Foto bij Hoofdstuk 5

ANIESA POV

Met een diepe zucht sluit ik voor de zoveelste keer die avond het gesprek af. Ik snap niet waar iedereen zo hysterisch om doet, het is gewoon een foutje van Skype. Ik wend mijn blik af naar Zayn die wat verveeld naar zijn telefoon staart. Hij vindt het, volgens mij, ook grote onzin. Soms kunnen onze vrienden echt overdrijven en zijn ze een stelletje watjes bij elkaar. Ongeduldig tik ik met mijn marineblauw gelakte nagels op het toetsenbord van mijn laptop terwijl ik wacht tot Skype weer opnieuw opgestart is - dat duurt ook altijd zo onnodig lang. Ik ga met de muis naar rechtsboven en klik op 'minimaliseren' zodat mijn bureaublad verschijnt. Ik ga naar google en type 'Lloret de Mar' in. Lloret is een typische uitgaansstad en is erg populair onder tieners. Van verschillende leeftijdsgenoten heb ik verhalen gehoord hoe geweldig het daar wel niet is, ik kan dan ook niet wachten om er heen te vliegen. Ook al houdt de helft van onze groep niet van drinken en uitgaan - ik weet dat de vakantie geweldig gaat worden.
"Heb je er zin in?" Ik kijk op van mijn beeldscherm bij het horen van Zayns stem. Hij is verrassend stil geweest tijdens het gesprek.
"Ja, ik kan niet wachten. Hoezo?" Hij schud simpelweg en kort zijn hoofd waarna hij wat meer overeind komt zitten. Ik kan het niet laten om met mijn ogen te rollen.

Na zo'n vijf minuten in stilte gewacht te hebben start ik Skype weer op. Ik zie dat Louis online is en klik hem ook meteen aan om een videogesprek mee te starten. Binnen enkele seconden krijg ik antwoord en verschijnen Louis en Harry wederom op mijn beeldscherm. We begroeten ze kort waarna ik de rest ook toevoeg.
"Hey." Zeg ik uiteindelijk als iedereen er weer in zit.
"Kunnen we het nu eindelijk over Lloret hebben en ons niet druk maken over één of andere-"
"Anies, sorry dat ik je onderbreek maar het is er nog steeds hoor." Gefrustreerd en lichtelijk geïrriteerd gooi ik mijn hoofd naar achter als Annick de woorden uitspreekt.
"Luister, het is gewoon een foutje. Een ook al zou het een persoon zijn dan is het een vieze hacker en dan kan hij doodvallen." Ik grinnik zacht als ik Zayn droog hoor praten. Hij had tot nu toe bijna niets gezegd, maar het is overduidelijk dat ook hij de bezorgdheid van de anderen niet kan begrijpen.
"Sorry hoor, sommige mensen hier houden er gewoon niet van om afgeluisterd te worden." Ik rol met mijn ogen maar besluit er niet op in te gaan, dan zou het geheid uitlopen tot een ruzie en daar heb ik nu absoluut geen zin in.
"Jongens, laten we het gewoon zo houden. Laten we het inderdaad gewoon over Lloret hebben, de vakantie begint over minder dan een maand en ik wil wel op tijd geboekt hebben." In mijn gedachten bedank ik Luke voor zijn uitspraak.
"Oké, ja je hebt gelijk, Luke. Het is vast niets." Ik kan het niet laten om een zachte spottende grinnik te laten horen als Annick het opeens met Luke eens is. Ook Zayn lijkt het wel grappig te vinden want als ik naar hem kijk zie ik dat hij een grote grijns op zijn gezicht heeft staan en hoofdschuddend naar het kleine schermpje van het overduidelijk verliefde meisje kijkt. Ik bind mijn haar in een hoge paardenstaart terwijl ik toekijk hoe Louis en Harry met een droge gezichtsuitdrukking in hun camera kijken. Ik kan precies bedenken hoe er over enkele seconden een opmerking komt over Annick.
"Jezus, Annick. Is het fijn daar, diep in Luke zijn kontgat?" Bijtend op mijn lip om het lachen tegen te houden sla ik mijn hand voor mijn mond. Pas als ik Zayn, Harry en Emma hysterisch hoor lachen kan ik het zelf ook niet meer houden en verlaat een schaterlach mijn mond.

Na zo'n dertig grappen over Annick later hebben we het eindelijk over Lloret gehad. Evi stelde voor om de kamers op te delen in tweetallen. Zij zelf gaat natuurlijk met Harry op een kamer. Emma met Louis, Maddie met Niall en de rest gaat alleen. Ik had meteen gezegd dat ik een eigen kamer wou. Het idee alleen al van een kamergenoot als ik met een knappe Spanjaard terug kom in het hotel maakt me bang.
"Nu moeten we alleen nog een hotel vinden. Ik heb niet zo veel om uit te geven trouwens, het moet wel betaalbaar zijn." Zegt Maddie schor. Niall, Luke en ik knikken instemmend. Uitgaan in Lloret de Mar is duur, het is handiger om je geld daarvoor te sparen in plaats van voor een duur hotel waar we toch alleen maar slapen.
"Hoe zit het eigenlijk met-" Louis word bruut onderbroken door een harde gil. Geschrokken druk ik uit reflex op 'mute'.

Reacties (3)

 • Demongirltoni

  Haha femke. Als ze al in spanje aan komen.

  Spannend snel verder

  6 jaar geleden
 • Shireen

  Um...

  6 jaar geleden
 • lUcOzAdE

  Hoezo gaat Zayn alleen op een kamer?

  Oh wait, hij fixt mij nog in Spanje. Heel goed Zayn, heel goed dat je mijn plek naast (of op) je vrij houdt voor me

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen