scribe of MumpSimus als lezer hebt, mag je jezelf gelukkig prijzen.
Lezers van Unfriended, jullie zijn allemaal toppers en jullie hebben een schouderklopje verdient, want jullie maken Quizlet een stuk leuker, motiveren mensen en laten merken dat het harde werk van de schrijvers hier gewaardeerd worden!

Wat vinden de schrijfsters hier eigenlijk van?

De story werd natuurlijk nog voor dat hij echt begonnen was al overladen met kudos en reacties. Wat vonden jullie hiervan? Gaf dit extra druk (misschien zelfs zenuwen) of was het vooral een motivatie?
Dat klopt inderdaad, we hebben een aantal dagen achter elkaar aan in de top gestaan en de abonnees bleven maar komen. In eerste instantie waren we hier ontzettend blij en verbaasd over, overigens nu nog steeds, maar al snel kwam het realiseringsmoment dat onze abonnees kennelijk hoge verwachtingen van ons hebben. Het gaf ons niet specifiek extra druk of zenuwen, maar we kregen wel meteen meer zin in om het verhaal te schrijven. We raakten dolenthousiast door de kudo’s, abonnees en lieve reacties.

Wat vinden jullie eigenlijk in het algemeen van zulke enthousiaste lezers? Doet het iets met jullie schrijfstijl of snelheid? En nemen jullie de reacties nog mee in de volgende stukjes (oftewel, passen jullie de verhaallijn erop aan)?
Enthousiaste lezers doen ons goed, als onze lezers enthousiast zijn dan betekent dat dus dat ze het verhaal leuk vinden. Het is erg fijn om zulke leuke en lieve reacties te lezen als je hard aan een hoofdstuk hebt gewerkt. Hoewel we ontzettend blij zijn met de reacties die we krijgen, verandert dit niets aan de snelheid waarmee we schrijven of aan de verhaallijn. We willen geen afgeraffelde hoofdstukken gaan schrijven (dat zou gebeuren als we op snelheid zouden schrijven). Om er toch nog enige regelmaat in te houden hebben we met elkaar afgesproken dat we elke week minimaal 1 keer activeren. Wat de verhaallijn betreft: we hebben een verhaallijn uitgestippeld en uitgedacht en we zijn niet van plan om die te veranderen. We hebben al een paar hoofdstukken geschreven en kennelijk valt het goed in de smaak bij onze abonnees, dus wij zien geen reden om de verhaallijn aan te passen.

Wat vinden jullie zelf de leukste reactie/reacties en waarom?
Eigenlijk vinden wij alle reacties leuk. Het klinkt heel cliché, maar het is wel zo. We vinden het leuk om te zien hoe lezers de moeite nemen om een reactie achter te laten. Als we dan toch echt een favoriete soort reacties zouden moeten kiezen, dan zouden het de reacties zijn die ingaan op het bovenstaande hoofdstuk. Het is leuk om te zien hoe mensen soms gefrustreerd raken door iets wat een personage in het verhaal doet of zegt.

Is er nog iets wat jullie er zelf graag over kwijt willen?
We zijn ontzettend enthousiast en gemotiveerd geraakt door de populariteit van Unfriended, dit hadden we totaal niet verwacht en we zijn er dan ook super blij mee. Alle vier hebben we zin om verder te schrijven aan dit verhaal. Oh en trouwens! Nooit hadden we gedacht dat we gevraagd zouden worden voor een interview omtrent Unfriended, het idee voor dit verhaal begon eigenlijk als grap. We keken samen de film en vonden de verhaallijn origineel en spannend. Na afloop zei een van ons dat een fanfiction met dezelfde verhaallijn leuk zo zijn. Van het een kwam het ander en eigenlijk binnen een dag tijd hadden we een verhaallijn met plot en personages uitgewerkt, het was een spontane actie!

Dan toch nog even wat leuke reacties waar gereageerd wordt op wat in het hoofdstuk gebeurd is!

Keep up the good work, lezers van Unfriended!

Reageer (3)

 • Hamming

  Hahahahaha Femke :'D

  Haha, ik vind dit echt leuk :3 yay :3

  7 jaar geleden
 • STYLINSANE

  hahahahah Femke

  7 jaar geleden
 • lUcOzAdE

  Het succes van unfriended is natuurlijk allemaal te danken aan mij. Duh.

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen