Foto bij heaven ~33~

Jay van Treisen

"Jaycelin van Treisen! Kom hier!" Hoor ik vanuit onze slaap kamer Kaylee schreeuwen.

"Ja man, rustig!" schreeuw ik terug. Het is de maandag na mijn studie afspraak ding met Luke. Het was echt leuk, behalve het einde dan. Dat was super awkward, maar na de terugrit heb ik wel het idee dat we nu echt close zijn.

Hij had me 's avonds nog een bericht gestuurd en ook gister de halve dag dat het hem echt nogmaals speet. Idioot. Hij had er ook nog iets geheimzinnigs bij gezet: "just let it go, you'll see, he's worth it ;-)" die smileys had hij van mij overgenomen maar ik snapte het bericht niet.

Ergens vermoed ik dat het met Mikey te maken heeft. De jongens treiteren hem de hele tijd, ik heb echt medelijden met hem.
Nou ja zoals er staat, ik zal het wel zien.

Gister heb ik met Kaylee de hele dag gewerkt op de manège. Er waren drie groepen geweest tijdens het weekend, geen wonder dat alles super vies was. Het is dan ook niet raar dat ik gister zonder te douchen of iets meteen ben gaan slapen. Wat erin resulteerde dat ik nu al een uur sta te douchen. Uhm oeps?

"JAY KOM HIER MET JE SLOME ASS!" Wauw, wat kan ze ook charmant zijn.
Ik spring met één been in mijn broek, proberend deze aan te krijgen, naar de kamer. "Wat is er nou?" vraag ik als ik op mn bed plof.

"Je moet-," ze stopt halverwege de zin als ze me ziet en schiet in de lach. "Je moet eerst je normaal aankleden." Ik zucht en trek mijn broek normaal aan en gooi ook mijn tanktop over mijn hoofd, waarna ik opsta van mijn bed snel mijn riem nog om doe. Aangekleed plof ik tegenover Kaylee op d'r bed. "Wat moet ik?" Komt er zuchtend uit m'n mond. Wauw, aankleden wordt nog eens top sport.

"Check je Twitter." Dat is alles? Ik moet mijn Twitter bekijken. Heb ik me daarvoor zo gehaast? "Had dat niet even kunnen wa-" "Nee dat kon niet! Kijk nou maar." "Wow easy, ik kijk al."

Ik open mijn Twitter en bijna onmiddellijk spaced mijn mobiel helemaal door de mentions die ik heb. Wat is dit? Verbaasd kijk ik naar mijn scherm en druk een aantal berichten aan.

"Why does Luke even like her she isn't even pretty!"

"Who is this anyway?"

"Guys, let Luke be happy! If he found his girl be happy about it :-)"


Waren een paar van de berichten. Ze waren positief en negatief door elkaar. Ook waren er allemaal foto's die allemaal het zelfde leken. De situatie van een blonde jongen hangent over een bruinharig meisje in de regen voor een ouderwets pizza restaurant. Dit komt mij eng bekend voor. Hoe kan dit? "Hoe kan dit?"

Verbaasd scrol ik door de foto's. Wie heeft ze gemaakt? En belangrijker, wie heeft ze online gegooid? Dit is vast de reden dat Luke zo vaak zijn excuses aanbood gister en zaterdag.

Ik kijk verward naar Kaylee die me wat boos aankijkt. "Ja dat vroeg ik me ook af. Sinds wanneer heb jij iets met Luke? En waarom ben je er niet eerlijk over?" Ze is boos, en ik zie een gekwetste blik in haar ogen. "Je gelooft deze rommel?! Jij weet zelf ook wel dat ik Luke als broer zie inmiddels. Dit was precies de reden dat ik niet met de jongens de stad in wilde! Hier om, zou jij het leuk vinden als opeens overal zou staan dat jij en Calum een stel zijn?" Oké, dat was gemeen. Maar ze snapt het niet. Ik haat aandacht niet, maar ik zou nooit zo aandacht zoeken. Nooit.

"Wat heeft Calum hiermee te maken!? Het gaat erom dat je iets voor me hebt verzwegen, en maar blijft ontkennen dat je Michael leuk vind, maar wel doodleuk zijn beste vriend zoent." Gooit ze er boos uit.

"We zoenen hier niet eens! En het is gewoon over duidelijk dat jij Calum leuk vind. Zou jij het dan fijn vinden dat ik zo tegen je uitval? En daarbij wat ik voor Michael voel weet ik zelf niet eens, een kleine drie maand geleden leken ze nog onbereikbaar en nu opeens dit. Ik heb hier ook niet om gevraagd en dat je me van zoiets beschuldigt is echt kutgedrag. Want jij weet zelf net zo goed als ik dat ik nooit zoiets zou doen! Je bent echt onredelijk nu! Bitch." Ik sta op en sla de deur van de kamer achter me dicht, waar ik een kussen tegenaan hoor komen die Kaylee achter me aan gooide.

Met tranen brandend achter mijn ogen ren ik door het huis naar de stallen. "Jay meisje wat is er?" hoor ik Lidia nog roepen, maar ik ren door.

Door de stallen loop ik met Madness zijn zadel en hoofdstel naar zijn box toe en hang de spullen voor de box. De Haflinger draait zijn hoofd schuin en kijkt me aan alsof hij weet dat er iets is.

Ik sla mijn armen om zijn hals en begraaf mijn gezicht in zijn manen. "Hey jongen. Jij laat me nooit vallen toch? Ga je mee?", zeg ik tegen het dier. Hij blaast uit zijn neus en schudt zijn kop wild uit. Alsof hij er zin in heeft.

Ik loop de box weer uit en wil het zadel pakken voor ik me iets besef. Snel graai ik mijn mobiel uit mijn zak en open mijn gesprek met luke.

To: Lukey :-)
Why didn't you tell me about it? Kaylee is angry with me and that's your fault. I don't have to see you. Thanks mate.

Ja, ik ben boos op Luke hij had het me kunnen vertellen in plaats van de hele tijd sorry te berichten.

Zuchtend stop ik mijn oortjes in mijn oren en zet Fall Out Boy op waarna ik begin met het zadelen van Madness.

Een half uur later loop ik met het dier de stallen uit en stijg op. Al die tijd heeft Kaylee niet de moeite genomen me te zoeken. Nogmaals komt er een zucht uit mijn mond. Dan toch niet.

Met een lichte trap spoor ik Madness aan die meteen maar het bos draaft als ik net een auto het erf op hoor komen. Niet omkijkend rijd ik het bos in.

Na wat wel een uur lijkt, en in werkelijkheid maar een kwartier is, kom ik bij een splitsing van het hoofdpad waar ik op rij naar een smal paadje dat met slingers tussen de bomen omlaag loopt.

"Zin in een ontdekkingstochtje?" praat ik tegen Madness en wend het pad in.

Het is fijn om even weg te zijn. Ik weet het ook allemaal niet meer. Kaylee is al van kleins af aan mijn beste vriendin en natuurlijk hebben we wel eens ruzie, maar dit is alsof ik haar wat verwijt en ze gelooft de roddels meer dan mijn woord. Dat is pijnlijk, en het maakt me ook boos. Ze weet dat ik vaak gekwetst ben en zoiets voelt als zout in open wonden. Dan brandt het opnieuw en groeit het nog moeilijker dicht.

En dan Luke. Tuurlijk, het is niet zijn schuld dat die foto's verspreid zijn en misschien had ik dat bericht ook niet moeten sturen, maar hij had het moeten zeggen toen hij er achter kwam. Dan had ik het kunnen uitleggen. Straks zijn de andere jongens ook nog boos op me. Wat dan? Straks zie ik ze nooit meer door dit. Als Luke het maar niet heeft verteld alsof het echt waar is.

Wat moet Michael dan wel niet denken? Die gedachte laat een kou achter in mijn binnenste. Nee, ik ga niet weer gebroken worden. Hij is beroemd en dat is te moeilijk. Steeds houd ik me hetzelfde voor. Het kan niet en mag niet.

Om mijn gedachten niet verder te laten ratelen spoor ik Madness meer aan en hij springt meteen in galop tussen de bomen door.

Het smalle pad wordt steeds breder tot het overgaat in een open plek. Ik hou in en zie een super mooi meer voor me uitstrekken. Ik stuur naar de zijkant en spring over de boom waarna ik af stijg. Als ik op een van de rotsblokken ga zitten begin ik al snel weer te denken. Met opgetrokken knieën staar ik over het water en voel geruisloos de tranen over mijn wangen lopen.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here